“Huligán” baseballszurkolók

A foci EB-n egy jó boksz erejéig összeszaladt már a két legkeményebb európai szurkológárda, a lengyelek és az oroszok,

Discovery – Nemzetközi futballhuligánok: Lengyelország epizód ill. az Oroszország epizód (magyarul)

az ukrán szurkolók mára virradóra felnégyelték és kutyák elé vetették a jó Kassait, de milyen az, ha igazán bepipulnak a baseball-drukkerek?

fotó: LIFE magazin, 1945. május 7.

1945. április 22-én a Cubs vendégszerepelt a pittsburghi Forbes Fielden, és a duplafejűn mindkétszer meg is verték a Piratest – 3:0-ra majd 5:2-re. Ez annyira nem tetszett a pittsburghi úri közönségnek, hogy a székeik párnáit a dugout elé dobálták. Skandallum!

2008-ban Philadelphiában a Rays elleni World Series harmadik meccsén durrant el pár Phillies-szurkoló agya, verbálisan abuzálták a Tampa-drukkereket, és egy 9 éves kiskölök nyakába is jutott a sörből, amit közéjük zúdítottak. Skandallum!

Ha eszedbe jut még más baseballhuligán eset, kommentelj!

 

4 thoughts on ““Huligán” baseballszurkolók

 1. makoG

  Tavaly voltunk a zágrábi B-csoportos Eb-n horvát-szerb meccsen. 70 nézőre jutott 4 komolyabb kinézetű rendező és egy mikrobusznyi rendőr. A pálya egy zágrábi lakótelepen van, a környező házakból a meccskezdés után megérkeztek a helyi Dinamo Zagreb-szurkolók. Nyomták a bambuszt (ott így hívják a vbk-t) és a szerb kispad felé állva néhányan üvöltve énekeltek “szrbija” és “csetnici” szövegű dalokat, ami látszólag nem nagyon tetszett a szerbeknek. Először egy idősebb arc szólt nekik, hogy ezt inkább mellőzzék ha lehet, de amikor újra elkezdték, bejöttek a kékek és kivitték őket. Végül nem volt balhé, és akik maradtak, még bambusszal is megkínáltak minket. Sőt, amikor a legrészegebb megtudta, hogy magyarok vagyunk, elnyomta, hogy RIA-RIA-HUNGÁRIA! Skandallum! 🙂

  Eredmény:
  CRO-SRB 18:2
  WP: Slobodan Gales
  LP: Nikola Badovinac
  HR: Filip Berecka

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük