Zsemle

Sajtó- és blogszemle az elmúlt egy hétből:

© H. Armstrong Roberts/CORBIS

Az új Yankees stadionba eltemett, kiemelt, majd árverezésre kerülő Ortiz mez végigment már minden levlistán, blogon és fórumon, de legyen itt is csak sorban plusz egy extra hírrel:

NYCity blog: Meggyalázták az új Yankees stadiont!Yankees.com: Yanks unearth Sox jersey from new parkESPN: Ortiz jersey faces auction after failed Yankees curse attemptThe Onion: Yankees Bury Bernie Williams Under New Stadium 😀

A jelenlegi stadionjukba pedig a pápát várják hétvégére, bár a golyóálló pápamobilt kitiltitták, nehogy tönkretegye a gyepet:

VG.hu: Mise a baseball-stadionban

Jameson Sutton is árverésre bocsátotta Bonds 762. homárjának lasztiját, mivel mostohaapjának rákkezelésére kell nekik a pénz, egész pontosan a 376 612 dollár:

ESPN: Bonds’ homer ball goes at auction for $376,612

Az Oriolesból idén az Astrosba igazolt Miguel Tejada bevallota, hogy valójában két évvel idősebb az eddig gondolt harmincegynél, azaz krisztusi korba lépett. Bár állítása szerint most meg huszonötnek érzi magát új csapatánál.

Houston Chronicle: Tejada two years older than Astros thought

A gyászosan kezdő kedvenceikért aggódók megnyugtatására Jeff Kallman összegyűjtötte az elmúlt ötven év azon dobóit, akiknek nem kicsit sikerült talpra állniuk a kissé döcögős szezonkezdet után:

The MLB Source: Slow Starters

100 mérfölddel megkent fastball? Ugyan. Íme a 17 500 mérföld per órás laszti! Az elkövető Dr. Garrett Reisman jenki űrhajós – természetesen a világűrben. Videó a cikkben:

Yankees.com: Astronaut makes first-pitch history

Új magyar testvérblog softball témakörben – kívánunk sok sikert, RSS olvasóba vele:

blog.hu: Softball in Hungary

A Rays 38 éves closere, Al Reyes annyira megünnepelte születésnapját, hogy egy rendőrségi fogdában ébredt. Az ok kocsmai bunyó:

TampaBayRays.com: Reyes arrested on Friday morning

Egészen elképesztő tévés baki, a FOX a Yanks-BoSox meccs utolsó outja előtt egész egyszerűen Nascarra váltott minden ősellenségeskedő legnagyobb örömére:

ESPN: Fans confused when Fox shifts from Red Sox/Yanks finish to NASCAR

Körvonalazódik a MakóG által már beharangozott európai baseball-VB, miközben az amerikaiak is mindent megtesznek, hogy Londonban is olimpiai műsoron legyen a sport:

Mister Baseball: Italy to be Main Host Country for 2009 Baseball World CupSports Illustrated: Baseball tries to get back in Olympics

Wii tulajok, figyedoda:

A Nintendo bejelentette, hogy hamarosan egy olyan baseball játékkal rukkol elő a Wii-hez, amely ötvözi a játékkonzol kínálta újfajta játékélményt a Mario figura népszerűségének előnyeivel. A Mario Super Sluggers elnevezésű új játék a Nintendo elmondása szerint ugyanúgy fog működni, mint a Wii Sports Baseball, azzal a különbséggel, hogy a képernyőn megjelenő virtuális baseball-játékosok Mario, illetve a Mario játékokból ismert egyéb karakterek, például Donkey Kong lesznek. A Wii távvezérlője egyaránt működtethető a labda elhajításának, illetve az ütő lendítésének irányítására, sőt csavarásra és egyéb trükkökre is van lehetőség.

PrimOnline: Nintendo Mario Wii baseball játékNintendo: Mario Super Sluggers

Amerikában jól fogy a 2KSports MLB 2K8 játéka:

pro.psp: Márciusi konzoleladási adatok az USA-ban

Az 1986-os World Series hatodik meccsét kismilió filmben, dalban, játékban megzenésítették, BoSox rajongók milliói kapnak a szívükhöz, amikor csak megemlíted nekik. Ám, hogy megtört a százéves átok, és két bajnoki címet is begyűjtöttek ebben az évezredben, megbocsátottak a baseball-történet leghíresebb hibáját vétő, amúgy zseniális játékos Bill Bucknernek, és hősnek kijáró fogadtatásban részesítették az idei stadionnyitó meccsen.

Boston Herald: A hero’s welcome
Boston.com: Buckner’s appearance marks end of an error

A torontói Frank Thomas egészen különös MLB rekordot állított fel azzal hogy immáron több mint 9832 plate appearance-n van túl feláldozott ütés nélkül.

Baseball Primer Newsblog: Frank Thomas Makes MLB History

A Columbián kutató Fazekas Dóra baseball-meccsen volt:

fadorcsi: NY Yankees – Red Sox

3 thoughts on “Zsemle

  1. rsk

    nagyon rohogtem, mikor olvastam ezt a Tejada hirt vmelyik nap…. mer az OK, hogy kamuzott, mikor leszerzodott, de hogy azota nem derult ki???? 😀

  2. rsk

    31 volt minden MLB “papiron”. a tobbiek annyinak gondoltak, mer az volt a papirokon, eeeeerted. vagy en nem ertem, mire celzol? 🙂

    Miguel Tejada told the team he’s actually 33, two years older than he’s listed in the club’s media guide and other baseball records after being shown a copy of his birth certificate by ESPN.