Sajtózsemle

A baseballal csak most ismerkedő, esetleg a Moneyball által elcsábított, új olvasóink figyelmébe ajánlom az artsonline.hu cikksorozatát, amiben röviden, egyszerűen magyarázzák el az amerikai sportok, köztük a baseball történetét és szabályait. Bemutatkozásuk szerint az artsonline.hu a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgatói által alapított online újság.

De most komolyan, ezeket melyikőtök írja? 😀

A baseballról általában

A baseball csodálatos szabályai – emberi fogyasztásra alkalmas

*****************************************************

A Debrecen Panthers oldalán két új írás is van, egyrészt az Astros elleni kupameccsük képekkel és videókkal bőven ellátott beszámolója, másrészt a tavaszi iskolaszünetre időzített baseball-táboruk beharangozója:

Panthers vs. Astros – 8:24

Baseball tábor

*****************************************************

A Beavers-nél még a hétvégén azóta már lejátszott kupameccsek előtt írtak egy előzetest:

Dráma! Szkurák és Szarka nélkül a Beavers Jánossomorján

*****************************************************

A helyi lokálpatrióta lap az Ants NB II-be jelentkezéséről érdeklődött:

Kanizsa Újság: Az NB II-re neveztek végül

*****************************************************

Ha bárkit kihagytam volna, bocs. Légyszi küldjetek híreket, oldalak címeit a playballblog[kukac]gmail[pont]com emailre.

*****************************************************

A Tokyoba kihelyezett kétmeccses MLB “szezonkezdet” után ott már múlt pénteken elkezdődött az idény. A Tokyo Yakult Swallows dobója Masanori Ishikawa 99 dobásból csak két outra volt a japán nyitónapok történetének első no-hitterétől, aztán feladott két hitet, úgyhogy a kilencedikben lecserélte az edzője, de így is 4:0-ra verték a Yomiuri Giants-t. Az NPB két ligájának állásáról, híreiről angolul itt olvashatsz:

The Japan Times / Japanese Baseball

Bob Bavasi’s Japan Ball

Yaku Baya

*****************************************************

A Hathárom arról ír, hogy a baseballosok és a softballosok félretéve korábbi ellentéteiket, áprilistól közösen fognak azon dolgozni, hogy mindkét sportág visszakerüljön az olimpiai programba:

A pekingi olimpia után a baseball és a softball együtt került ki az olimpiai programból.  A két labdajáték vezetői kezdetben – igencsak hevesen – még egymást okolták a kudarcért, majd abban gondolkoztak, hogy saját maguk próbálnak meg visszakerülni az ötkarikás programba. Legközelebb a 2020-as játékokra lesz “felvétel”, a döntést viszont jövőre meghozza majd a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, hogy mely sportágak csatlakozhatnak a nyolc év múlva sorra kerülő nyári olimpián. A sportági lobbiharc persze a háttérben már évek óta zajlik és ezt mérlegelve végül a Nemzetközi Baseball Szövetség (IBAF) és a Nemzetközi Softball Szövetség (ISF) vezetői úgy döntöttek, hogy inkább a közös kandidációban látják a visszakerülés esélyét.

Hathárom: Az ötkarikás álom erősebb a büszkeségnél

*****************************************************

A két magyar nyelvű rajongói blogon a srácok szinte már minden nap írnak a White Sox és a Rockies idénykezdeti reményeiről:

DenverSports: Rockies tag

White Sox Blog

*****************************************************

Charlie Sheen miután botrányos körülmények között távozott (kidobták) a Két pasi meg egy kicsi c. sorozatából, azóta a mindenki által nagyon várt Anger Management nevű új sitcomon dolgozik. Az azonos – itthon Ki nevel a végén? – című film alapsztorijára épülő, június végén az FX-n debütáló sorozatban egy kiöregedett baseball-játékost fog játszani, akinek dühterápiára kell járni. A tigrisvérű Charlie ezek szerint erre gyúrt már a Super Bowl-on is a haverjaival. Az eheti hírek arról szólnak, hogy vendégszereplőnek beugrik az apja, Martin Sheen is:

comment:com: Martin Sheen beszáll fia sorozatába

comment:com: Charlie Sheen új sorozatáért egymást tapossák a reklámozók

mi írtuk: Winning…

6 thoughts on “Sajtózsemle

 1. Gida

  Közbe megnéztem mi történt, hát elkezdték ütni elég lassan, mielőtt lecserélték azért feladott 2 hitet, lehet hogy beindult volna a szekér ha fenn marad…

 2. szenyo

  Gida, pont mikor Neuenburgban voltunk nálatok, akkor volt egy Hollandia-Francia meccs (10-0).
  http://www.mister-baseball.com/ec-2010-neuenburg-dutch-team-nohits-france-opener/
  http://competition.baseballeurope.com/2010/stuttgart/games/10.htm

  Ott Robbie Cordemans 6 inninget dobott, és no hitter volt. 7 inningben vége volt a meccsnek, de a 7-ikben már nem ő dobott. Rá pár napra beszéltünk vele, és kérdeztük ezzel kapcsolatban, hogy nem volt-e gáz lejönni, úgy hogy meglehetett volna neki a complete game no hitter. Azt mondta, hogy nem, igazat adott az edzőjének, első a csapatérdek, és ez mégiscsak az első meccsük volt ez EB-n…

  1. Gida

   Hu nem tudom, nem emlékszem már,de a hollandok mintha a 2. napon még nem jöttek volna, mert a mi pályánk elvileg az “esőszünetes” meccsek játszására szolgált volna és nálunk is esett 2-3 nap 😀 Meg kicsit “el lett hanyagolva” a mi pályánk játszás szempontból, német meccset pl nem is szerveztek oda…meg az olaszok se akartak lejönni, aztán a hollandoknál több srác mondta, hogy jobb a pálya mint amiken WBC-ken játszottak!
   Először mikor olvastam arra gondolta, hogy biztos valami japán bölcsesség, ne hogy túl hamar megszállja a siker a dobót. Egyébként nem semmi a srác, nem fiatal már, de ilyen adatokkal profinak lenni… 😀 (167cm/69kg)
   Bár az a “csapatérdek” szerintem azért más egy 10 pontos holland vezetésnél franciák ellen, mint egy 4 pontos előny egy Yomiuri Giants ellen 🙂 (holland emberünknél belefért volna, csak túl szerényen adta elő, jófej! 🙂 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük