MLB-hírek

A Yankee legenda Reggie Jackson bepezsgőzve
(a ’78-as WS győzelmük után 😉 © Corbis

Miután kiderült, hogy az egy hete autóbalesetben elhunyt Cards dobó Josh Hancock ittasan ült volánhoz, plusz még füvet is találtak a kocsijában, a májer csapatok sorra szigorítják alkohol-szabályaikat. A Mets, a Pirates, a Yankees és az Astros után most az A’s, az O’s, a Red Sox és a Blue Jays szintén száműzik még a sört is klubházaikból.

Mi is írtunk róla, hogy idén több játékos is karrierjének mérföldkövéhez érkezhet, elég csak Bonds-t és a 755-öt említenünk. Az ESPN most összerakott egy Milestone Tracker nevű oldalt annak érdekében, hogy ne kelljen huszonöt helyre klikkelnünk az aktuális helyzetért, ha kiváncsiak vagyunk, hogy Frank Thomas vagy A-Rod hányra vannak az 500. homárjuktól vagy Pedro Martinez a 3000. strike out-jától:

ESPN: Milestone Tracker

David Vincent annak számolt utána, mennyiben befolyásolja a doppingszerek szigorúbb tiltása a home runok számának alakulását a ’90-es évek közepén tapasztalt emelkedés után, illetve a dopping-éra kiugrik-e a történeti statisztikákból:

The Baseball Analysts: Was the 1990s Home Run Production Out of Line?

És ha már dopping, a Radomski letartóztatással új lendületet kapott nyomozás most éppen ott tart, hogy George Mitchell aktív játékosokkal szeretne elbeszélgetni:

ESPN: Mitchell to begin interviewing active players

Mert mi van, ha igazak a pletykák, hogy a májer játékosok 50-80%-a (!!!) használt karrierje során doppingszereket:

THT John Brattain: The War Of The Worlds

A 103 millió dolláros Matsuzaka idei bemutatkozása után máris tippeket tesznek a következő drága japán importsztárra. Daniel Rathman például Kosuke Fukudome-re, aki a WBC után valóban azt nyilatkozta, hogy érdekelné a játéklehetőség az ami májer ligák valameylikében. Magyarázat, statok, videók a cikkben:

MVN Baseballistic: The Next Mega-Import?