PO’12: St. Louis Cardinals

Az idei playoff-résztvevők szezonjainak áttekintését folytassuk a nemzeti liga utolsóként bejutott csapatával!

Előzők:

PO’12: Atlanta Braves

PO’12: Washington Nationals

PO’12: San Francisco Giants

PO’12: Cincinnati Reds

Ezek a szezonösszefoglalók nem minden apró részletre kiterjedő profi elemzések. Hívószavakat sorolok, ill. a poszt végén linkekkel segítek, ha komolyabban érdekel a csapat idei éve.

A tavalyi World Series-t drámai utolsó meccseken nyerő St. Louis Cardinals idei éve komoly sokkal kezdődött.

Tony La Russa edző visszavonulása köztudott volt, év közben be is vonták a 10-es mezszámát. De a szupersztárjuk, Albert Pujols még azelőtt távozott egy nagy zsák pénzért az Angels-hez, hogy St. Louis-ban idejük lett volna róla gipszmintát venni a szobrához. A város meg volt döbbenve.

A John Mozeliak GM vezette klubház a managerként újonc Mike Matheny-t nevezte ki edzőnek, aki tíz évvel ezelőtt még a liga egyik legobb catchere volt a Cards mezében.

Az előző évi rájátszás egyik legjobbját, Chris Carpentert sérülés miatt nélkülöző rotációjukból – a Tommy John-sérüléséből felépült – Wainwright, Lohse, Lynn és Westbrook mind 13-18 W szezont szórtak. Carpenter szeptemberi sikeres visszatérése pedig jó ómen a rájátszásra.

Stabil bullpenjük legjobbja, az idei szezontól closer Jason Motte volt.

Pujols helyettesítésére még télen leszerződtették a veterán RF Carlos Beltrant, akinek a vezetésével úgy tűnt, a lineup nem fogja megérezni Albert király hiányát.

Tavasszal Lance Berkman kidőlt, ám Alan Craig és a sérülése után visszatért Matt Holliday 30+, további öt játékos (Beltran, Y. Molina, Freese, Carpenter és Jay) 20+ homáros szezont ütöttek és Rafael Furcal sem sokkal maradt el tőlük. David Freese áttörését hozta az év, a végre egészséges 3B idén robbant be igazán a legjobbak közé. Támadási mutatókban az NL egyik legjobbja a csapat, és a védekezésükkel sincs különösebb gond.

A Cards egész évben szorosan a Reds nyomában, végig pozitív átlaggal menetelt. Nyár végéig megelőzte őket a hosszú lúzerszériájából felébredni látszott Pirates. Azonban amikor ők összeomlottak, a Cardinalsnak már csak a Dodgers maradt a vetélytársa a második wild cardért folyó versenyben. A Los Angeles azonban nem bírta a hajrát, így péntek este a Cards utazik Atlantába a wild card meccsre.

Let’s go Cards!

Grantland: 2012 Season Preview: St. Louis Cardinals

Baseball-reference: 2012 St. Louis Cardinals

MLB.tv: Cardinals headed to Postseason

Play ball! H4O – Ki Kicsoda (NL, II. rész, Braves, Cards és Brewers)

+++++

Hasonló témájú írásaink:

PO’12: Atlanta Braves

PO’12: Cincinnati Reds

PO’12: San Francisco Giants

PO’12: Washington Nationals

Playoff-hajrá ’12

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük