Medve, mormota, baseball

A népi hiedelem szerint a február 2-án barlangjából előbújó medve viselkedése megmutatja, hosszú, kemény tél lesz-e vagy nemsokára tavasziasra fordul az idő. Tegnap komoly dilemmával találták magukat szembe a hazai állatkertek mackói, szépen sütött a nap, viszont rettenet hideg volt. Az amerikaiak a mormotára figyelnek ezen a napon. Ha a mormota meglátja árnyékát, szalad vissza aludni és hat hétnyi fagyos hideg várható.

Bármilyen következtetést is vontak le a tegnapi időjárásból medve és mormota pajtásék, engem nem érdekel, mert baseball rajongóként érzem már, hogy a -15 és a napokban várható 20-30 cm hó ellenére közel a tavasz. Bő két hét múlva a dobók és elfogók lejelentkeznek és megkezdik a közös felkészülést az MLB szezonra. A mezőnyjátékosok maximum 1 héttel később csatlakoznak és az első teljes csapatos edzésekre február 25-e körül kerül sor.

Mához 4 hétre, március 2-án pedig a tavaszi edzőtáborozás keretein belül a Kaktusz és Grépfrút Ligákban útjára indul a labda. Ez már tényleg a végső visszaszámlálás lesz az április 4-ei szezonnyitó meccsig, ahol a Pujols nélküli Cardinals látogat az téli átigazolási időszakban felturbózott Marlins új stadionjába.

A hazai csapatok is már gőzerővel nyomják a tornatermi edzéseket, a szezonunk várhatóan a már megszokott módon Magyar Kupa selejtezőkkel indul március utolsó szombatján, majd április 7-én kezdődnek a bajnoki küzdelmek.

De addig sem kell baseball nélkül maradni, hisz már nem Rogers Hornsby korában élünk, aki azt mondta, hogy télen, amíg nincs baseball, csak bámul ki az ablakon és várja a tavaszt. Nekünk adott az internet és a műholdas tv csatornák, lássuk tehát a kínálatot.

Az Ausztrál Baseball Liga rájátszásában a Perth Heat várja ellenfelét a döntőben. Az vigaszági kisdöntőben hamarosan kezdi a harmadik mérkőzést a Melbourne Aces a Sydney Blue Sox ellen. A párharc három győztes meccsig tart, a jelenlegi állás 1:1. Az eredményeket itt figyelhetitek, a meccseket pedig itt nézhetitek élőben.

ABL Rájátszás
Eredmények, 2. kör:
Február 1, szerda
Melbourne – Sydney 5:7
Február 2, csütörtök
Melbourne – Sydney 7:2
További menetrend:
Február 3, péntek
Melbourne – Sydney
Február 5, vasárnap
Melbourne – Sydney (1. meccs +  2. meccs, ha szükséges)

A döntő sorozat jövő hét pénteken, február 10-én kezdődik Perth-ben.

A karibi országokban is csúcson a baseball őrület, ugyanis tegnap kezdődött a Karibi Nagydöntő (Caribbean Series, vagy Caribbean World Series – CWS), ami klubszinten a legnagyobb presztízsű sorozat a térségben. A tornán az MLB-hez kapcsolódó 4 téli liga bajnokcsapatai vesznek részt.

Mexikót ismét a CWS címvédő Yaquis de Obregon képviseli. A venezuelai Tigres de Aragua legutóbb 2009-ben jutott be a CWS-be, akkor meg is nyerték, ami az első CWS trófeájukat jelentette. A Dominikai Köztársaság ligájából a Leones del Escogido jutott be idén, akik 2010-ben szerepeltek a nagydöntőben és meg is nyerték, begyűjtve harmadik CWS bajnoki címüket. Abban az évben a szintén két CWS bajnoki címmel büszkélkedő puerto rico-i Indios de Mayaguez-t előzték meg, akik idén egyenlíthetik az örökmérleget, mert ők a torna negyedik csapata.

A széria tegnap indult és jövő hét keddig tart szünnap nélkül. Oda-vissza játszik egymással mindegyik csapat, így 6 nap alatt 12 mérkőzésre kerül sor.  Az első játéknapon az Indios és a Leones húzta be a meccseket.

A napi két meccsből az első számunkra is igen baráti időben 20:00-kor kezdődik, és itt érdemes live stream-et keresni, valamint az ESPN3 és a Deportes is adja a meccseket.

One thought on “Medve, mormota, baseball

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük