World Baseball Classic európai selejtezőcsoport

Hétfő kora délután elegáns úriemberek foglaltak helyet a regensburgi városháza dísztermében elhelyezett sajtóparaván előtt, hogy hosszas várakozás után végre konkrétumokkal szolgáljanak a World Baseball Classic 2012. évi selejtezőit illetően. A sajtótájékoztatón Clive Russell, az MLB európai irodájának igazgatója, Hans Schaidinger regensburgi főpolgármester és Armin Zimmermann, a Buchbinder Legionäre Regensburg AG elnöke közösen jelentette be, hogy a WBC európai selejtezőire 2012. szeptember 20. és 24. között kerül sor a regensburgi Armin-Wolf-Arenában a következő válogatottak részvételével:

– Németország
– Csehország
– Nagy-Britannia
– Kanada

A tornát double-elimination (vigaszágas) rendszer szerint bonyolítják, csütörtökön és pénteken egy-egy, szombaton kettő, vasárnap ismét egy mérkőzés megrendezésével. A döntő szeptember 24-én, hétfőn 19 órakor kezdődik, a győztes kvalifikálja magát a 2013. évi World Baseball Classic-ra.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a szervezők választása a német baseball elmúlt években tapasztalt rohamos fejlődése (Eb-bronzérem, minor league-ben szereplő játékosok) és a 2009-es sikeres vb-rendezés miatt esett Regensburgra. Russell szerint a rendezvény a valaha volt legjelentősebb európai baseballesemény lesz, amit Zimmermann is megerősített azzal, hogy a 2009-es vb-előírások többszörösét kell teljesíteniük a megfelelő rendezéshez.

Mivel szeptember végén még éppen tart az MLB alapszakasza, annak kell szurkolnunk, hogy a lehetséges játékosok csapatainak – pl. Cincinnati Reds (Joey Votto, Donald Lutz), Minnesota Twins (Justin Morneau, Rene Tosoni), New York Mets (Jason Bay), Washington Nationals (Edwin Jackson) – matematikailag se legyen esélyük a rájátszásba jutni, mert így talán elengedik a nagyágyúkat erre a tornára.

A maradék három selejtezőcsoportról is hamarosan várhatók a végleges információk.

6 thoughts on “World Baseball Classic európai selejtezőcsoport

  1. rsk

    WBC selejtező a baseball Európa Bajnokság után egy héttel és valamikor szeptemberben még Final Four is lesz… kicsit sűrűre sikerült.
    lehet gyűjteni a pénzt és spórolni a szabadságokkal szeptemberig!

  2. robi roboter

    Talán ez azt jelenti, hogy ezúttal komolyan gondolják az amerikiak a WBC-t. Legalábbis a jelenlegi melójából ez következik. (MLB Executive Vice President for Baseball Operations)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük