Rágómező


Transcendental Graphics/Getty Images

Ha valaha is elgondolkodtál rajta, hogy a Cubs stadionja, a Wrigley Field vajon a rágóról kapta-e a nevét, akkor igen, nyertél. Mert a rágó meg William Wrigley Jr.-ról, akiről a Tőzsdemámor blogon emlékeztek meg pár napja.

William Wrigley az első rágógumikat csupán reklámcélokra használta – a sütőporaihoz mellékelte őket ajándékképpen. Hamarosan kiderült, hogy a vevőket jobban érdekli az ajándék, mint maga a termék. Így lett belőle rágógumigyáros.

Node, miért éppen róla nevezték el a Cubs stadiont?

Wrigley fanatikus baseball-rajongó volt, aki rendszeresen kijárt kedvenc csapata, a Chicago Cubs meccseire, és valahányszor pontot szereztek, örömében szivarokat osztogatott a közelében ülő nézőknek. Később meg is vette a klub többségi tulajdonjogát, majd még két híres klubot (Los Angeles Baseball Club; Reading, Pennsylvania, Internationals) megvásárolt.

Kicsit kiegészítve ezt: Wrigley 1918-ban vette át az irányítást a csapat felett, és csak nyolc évvel később nevezte át az addig Weeghman Park néven futó stadiont, amit ráadásul ugyanaz a Zachary Taylor Davis nevű építész tervezett, aki korábban a régi Comiskey Park-ot is tervezte a White Sox-nak. Bővebben a vonatkozó Wikioldalon.

Mr. Wrigley pályájáról a teljes bejegyzést itt olvashatod:

Tőzsdemámor – Extra íz – extra vagyon (ifj. William Wrigley)

Egyéb, a Cubs-szal kapcsolatos írásaink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük