PO’12: Atlanta Braves

Az idei playoff-résztvevők szezonjainak áttekintését folytassuk a nemzeti liga wild card meccsének két szereplőjével!

Előzők:

PO’12: Washington Nationals

PO’12: San Francisco Giants

PO’12: Cincinnati Reds

Ezek a szezonösszefoglalók nem minden apró részletre kiterjedő profi elemzések. Hívószavakat sorolok, ill. a poszt végén linkekkel segítek, ha komolyabban érdekel a csapat idei éve.

Az Atlanta Braves már napokkal ezelőtt bebiztosította helyét a playoffban. Késői hajrájuk a Nats beéréséhez nem, de a wild card első helyéhez bőven elégnek bizonyult.

A tavaly szeptemberi összeomlásuk miatt akkor a rájátszásról lemaradt Braves-nél idén szinte minden a legnagyobb sztárjuk, Chipper Jones idény elején bejelentett visszavonulásáról szólt.

A 40 éves Chipper Jones mind a 19 MLB-szezonját Atlantában játszotta. 1990-ben első körös draftoltjuk volt, ’95-ben a legendás Braves-szel bajnok lett, ’99-ben NL MVP volt, nyolcszoros All-Star válogatott, jelenleg 468 home runnal a 32. az örökranglistán. Kérdés nélkül fogják első adandó alkalommal beszavazni a Hall of Fame-be, és biztos, hogy ezután már senkit nem fogunk látni 10-es számmal játszani Atlantában.

Íme egy összefoglaló videó a hármas baseman Jones karrierjéről:

MLB.com: Chipper Jones’ great career

A Frank Wren GM vezette klubház a szezon előtt nem túrta fel a csapatot, így nagyjából a tavalyi brigáddal vágtak neki az idei évnek is.

A startereik közül Tim Hudson zsinórban harmadik évben szállított 15-nél több W-t, és Hanson is a negyedik szezonjában hozott 10-nél több győzelmet. Mike Minor különösen a szeptemberi hajrában nyújtott megbízható teljesítményt, a korán lesérült Breachy-t pedig tökéletesen pótolta Kris Medlen.

Bullpenjükben a tavalyi év NL rookie-ja, a closer Craig Kimbrel idén sem okozott csalódást, és immár kétszeres All-Star válogatott.

Az ütősorukban a All-Star 2B Dan Uggla, CF Michael Bourn és a csodálatos búcsúszezont futó Jones mellett a fiatal RF Jayson Heyward és 1B Freddie Freeman ontották magukból a hiteket és pontokat. A catcher Brian McCann pedig mint mindig, idén is megütötte a maga 18+ home runját.

A védekezésük ligaelső – éppen a divízió-ellenfél Nats előtt.

Fredi Gonzalez edző a tavalyi, csalódást keltő szezonnal mutatkozott be, idén azonban kihozott mindent csapatából, így Chipper Jones a playoffban búcsúzhat rajongóitól.

Péntek este hazai pályán fognak ki-ki meccset játszani a tegnap befutott Cardinals ellen.

Let’s go Bravos!

Grantland: 2012 Season Preview: Atlanta Braves

Baseball-reference: 2012 Atlanta Braves

MLB.tv: How They Got There: Braves

MLB.tv: Season in Review: Braves

MLB.tv: Chipper Jones’ great career

Play ball! H4O – Ki Kicsoda (NL, II. rész, Braves, Cards és Brewers)

Play ball! Négy nap és kezdődik… (Jones)

+++++

Hasonló témájú írásaink:

PO’12: Cincinnati Reds

PO’12: San Francisco Giants

PO’12: Washington Nationals

Playoff-hajrá ’12

One thought on “PO’12: Atlanta Braves

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük