Costacos Bros poszterek

Volt itthon a rendszerváltás előtt egy tinigeneráció, akik már nem Fabulon reklámokkal és még nem Playboy poszterekkel díszitették a szobájukat, hanem maga Samantha Fox mosolygott rájuk a falról. Mindeközben a világ másik felén, Seattle-ben a Costaco fivérek, Tock és John több mint 700 kedvenc sportolójukról gyártottak plakátokat – a kor ízlésének megfelelően. A neonszínű, tupírsérós, válltöméses nyolcvanas évek végének dizájnretteneteiből nemrég nyílt kiállítás Los Angelesben.

A poszterek újrafelfedezése akkora érdeklődést váltott ki Amerikában, hogy a tavalyi new york-i kiállításon Alex Rodriguez is megcsodálta őket. Szuperkocsik előtt szupermozi stílusban pózolnak az NFL, NHL, NBA és MLB szupersztárok. A sportolókat szuperhősökként ábrázoló plakátok elég komoly népszerűségnek örvendtek arrafelé, a napokban sorra posztolják a bloggerek nosztalgikus hangulatú írásaikat gyerekkorukról. Maguk a sportolók is adhattak ötleteket, miként képzelnék el magukat a szobák falain, így a kretivitásnak semmi nem szabhatott határt. Ferrari kell? Megszerezték. Rendőrautó előtt pózolnál? Megszerezték. Ezek a poszterek nagyban hozzájárultak, hogy a sportolók a popsztárok szintjére emelkedjenek, és nem csak a szobák falain, hanem a pénztárcájuk vastagságában is.

“Képregényhősökké akartuk varázsolni a sportolókat. Olyanokká, akik hatalmasabbak az élőknél, szupermanekké, batmanekké. Hollywoodi akcióhősökké, akik napról napra egyszerre akár 20 rosszfiú seggét is szétrúgják.” – nyilatkozták a Costaco testvérek, akik eredetileg pólóbizniszben utaztak.

A kiállítás hivatalos oldala, ahol megcsodálhatod a plakátok legjavát: For the Kids | Country Club, LA

4 thoughts on “Costacos Bros poszterek

  1. robi roboter Post author

    The author of the 2005 steroid tome “Juiced” is still juicing, but former major league slugger and admitted steroid user Jose Canseco says he has a very good reason for his doping ways. Former Major League slugger Jose Canseco says he requested an alternative to steroids because his system didn’t produce testosterone, but he was denied by the doctors.

    http://www.nydailynews.com/sports/baseball/jose-canseco-denies-banned-substance-play-mexican-league-article-1.1035364

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük