Új baseball film a láthatáron?

Grisham promófotója a könyvhöz

A premierfilm.hu portálon futottam bele a hírbe, miszerint Chris Colombus megvásárolta John Grisham legújabb bestsellerének, az idén tavasszal megjelent, Calico Joe című baseball-regény filmes jogait.

˝Amikor befejeztem ezt a csodás, mélyen megindító regényt, a fejemben azonnal peregni kezdett a film. Tudtam, hogy meg kell írnom és rendeznem a Calico Joe-t. A történet olyan általános érvényű témákat boncolgat, mint az árulás, a tragédia és a megbocsátás. Benne van egy klasszikus film ígérete, és megtisztelve érzem magam, hogy részt vehetek a megvalósításában˝ – fogalmazott Columbus a deadline.com kedden közzétett értesülése szerint.

Grisham öt évig dolgozott a regényen, amely áprilisi megjelenése óta szerepel a The New York Times bestseller-listáján. Az író, aki executive producerként beszáll a munkába, azt üzente Columbusnak, hogy alig várja a filmet.

A könyv egy arkansasi, különösen tehetséges rookie megpróbáltatásairól szól, a terhelt kapcsolatáról apjával és a csapatösszetartásról. Bővebben a könyvről Bill Littlefield recenziójában.

Hogy a Moneyball világsikere után újabb baseballos szuperprodukció várható, arra a két név a legfőbb biztosíték. Az eredetileg jogász végzettségű író olyan regényekkel tarolt eddig a bestsellerlistákon, mint a Pelikán ügyirat, Az ügyfél, Ha ölni kell vagy A cég. Hogy ezek a címek ismerősek a moziból is? Mind a kilencvenes évek legnagyobb blockbusterei közé tartoznak. Grisham nem mellesleg hatalmas Cardinals rajongó, és nem is ez az első baseball témájú könyve, a csak DVD-n kiadott Mickey c. film is az ő regényéből készült.

Chris Colombus pedig olyan filmeket írt, rendezett vagy finanszírozott producerként, mint a Szörnyecskék, a Reszkessetek betörők, a Mrs. Doubtfire, a Harry Potter vagy a Fantasztikus Négyes filmek, és a tavalyi év egyik legszebb drámája, a The Help.

Az író és producer-rendező páros neveivel jegyzett filmek eddig több mint 2 és fél milliárd dolláros bevételt termeltek, így nem túlzás igazán bombasztikus filmet várni kettejük együttműködéséből. Már csak egy-két A-listás húzónevet kell szerződtetniük, de a fenti filmlistájuk alapján ez sem tűnik kivitelezhetetlennek, sőt. Kiváncsian várjuk a fejleményeket.

Grisham az npr rádiónak adott interjújában beszélt a könyvéről, itt meghallgathatod vagy el is olvashatod:

pbs/npr: ‘Calico Joe’: A Would-Be Legend Rediscovered

Hasonló témájú írásaink:

Pénzcsináló, csekkolva

The girl with the punk alter ego

Kislány, a moziba be!

Malamud – Őstehetség (The Natural)

Olvasnivaló

10 thoughts on “Új baseball film a láthatáron?

  1. robi roboter Post author

    Vannak kétségeim magyar baseball-könyvvel kapcsolatban, de mivel Grisham nevére keresve a bookline 61 címet dob ki, talán kinyomják ezt is. Ha már az NFL témájú könyvét is kiadták: http://goo.gl/567Gm

    1. rsk

      szerintem jó esély van rá, a neve eladja. sőt egy idehaza szerintem totál ismeretlen amerikai író baseball körítésű regénye is megjelent nemrég a cartaphilusnál, amiről két hónapja készülök beharangozót írni… de most már esküszöm nekiülök 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük