Q&A: Jászberény Stinky Sox

Újraindítjuk azt a régi sorozatunkat, amiben három kérdést teszünk fel a csapatoknak, csapatvezetőknek.

Idén elsőként Kovács Balu válaszolt ‘berényből a Stinky Sox-tól:

1. Mi változott a csapat háza táján a tavalyi évhez képest?

Az első és legnagyobb változás, hogy a csapat az NB II  helyett az NB III-ba nevezett. Tavaly több játékosunk is elhagyta a csapatot, az utánuk hagyott létszámhiányt az újonnan toborzott nyolcadikosokkal töltöttük fel, azonban a rutintalanság nagyon meglátszódott. Ez volt a legnagyobb oka az osztályváltásnak, a tapasztalatszerzés, és a több sikerélmény gyűjtése.

Változás még, hogy visszatért a válogatottat is megjárt Csík Adrián, aki igen nagy segítség a csapatnak, emellett Bagyinszki Tibivel karöltve átvette a dobópalántáink oktatását is. Májusban ismét csatlakozik hozzánk a hatvani Simon Szabi, aki Amerikában tanul, és most beválogatták a helyi klubcsapatba is, szóval meccsrutinja már lesz, mire hazaér, nem is akármilyen 🙂

A tavalyi év után ismét toborzókat tartottunk két helyi általános iskolában, hogy a kicsik száma is növekedjen. Az utánpótlásbajnokságban is szerepeltetünk csapatot, a Bandits a LL major (régi nevén juvenális) korosztályban fog játszani.

2. Mit vártok az idei évtől?


Mint azt már írtam, elsődleges célunk a fiatalok rutinszerzése, sikerélmények gyűjtése, azonban ismerve a keretet megcélozzuk a dobogót, lehetőleg a legfelső fokát, aztán majd meglátjuk hol tartunk, és az alapján lehet tovább tervezni. Remélhetőleg a felnőtcsapatunk létszámát is növelni tudjuk, tervezünk egy próbajátékot a helyi fiataloknak (és időseknek is), hogy kipróbálhassák a baseballt, és aki úgy érzi, azonnal csatlakozhat is a csapat munkájához.

Bízom benne, hogy a kis banditákkal is végig tudjuk játszani a szezont, hiszen tavaly csak egy fordulóban tudtunk szerepelni, és reméljük idén már győzelmet, győzelmeket is ünnepelhetünk velük. Szeretném, ha a korosztályos válogatottakba több játékosunk is bekerülhetne, az ehhez szükséges edzésmunkát próbáljuk a fiataloknak biztosítani.

3. Hogy látjátok a magyar baseball jelenlegi helyzetét?

Jelenleg véleményem szerint játéktudásilag valamelyest előrébb tartunk összességében, mint 5-6 éve. Szerintem az NB I és NB II között sincs akkora szakadék, mint anno azt sokan állították, és az NB III-asok is magasabb színvonalon játszanak már. Ez gondolom betudható annak is, hogy beépülnek a csapatokba azok a játékosok, akik nem felnőttként kezdték a játékot, hanem sokkal hamarabb, így hamarabb eljutottak a felnőttek szintjére, avagy ők is felnőttek.

Nagyon nagy dolog, hogy a szövetség ennyire szívén viseli az utánpótlás-nevelést, és egyre több egyesület látja be, hogy csak így lehet előrébb jutni. Azonban amíg minden egyesületnek nem lesz egy olyan pályája, ami legalább hasonlít egy baseball-pályához, addig igen nehéz a szülőkkel megértetni, hogy mennyire is komoly, és hogy igenis fejlődik ez a sport hazánkban.

*****

A régi Kérdések és Válaszok a “Q&A” tag alatt találhatóak.

One thought on “Q&A: Jászberény Stinky Sox

  1. Gida

    Tök jó Balu hogy visszamentek NBIII-ba és ennek ellenére a lelkesedés töretlen, sőt még vissza is jönnek az idősebb játékosok segíteni! HATALMAS TISZTELET EZÉRT!!!
    …és igen, az utolsó bekezdés is nagyon nagy igazság!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük