Mogyorók

Egy bugyuta kis játék kapcsán jutott eszembe, hogy a Snoopy csíkokban rendszeresen szerepelt a baseball, és emlékeim szerint állandóan bénáztak, olyasfajta örök lúzer csapatuk volt, mint Al Bundy-ék New Market Mallers-e.

Ugye senkinek sem kell bemutatnom Snoopyt vagy Charlie Brownt? Charles M. Schulz 1950-től ötven éven keresztül, egészen haláláig rajzolta a világ egyik leghíresebb képregénysorozatát – a Peanuts 75 országban, több mint 2600 újságban, 21 nyelvre fordítva jelent meg, így legalább 350 millió olvasóhoz jutott el. Nem tudom, hogy mostanában kiadják-e magyarul, egy évtizede, tudom, hogy külön kis füzetben jelent meg havonta. (Megvannak még valahol 🙂 Talán szegényes képregénykultúránk miatt, de itthon gyereksorozatnak van elkönyvelve, pedig igen okos, bár kellőképpen fárasztó humora van. Világsikeréről annyit, hogy Charles M. Schultz stabilan dobogós azon a listán, amin azok az elhalálozott hírességek szerepelnek, akik évente még mindig sok-sok millió dollárt tejelnek örököseieknek. Mint Elvis, John Lennon vagy Kurt Cobain. De inkább csekkoljátok.

Kis netbányászkodás után aztán rátaláltam Charlie Brown baseball-csapatának összeállítására:

Apró eltérések találhatók a fenti listához képest, de a forrásom szerint is változtak egyes posztokon a kevésbé fontos szereplők.

/Minden most következő link halott azóta/

Node vissza a játékhoz, amiről mindez eszembe jutott. Bugyuta kis játék ez: Snoopy-val vagy, és Charlie Brown trükkös lasztijait kell megütnöd. Minden egyes strike-nál két pont neki, ha megütöd, egy pont neked, ha eltalálod Charlie-t, akkor kettő neked, és az nyer, aki előbb eléri a 15 pontot. Nem egy komoly kihívás, inkább csak öt-hat év alatt élvezhető, de aranyos.

Ha ez sem lenne elég, a hivatalos oldalról baseballozó Snoopy-s képernyőkímélőt is letölthetsz 🙂 Hozzátenném még, hogy ha nagyon unatkozol a munkahelyeden, akkor a főoldalunk jobb oldali linkfalának alján, a Játékoknál (.swf) jelöléssel sorakoznak a telepítés nélkül, online játszható flash-játékok 😉 Play ball!

Hasonló témájú cikkeink: