Listamánia

Itt a nyár, az Orioles még mindig első az Al Eastben, listázzuk, mik történtek az elmúlt pár – posztban ritkább – hétben. Vagy azelőtt. Vagy bármikor.

Tegnap-tegnapelőtt megvolt minden major sportok legkevésbé számottevő draftja, a legtöbb névvel max 3-4 év múlva találkozunk újra, vagy leginkább soha. Így gondolta ezt egyik kedvenc bloggerünk is, aki a neveik alapján rangsorolta a draftoltakat, plö: 80’s Action Stars, Space Heroes, 19th Century Lords vagy Spellchecks. Az utóbbiak közé tartozik például Kayvon Bahramzadeh, akinek kívánunk sok sikert a szállodai csekinekhez.

Old Time Family Baseball: The Greatest Names of the 2012 Draft

Érdekesség, hogy az O’s a 20. körben draftolta Iron Man Cal Ripken Jr. fiát, Ryan Ripkent. Ő lesz a harmadik generációs Ripken, ha valaha is megüti a májer színvonalat. Természetesen mind narancssárga-feketében.

A másik, drafttal kapcsolatos említésre méltó história, amit rsk pár napja kommentelt egy másik posztunkhoz, hogy 20 éve öt csapat más játékost választott, mielőtt a Yanks hatodikként lecsapott volna Captain Jeterre. Az öt csacsi sorban: Astros, Indians, Expos, Orioles, Reds.

High Heat Stats: Derek Jeter and the five teams that passed on him in 1992

Nem csak az Orioles első helye (ezt nem lehet eleget ismételni 🙂 az idei év (eddigi) nagy meglepetése, mindkét keleti csoportban .500 körül liftezik még az utolsó csapat is, de a többi divízió is szállítja a sötét lovakat, a White Sox őrült tempóban tör a playoff felé – de erről bővebben Mikey blogján:

White Sox Hungary: Hot Sox

A Dodgers és a Rangers is max lendületet vesztenek néha napján, de a Cincinnati is “red hot”. A Bleacher Report végigment mind a 30 csapat statjain, és kimazsolázták nekünk a legvadabb adatokat, mint például, hogy pont a Reds 13 győzelmet a relieverjeinek köszönhet:

Bleacher Report: The Craziest Stat for Every MLB Team This Year

A relieverek sztárjai a closerek, akiknek a kilencediket kell lehozniuk acélidegekkel, lássuk kik minden idők legjobbjai:

Bleacher Report:  Top Ten Closers in Major League History

A closerek rémálma a walk-off run, plána ha homár, még plánébb, ha walk-off grand slam. Ám nem closer, még csak nem is reliever, hanem starter volt, és csak érdekességképpen: a Hall of Famer és persze rigó  Jim Palmer a legismertebb és legsikeresebb dobójátékos, aki soha nem adott fel grand slamet.

És ha már az O’s A Rangers-szel együtt harmadik a home runok listáján (a Yanks és a Blue Jays után), akkor nézzük, melyik stadionban ki és mikor ütötte a legnagyobb home runt. Belépés 450 lábtól, de inkább az 500 játszik:

Bleacher Report: The Longest “Moon Shot” Home Run in the History of Each MLB Stadium

Mai hír, hogy miután Jamie Moyer kezét elengedte a Rockies, mert az öreg kissé összekócolódott a 75 mérföldes fastballjaival, na ki igazolta le kisligás szerződéssel? Természetesen az a Baltimore Orioles – ahol már játszott majd húsz éve, ’93 és ’95 között. Egyéb Rockies hírek a szokásos helyen:

Denver Sports Blog: Colorado Rockies tag

Moyer mindesetre a legidősebb játékos lett, aki kezdődobóként győzelmet húzott be, de ki volt a legfiatalabb játékos az MLB történetében? Nem, nem a szárnyaló Nationals nyegle tinije, a 19 éves Bryce Harper, aki épp tegnap ütött walk off szinglit a Metsnek a 12-ben, hanem Joe Nuxhall. 1944-ben sok baseballjátékos harcolt a második világháborúban, így a Reds felküldhette a mindössze 15 éves Nuxhallt a dobódombra, hogy alig egy inning alatt 5 sétát és 5 runt jegyezzen, így a mindössze egyetlen meccses szezonját 67,5-ös ERA-val zárta. Nyolc évvel később került vissza az MLB-be, és még tizenöt szezont dobott jóval több sikerrel. Aztán ő is, akárcsak a fentebb említett Jim Palmer, a közvetítőállásban folytatta a karrierjét.

És azt tudtad hogy a már citált Cal Ripken Jr. nem csak a legtöbb meccset zsinórban lejátszott “vasember” volt, hanem ő ütötte a legtöbb duplát is, és a legtöbb hitet elérő Pete Rose-t tették legtöbbször outra, ami mondjuk nagyban köszönhető annak, hogy ő állt magasan legtöbbször ütéshez? Ezek is mind a 14 legfurcsább, legkevésbé ismert rekordok között:

Bleacher Report: MLB’s 14 Most Bizarre Records You’ve Never Heard of

És végül egy térképesített lista az MLB játékosok születési helyeiről:

Everyone else is doing it: 2011-12 MLB Player Map

6 thoughts on “Listamánia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük