PO’12 wild card meccsek

Ma hajnalban lebonyolították az MLB történetének első két wild card meccsét. Idéntől a divíziógyőztesek mellett nem csak ligánként egy-egy szabadkártyás, hanem két-két csapat jutott rájátszásba.

Ahol aztán egyetlen meccsen döntötték el, hogy melyikük mehet tovább, és küzdhet meg a ligák legjobb eredménnyel végzett csapataival – az eddigi rendnek megfelelően. Wild card a legjobbal, a másik két csoportgyőztes egymással.

Az egymeccses szisztémának voltak ellenségei és támogatói is szép számmal, íme a miértje:

Bud Selig két győzelemig akarta. “Aztán beszélgetni kezdünk róla a bizottságban. A szavazás 14:0 lett, köztük mind a négy edzővel.” Selig ezzel a visszavonult La Russa-ra és Joe Torre-re, valamint Jim Leylandra (DET) és Mike Scioscia-ra (LAA) utalt. “Mind egyetlen ki-ki meccset akartak. Mindenki ezt akarta, köztük a tévék is.”

A teljes cikket a Fox oldalán találod: La Russa loves one-game wild cards

Az alapszakasz befejezése után két nappal az NL-győztes Nationals és az AL-győztes Yankees várta divíziószéria-beli ellenfeleit.

Az első meccsen a St. Louis utazott Atlantába. A két csapat szezonjáról itt írtunk:

PO’12: Atlanta Braves

PO’12: St. Louis Cardinals

A Bravesnek a védelme volt a legszilárdabb pontja egész évben. Tegnapig.

A ligaelső védelmük hajnalban 3 hibát hozott össze, és ezt könyörtelenül kihasználta a surranópályán érkező címvédő. Ráadásul a kezdeti előnyből a visszavonuló legenda, Chipper Jones hibájából indulva lett hátrány a negyedikben.

A Cards később még 2 hibát kihasználva elhúzott 6:3-ra, amikor a nyolcadikban úgy tűnt, hogy a Braves visszajöhet a meccsbe.

Két futó, full countnál Simmons pop upját a bírók infield fly-nak ítélték, ami történetesen helyes ítélet volt, csak egy kicsit sokat késett a bemondása. Közel 20 perces vita és tanácskozás után végül megerősítették a döntést, miközben a felbőszült atlantai közönség minden a keze ügyébe kerülő dolgot a pályára hajított.

Ha nem akarsz egy ilyen ítélettel kikapni, nyerd meg a divíziód! – sült el a népi bölcsesség Twitteren.

Ez az ítélet megroppantotta a Braves-t, és igazából le is főtt a meccs.

A kilencedik alján két outnál Chipper Jones állt ütéshez, aki 19 éves pályafutásának utolsó at bat-jénél ütéssel búcsúzott az egyetlen csapattól amiben valaha is játszott. És bár ez a hit szép lezárása volt karrierjének, az este többi részét biztos nem így képzelte el. Mintha saját fejére mondott volna átkot, amikor a meccs előtt arról beszélt, hogy most nem számít az elmúlt 19 év, a bajnoki gyűrű, az MVP-cím, csak az fontos, mi történik október 5-én.

Nos, nem sok minden történt. Hihetetlen dobóhibája és a 1-for-5 nem a legszebb visszavonulómeccsek nagykönyvébe fog bekerülni. Viszlát Jones, azért az egész több mint szép volt. A tegnap estét meg hamar elfelejtik.

A meccs jegyzőkönyvét, szöveges összefoglalóját és videó-összefoglalóját megtalálod az MLB.com-on. Érdemes megnézni, mert sokáig fogják még ezt a meccset emlegetve a bíráskodást és az új wild card szisztémát gyalulni.

+++++

Közvetlenül ezután rendezték a másik találkozót.

2012 bombameglepetése, az Orioles utazott Arlingtonba. A szezon végére megroggyant Rangers-é volt a hazai pálya előnye, az Orioles fórja pedig a ligaelső idegenbeli mutatójuk (46-35) volt.

A Rangers szezonjáról írtam összefoglalót, az Orioles-éról pedig még vasárnapig fogok, mert megnyugodtam 🙂

PO’12: Texas Rangers

Ha nem láttál idén Orioles meccset, akkor elég volt ezt megnézned, hogy te se érts semmit. Ahogy senki más se. Oriole Magic.

Az O’s ugyanazt csinálta, mint egész évben. Buck Showalter azt a dobót jelölte ki, akiben senki nem hitt, és olyan játékosok vitték a csapatot a hátukon, akikről jobb nem is tudni kicsodák, csak ideges lennél, nehogy a te csapatodban bukkanjak fel.

McLouth lead off-runja után a többé-kevésbé ismert játékosok (Jones, Machado, Hardy) hagyták figyelmen kívül, hogy Yu Darvish és Derek Holland kiosztanak nekik 12 K-t. Mire Ron Washington levette Yu-t a pályáról, okos hit & run baseballal már 3:1-re ment a Baltimore. Earl Weaver megnyalta mind a tíz ujját.

Az O’s-ban az a Joe Saunders dobott, akin régi eredményei miatt mindenki röhögött, aki nem látta még nyár óta az Oriolesban dobni. Ki ugyan nem ette a texasiak szemét, és a Rangers 3 GiDP-je is segített, de az 5.2IP, 6H, 1ER, 1, BB, 4K sorminta nem rossz egy olyan dobótól, aki eddig 0-6 volt Arlingtonban. Mikor nyert volna, ha nem pont ma hajnalban?

Buck Showalterről és az ő csodakalapbjából előhúzott, hasonló csókákról majd az Orioles szezon-összefoglalóban.

Az Orioles legendásan penge bullpenjével meg pláne nem tudott mit kezdeni a nem túl potens, és láthatóan tanácstalan Rangers ütősor, így végül 5:1-gyel az Orioles jutott a Yankees elleni divízózériába. A Rangers pedig nem fog zsinórban harmadszor is WS-t játszani.

HALLOD BRECSI? HALLOD SHORTSTOP? AZ O’S VÉGRE ODAVÁGOTT A 2007-ES 30:3-ÉRT, ÉS JÖHET A YANKS 😀 PLAYOFF BABY, O’CTOBER BASEBALL!

Khm, khm. A meccs jegyzőkönyvét, szöveges összefoglalóit és videó-összefoglalóját megtalálod az MLB.com-on.

7 thoughts on “PO’12 wild card meccsek

  1. Shortstop

    Hallom! Nagyon is örülök neki! Bár idén annyira nem követtem a történéseket, de lehet ez kellett hozzá 🙂
    O’CTOBER BASEBALL!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük