1%

Idén lehetőség van a MOBSSz utánpótlás programok támogatására, az 1% adományok immár közvetlenül a MOBSSz részére is felajánlhatók.

Ehhez az alábbi számlaszámot használjátok: 18065255-2-41

Nyilatkozat: letöltés

Előre is KÖSZÖNJÜK a támogatást!

A személyi jövedelemadó 1+1%-áról bárki rendelkezhet, aki a bevallási kötelezettségét személyi jövedelemadó-bevallás vagy egyszerűsített bevallás benyújtásával, illetve munkáltatói adómegállapítás útján teljesíti. Bár évről évre többen ajánlják fel személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát, még mindig sokan nem választják a segítségadás e formáját, amellyel idén május 21-ig élhetünk. Ez csupán néhány percet vesz igénybe, viszont annál nagyobb segítséget jelent annak, akinek adjuk.

(A Honi Baseballért Alapítvány jelenleg problémákkal küzd, új kuratóriumra lesz szükség a további működtetéséhez. Sajnálattal értesültünk arról decemberben, hogy az alapítványnak tavaly felajánlott 1% adományok emiatt nem értek célba.)

Hogyan működik a támogatás – Adó 1% információk

Az 1% illetve az 1+1%-os nyomtatványokat kisméretű postai borítékba kell helyezni.  A boríték elejére az alábbi adatokat kell ráírni:
* teljes név,
* lakcím,
* adóazonosító jel.

A borítékot ragasztott felületén átnyúlóan, saját kezűleg a nyilatkozó magánszemélynek alá kell írnia, mivel ez biztosítja, hogy a munkáltató a boríték tartalmát ne ismerhesse meg.

– Azon magánszemélyek esetében, akik bevallási kötelezettségüknek munkáltatói adómegállapítás útján tesznek eleget, a rendelkező nyilatkozatot tartalmazó borítékot  a munkáltatónak személyesen legkésőbb 2012. május 11-én adhatják át.  A május 11-e után átadott borítékokat a munkáltató nem köteles átvenni.

DE a rendelkező nyilatkozat a bevallástól függetlenül is eljuttatható az adóhatósághoz!
Amennyiben a bevalló sem a bevallás részeként, sem a munkáltató útján nem rendelkezett adója 1+1%-áról, lehetősége van arra, hogy a rendelkező nyilatkozatokat egy lezárt, adóazonosító jelével ellátott borítékban, postán vagy személyesen juttassa el az adóhatósághoz 2012. május 21-ig.
A határidő jogvesztő, így a késedelmes benyújtás esetén a nyilatkozat érvénytelen lesz.

Az Önadózást választóknak a rendelkező nyilatkozatot a bevallásuk részeként, vagy postán/személyesen kell az adóhatósághoz eljuttatni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük