Bajnoki döntő

Nagyon röviden összefoglalnám az elmúlt hétvége történéseit.

Múlt szombaton játszottuk a bajnoki döntő sorozat első meccsét. A Kanizsában Daróczi Gida, majd Nagy Gabi dobott, Szentendrében Gyurcsek Peti, majd Várkonyi Táti. A végeredmény 9:4 lett. A 7. inningre már 7-1-re vezettünk, Simonyi Dini, Gyurcsek Peti, Fábi és jómagam jól időzített ütéseivel elhúztunk, míg Peti ismét Óbuda-verő formában dobott. A 7. inningben volt egy kis megingásunk, ekkor 2 pop fly is lepottyant az infield és az outfield között, és emellett egy 2 pontos infield error is becsúszott, így 7:3-ra feljöttek. Nem ijedtünk meg, még 2 pontot hoztunk a nyolcadikban, így alakult ki a 9:4-es eredmény. Bubbla Áron ismét magabiztosan játszott short stopon, fiatal kora ellenére.

Következő nap Nagy Gabi kezdett náluk, Nikó pedig nálunk, mind dobásban, mind ütésben. Az első ütése meg is adta a meccs kezdő lökését, Nikó majdnem home runt ütött a left centerre. Ezután Fábi, majd Dini is követte példáját és szép ütéseket eszközöltek. Tele lett a pálya, 2 out, Gyurcsek ütött egy pokoli line drive-ot a left fieldre, ami pontosan a left field kezébe esett volna, de valószínűleg az ütés ereje miatt elmaradt a fly out, helyett labda a kerítésig és ebből 3 pont rögtön. Majd a következő inningben Németh Gazsi line driveja esett le a center fielden a védő előtt 2 méterrel, ebből újabb 2 pont jött. Közben a másik oldalon alig-alig volt ütés, főleg rollingok, amelyeket a szentendrei védelem remekül kezelt. Nagy Gabit Csík Adrián váltotta a dombon, aki hiába dobott elég gyorsan, nem tudta megállítani a szentendrei ütőket, ahogy később Gida sem. 12:0 volt a hetedik (vagy hatodik) inningben.

Ekkorra nálunk Kovács Geri volt a dombon, és hirtelen zavarodottságában dobott pár sétát és hit by pitcht, majd pár infield base hit-nek köszönhetően jöttek a kanizsai pontok szépen. 12:5 lett így az eredmény, tehát a leléptetés elmaradt.
A következő inningeket Geri megcsinálta, ahogy azt valójában várjuk tőle, míg nekünk sikerült még 2 pontot beütnünk. A végén beállt Dara dobni egy inningre, onnantól ment a folyamatos cirkusz, de ez már le lett írva a levlistán, ezzel nem is foglalkoznék. Egyik eredmény sem olyan, amelyet bármilyen bíró befolyásolni tudott volna döntő módon.

De nem is ez a lényeg, hanem, hogy most hétvégén lesz a 3. és 4. meccs, reméljük egy kellően dühös, harapós Kanizsa ellen, és akkor jó meccseket láthatnak akik kilátogatnak.

2 thoughts on “Bajnoki döntő

  1. Fábi

    Miki továbbra is mestere a távirati stílusban megfogalmazott összefoglalóknak. Az MTI be is jelentkezett érte, de mi nem adjuk. Centeren és négyes ütő poszton jelentősen gyengülnénk nélküle.:)

    Hajrá srácok, nyomjatok egy jó meccset holnap! Vasárnap már én is ott leszek.