Homér és a baseball

az illusztráció spacecoyote munkája

A Simpsons az egyik legzseniálisabb (rajzfilm)sorozat, ami valaha is készült, nem véletlenül Amerikában a leghosszabb ideig vetített sitcom mind közül. Jóbarátok – tíz évad? Rém rendes – tizenegy? A Simpsons jelenleg a szinkronszínészekre vár, hogy készülhessen a huszadik(!) szezon. A folyamatosan d’oh!-zó főszereplő apát, Homért az angolok első helyre tették a fiktív figurák azon versenyében, miszerint kit szeretnének leginkább közülük amerikai elnökként látni. Vég nélkül lehetne sorolni a sztárokat, akiket belerajzoltak a sorozatba, de ugye minket itt és most csak a baseballjátékosok érdekelnek.

http://www.youtube.com/watch?v=_Kx50tuqOT0

A harmadik évad 17. epizódjának nemes egyszerűséggel az a címe, hogy “Homer at the Bat“. Ezt – gondolom – nem nekünk kellene úgy fordítanunk, hogy Homér a Denevérembernél. A sztori röviden annyi, hogy Homérék softballcsapata megtáltosodik, és sorban nyerik a meccseket. Egészen a döntőig menetelnek, ahol egy másik atomerőmű csapatával találkoznak. Mr. Burns azonban, hogy megnyerje a rivális főnökkel kötött egymillió dolláros fogadását, Homérék helyett leigazol egy csapatra való szupersztárt. Kiket is? ’92-es az epizód, így a bajnokaspiránsok: Roger Clemens, Wade Boggs, Ken Griffey, Jr., Steve Sax, Ozzie Smith, José Canseco, Don Mattingly, Darryl Strawberry és Mike Scioscia. Azonban közülük csak Strawberry marad a meccsre, a többiek különböző okokból kidőlnek.

És itt jön a lényeg! A MentalFloss magazin oldalalán bukkantam egy kvízre, ahol meg kell tippelni, miért is hagyják ott sorban a sztárjátékosok a csapatot.

MentalFloss: The Simpsons Softball Quiz

3 thoughts on “Homér és a baseball

 1. marci

  Well Mr. Burns had done it,
  The power plant had won it,
  With Roger Clemens clucking all the while,
  Mike Scioscia’s tragic illness made us smile,
  While Wade Boggs lay unconscious on the barroom tile…

  We’re talkin’ softball…
  From Maine to San Diego.
  Talkin’ softball…
  Mattingly and Canseco.
  Ken Griffey’s grotesquely swollen jaw.
  Steve Sax and his run-in with the law.
  We’re talkin’ Homer… Ozzie and the Straw.

  We’re talkin’ softball…
  From Maine to San Diego.
  Talkin’ softball…
  Mattingly and Canseco.
  Ken Griffey’s grotesquely swollen jaw.
  Steve Sax and his run-in with the law.
  We’re talkin’ Homer… Ozzie and the Straw

  Mit mondhatnek? Cut those sideburns, Mattingly!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük