Baseballban van barátság

Mit nekünk EB-csoportban való égetően meredek arcpirító leégés, mit nekünk hollandra cserélt távozó punabajuszú kapitány, béka segge alatt lévő magyar bajnokság, az igazi magyar szurker tudja, hogy a világbajnok olaszok ellen elért fenomenemomenmonális barátságos verés volt a magyar fociválogatott igazi arca! Csak fordítanák végre felénk… Na de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy az olaszok ahelyett hogy mindezek után a magyarok felé sem fordítanák csizmájuk orrát (ha már a fordítgatásnál tartunk), voltak annyira erősek, hogy egy parmai baseballcsapat képében békejobbot nyújtsanak…

Történt ugyanis, hogy a Parma Tigers megkereste a szövetséget, akik e-mail formájában továbbították a tájékoztatást a listára, és a nemesvámosi Géza nem volt rest, felvette velük a kapcsolatot. Több hónapos szervezőmunka eredményeként aztán sikeresen lezajlott Nemesvámoson az 1. Barátság Baseball Kupa.

A kupán három csapat vett részt: a Pármai Tigrisek, a Nemesvámosi Tigrisek, valamint a Badacsonytomaj és a Lesenceistvánd vegyes csapata. Eredetileg a Debrecen is jött volna, de aztán mégsenem, így mivel már nem sikerült másik csapatot szervezni helyettük, háromcsapatos lett a kupa. Ez azért is jó, mert így mindenki kapott serleget, meg amúgyis, az olasz igazság is három lehet, nem csak a magyar.

A nemes alkalomból ismét megmozdult a kis bakonyi falu, már csak azért is, mert az olasz brigád majd 50 fős volt, nagy kék buszukkal megszállták a Fatima-Szálló parkolóját, nagy kék táskáikkal meg a szállót, és úgy nyüzsögtek egész hétvégén a pályán, mint megannyi kis olasz tigirshangya. A gyerekek és edzők étkeztetését ill. szállását a helyiek állták, de biztosan olasz barátainknál is létezik a mondás: “Jó tett helyébe jót várj”! Július első hetében utazik Nemesvámos olaszba.

null

Közben utánanéztem (fordítani próbáltam), nincs ilyen mondás. Olyan van hogy: Chi la fa, l’aspetti! Ez azt jelenti, hogy ha rosszat teszel rosszat kapsz. És még mi magyarok vagyunk negatívok…

A meccsek két napig zajlottak, az olasz srácok kitettek magukért, és alaposan visszavágtak a 3-1-ért, megnyerték a kupát. Gratulálunk nekik is, a magyar srácoknak is, és persze a szervezőknek! Azt hiszem minannyiunk nevében mondhatjuk: sok ilyet még, kösziköszi!!!

Az olasz csapat képgalériája:

TORNEO DELL’AMICIZIA – Nemesvamos (Ungheria) 26-27 aprile 2008

One thought on “Baseballban van barátság

  1. razgon

    Sok ilyet, bár sokat segítene, ha valamelyik sportcsatorna felkarolná a baseballt.
    A NASN-on van, viszont az egy csomó helyen nincsen. Érdekes, hogy egyik Eurosporton sincs soha még egy hang sem a baseballról, közben pedig rendszeresen van lacrosse, ami ha lehet még ismeretlenebb (vagy csak én gondolom így).
    Szoktassa rá valaki Árpa Attilát a baseball-ra is, akkor talán a sport1-2 felkarolja majd a baseballt.

    Amúgy a “punabajszú kapitányt” idézhetem majd? 🙂