Playoff-hajrá ’12

Mielőtt belekezdenénk a már rájátszásba jutott csapatok idei évébe, tekintsük át, hogy is állnak a divíziók az utolsó szériák előtt. Kezdjük a National League-gel, ott tisztább a kép!

A Reds behúzta az NL Centralt, a Giants behúzta az NL Westet, ez tiszta sor.

Az NL Eastet a már tuti playoff-szereplő Braves is egalizálhatja, ha a Nats elveszti minden további meccsét a Phillies ellen, a Braves pedig söpri az augusztus óta mélyrepülésben lévő, zsinórban 20. vesztes szezonját produkáló Pirates-t. Ez utóbbi még össze is jöhet, de maradjunk abban, hogy a Nats lesz a divíziógyőztes. Így itt már csak az a kérdés, hogy kié lesz a Braves mellett a második wild card. A Dodgers két meccses hátrányát a Giants ellen próbálja faragni, a Cardinals pedig a Reds ellen próbálja meg nem elveszíteni ezt a két meccses előnyét.

Három alapszezon-végi mérkőzésről beszélünk, ezért ha nem áll fejre a világ, akkor a Braves és a Cardinals fogja játszani az egyetlen meccses wild card ki-ki találkozót 5-én, péntek este. Ennek a győztese fog aztán a legjobb mutatóval záró csapattal megküzdeni, csakúgy mint az eddigi wild card-rendszerben. Az újdonság csak az az egy ki-ki meccs a divíziószériák előtt.

Az American League-ben már kicsit cifrább a helyzet.

159 meccs után még sehol nincs divíziógyőztes. Sőt, az AL Eastben egál!

Az AL Centralban a lejtmenetet vett White Sox is odaérhet, ha söpri az Indians-t, miközben a Royals söpri a Tigers-t. Ennek szinte semmi esélye, szóval a Tigers behúzza az AL Centralt. A csoportmásodik itt kevés lesz a wild cardhoz.

Az AL Eastből és Westből még több csapat is bejuthat a playoffba. Keleten a Yankees a gyalázatos szezont futó Red Sox-t fogadja, az Orioles pedig ahhoz a Rays-hez utazik, akik nagyon halvány reményekkel, de még az egyik wild cardért harcolnak. A Yanks jobb esélyekkel indul ennek a három meccsnek, mint az O’s, de a Baltimore legutóbb söpörte a Tampát, és most a Bostont is söpréssel küldte New Yorkba.

Nyugaton szinte ugyanez a helyzet, annyi különbséggel, hogy ott a Rangers két meccses előnyről direktben fog meccselni a csoportgyőzelemért az Athletics-szel, míg az Angels-nek a lagymatag Mariners-t kell, hogy minél többször verje a szintén halvány wild card reményéért.

Ha egy divízió élén egál maradna, akkor egyetlen meccsen fognak dönteni az elsőségről 4-én, csütörtökön, annak az otthonában, akinek jobbak a saját divíziójuk elleni eredményei. Ez keleten a B’more (+15!), nyugaton az Oakland (+5).

Lássuk!

Ha nem vagy MLB.tv előfizető, de belenéznél az utóbbi idők egyik legőrültebb hajrájába, akkor a VipBoxon szinte mindig találsz jó streamet. De ha az nem működik, akkor vagy a Play ball! Facebook-csoportjában, vagy a Bowl.hu baseball-fórumán kérhetsz segítséget, leszünk páran, akik mostantól hajnali üzemmódba rakjuk magunkat.

3 thoughts on “Playoff-hajrá ’12

 1. Toommy

  Köszi szépen a hasznos infókat! Egyenlőre még csak ismerkedem a sportággal, az idei szezont követem figyelemmel először, és nagyon-nagyon tetszik.
  Tök jó hogy van ez az oldal, tele van remek dolgokkal, megtudhatok egy csomó mindent (magáról a játékról) magyarul is, ez tök jó!
  Csak így tovább 🙂

 2. robi roboter Post author

  pár dolog kimaradt.

  a Yanks és az O’s tuti playoff-résztvevők, már csak a divízióelsőség a tét.

  ha az A’s csak egyetlen meccset is nyer, a Tampa és az Angels kizúgnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük