Serdülő Döntő ’07 – Debrecen messziről

Lesencéről nagyon távolinak tűnt Debrecen. Ez a négyszáz kilométer, a kétnapos rendezvény az általam tervezettől – és megszokottól – nagyon eltért, százezer forint plusz kiadást jelentett, amit nehezen sikerült előteremtenünk. Ha hozzágondoljuk, hogy az alapszakasz teljesítéséhez 5000 Ft támogatást sikerült szereznünk… Reggel hetes indulás után pontosan 12.30-ra érkeztünk a pályára, felhúztuk a mezeinket, és kezdték a megnyitót. A pálya valóban csodálatos, szép gondozott a fű, a salak, nagy lelátó, jó kerítés körben, büfé, minden adott a jó szerepléshez – innen is gratulálok Misiéknek.

Külön köszönet, hogy az előző napok hatalmas viharai után is sikerült rendbe tenni a pályát!

A rövid, de tartalmas megnyitó, és fényképeszkedés után a lelátón próbáltuk kipihenni az út fáradalmait. Az első elődöntő a Szentendre – Érd találkozón nyerhettünk betekintést a keleti csoport csapatainak erősségéről, ismerkedtünk leendő ellenfelünkkel. A Szentendrét lelkes, hangos és nagy létszámú szurkolói (szülői) csapat kísérte el erre a hétvégére. Nagyon jó hangulatúvá tették a mérkőzést. A fiúk kitettek magukért, ügyes és bátor támadójátékkal, sok jó ütéssel megnyugtató előny birtokában biztosan hozták a mérkőzést. Tamás ügyesen és pontosan dobott, mustrálgattuk, úgy ítéltük meg, nekünk fekszik az ilyen dobóteljesítmény. Az érdiek dobói is pontosak voltak. Következtetés: csak jó támadó teljesítménnyel van keresnivalónk a keleti csapatok ellen. A mérkőzés második felét már nem figyeltük, mert készültünk a sajátunkra. A Debrecen ügyes szervezéssel próbálta figyelmünket elterelni: csinos fiatal pompomlányokkal terelték el a figyelmünket a bemelegítés közben. Szerencsére a Gladiátorok amerikai foci bemutatója közben már tudtunk dobálni. Rövid infieldezés után kis késéssel elkezdődhetett a második elődöntő: Lesenceistvánd – Debrecen.

A mérkőzés számunkra az előjelek alapján nem tűnt könnyűnek: hazai csapat, nagy létszámú, hangos szurkolótábor, fárasztó utazás, meleg, speciális pálya – nagyon közeli háló az elkapó mögött, ami a hibákból való base szerzéseket nehezítette, az 55 m-en lévő kerítés miatt gyorsan visszakerült a labda az infieldre, ezekhez alkalmazkodnunk kellett, mivel mi is most játszottunk itt először. Bemelegítés közben egy kellemetlen közjáték miatt még keserűbb lett a szám íze: a debreceni bírók (az előző mérkőzést vezették, és a jelek szerint a mienkét is) Kristóftól kérték a diákigazolványát, mert idősebbnek gondolták, így el kellett hagynia az egyest, és kimenni a kocsiba az igazolványáért. Természetesen minden rendben volt az ’92-es februári születésével.

Ezek után kezdődhetett a mérkőzés. Örömmel és meglepetten tapasztaltam, hogy Jodzo és Simonyi Dénes bíráskodik, köszönjük! A mérkőzés egy ideig úgy alakult, ahogy terveztük: lassan de biztos előnyt szereztünk. A Debrecen ügyes dobójáról csak hibákból sikerült pontot hoznunk a mérkőzés elején, majd egy-két jó ütéssel is felhívtuk a figyelmet magunkra. Védekezésben nem hibáztunk, és Lacika vezetésével a negyedik végén már megnyugtató 6:1-gyel mentünk. Vártuk a következő dobót. Csalódnunk kellett: 2 inning 6 K, nem erre számítottunk! Szerencsére Fecó is csak 2 pontot engedélyezett az ellenfélnek. így 6:3-ra sikerült megnyernünk a mérkőzést! A Debrecen nagyon csalódott volt, nincs miért, jó küzdelemben maradtak alul. Eddigi mérlegünk már 11 mérkőzés 11 győzelem +147-es pontkülönbség, szerintem sejtet valamit.

A statisztika! Köszönet mindenkinek aki tett, tesz valamit ennek érdekében. NAGYON HASZNOS! Nekem sokat segített a felkészülésben, az ellenfelek feltérképezéseben. Mindent nem árul el, de jól értelmezve tudtam jó következtetéséket levonni: A döntőben nincs könnyű ellenfél, gyenge ütő, bárkinek kijöhet jól a játék.

A szállás elfoglalása és egy kiadós fürdés után irány a belváros. Múzeumok éjszakája, nyüzsgő élet, jó vacsora után éjfélkor vissza a kollégiumba. 8 órai ébredés, TESCO bevásárlás és reggeli után 10 óra előtt érkeztünk a pályára, hogy megnézzük a kisdöntő elejét. Kicsit számítottam rá, így 5 perccel a mérkőzés előtt felkértek bennünket a bíráskodásra.

Mérkőzés a 3. helyért: Debrecen – Érd, a keleti csoport 2-3 helyezettjeinek csatája. Hazai pálya, lelkes hangos szurkolótábor, mindez jó esély a hazaiaknak. A negyedik inning után dobócsere, új arcok a dombon, kezdődik a hetedik 8:1-es hazai vezetés, már-már zsebben a mérkőzés, gondolta mindenki, de az Érd nem adta fel, elkezdtek ütni, 8:6 két out, tele bázis két strike ütő lendít, labda porban elkapó dob 1-re!? magas labda hátra, két futó be 8:8. A mérkőzés végéig az eredmény nem változott, extra inning!!! A lendületbe jött Érd még behúzott 11-et, és a Debrecen ezt nem tudta visszahozni. Közben az istvándi gyerekek önállóan bemelegítettek, készültek a döntőre.

A DÖNTŐ: Szentendre – Lesenceistvánd.

Két jó csapat: kelet első, nyugat első. Régen találkoztak egymással, tavaly nem volt mérkőzésünk. A Szentendre a tavalyi bajnok, Lesence 3, tavaly Milánóban jártak : Robi, Domi, Tay, Lakatos Martin, Lesence-segédedző, két nagyon jó ütőstatisztikával rendelkező csapat, lelkes szurkolók, igazi döntő, nagy meleg!

Tamást vártuk a dombra, helyette Robi jött – nem véletlenül – az első támadásból 1K 3 ütés 1 séta és egy pont, jó kezdet. Szentendre jön: 1K, jó ütések 1 pont, védelmünk hibátlan. A másodikban elkaptuk a fonalat, erős ütések, jó támadás 3 pont jutalommal. Lacika és a védelem lehozta a rolót, több pontot nem engedett. A 4. elején a Szentendre új (szerintem első számú) dobója, Domokos a dombon: 3 ütés 3 K és két szemtelen pont,1:6-os állás. Mindenki érezte, hogy ez egy igazi rangadó, mindkét csapatnak nagyon kell koncentrálnia, ha nyerni szeretne. Nekünk az ötpontos előny megfelelő volt, bizakodtunk, az ellenfélnél is dobócsere. Fecó a dombon, bíztunk benne! Erős, pontos dobásaival hibára késztette Tay-t is, aki ezen az egy mérkőzésen erősítette csak a Szentendrei serdülő csapatot, eddig rá nem volt szükség. A hátralévő időben Domi nagyon erősen és pontosan célzott, így további pontokat nem sikerült szereznünk, az ellenfél igyekezett, de szerencsékre a védelmünk mindig a helyén állt, így a szerzett előny elégnek bizonyult a mérkőzés végéig: 4:6 !

SERDÜLŐ BAJNOK 2007-BEN A LESENCEISTVÁND MAD BULLS ! ! !

Nagyon örültünk a győzelemnek, nehéz csatákban sikerült ezt elérni! A döntőben négy nagyon ügyes dobót láthattunk, a csapatok védelmei is jók voltak. Támadásban sem találtam szarvashibát, pl. magasra lendítés, végre mindkét csapat csúszott, mászott ha kellett, eddig ez volt a legszínvonalasabb serdülő mérkőzés, amin szerepeltünk. GRATULÁLOK mindenkinek !

One thought on “Serdülő Döntő ’07 – Debrecen messziről