Baseball art: Matthew99

Az arts tag alatt már évek óta gyűlnek a baseballt feldolgozó, baseball témájú alkotók, művészek munkái és portfóliói, de magyar artista egész eddig nem akadt köztük. Csibi Máté aka Matthew99 évek óta készíti a bowl.hu fórumára a sigeket. Hogy mik is ezek, arról kérdeztem őt, no meg persze a baseballról.

121228lincecumtim

 

Q: Mióta csinálod a sigeket, és a laikusok kedvéért mik ezek?

A: Az aláírások készítésével 2009-ben kezdtem el foglalkozni, miután regisztráltam a bowl.hu oldalára. Az ilyen, sporttal foglalkozó oldalakon, fórumokon szinte mindenki “visel” egy pár centis képet a kedvenc játékosáról, csapatáról, hobbijáról. Ezeket nevezzük sigeknek, azaz aláírásoknak.

121228castrost

A képeken az alanyt – az eredeti háttéren vagy egy tetszőlegesen lecserélt háttéren – különböző effektekkel ellátva jelenítjük meg. A legtöbb esetben a játékos neve, csapata, posztja is feltüntetésre kerül. Szinte bármiről és bárkiről lehet aláírást készíteni, csak a készítő fantáziája szab határt.

121228rodriguezi

Az én aláírásaim között a legnagyobb számban a major sportok képviselői találhatók, de készítettem már énekesről, színészről, focistáról, golfozóról, extrém sportok képviselőiről, de van aláírásom tankról és kocsikról, sőt még saját magamról is 🙂

121228rivera1

Q:  A portfóliódban vannak hátterek is, és ezeken kívül mik az egyéb grafikai melóid?

A: Nagyon ritkán csinálok háttereket idő hiányában. Ezeket jóval nagyobb munka elkészíteni, mint egy aláírást, és hasonló témában készültek, mint a kisebb munkáim.

121228buehrlem

Egyéb grafikai munkáim között találni kérésre készült szülinapi posztert, kollégiumi Mikulás-partira szóló meghívót, Facebook-borítót, blogfejlécet, pálinkacímkét, de csináltam már logót magyar flag football-csapat számára is.

121228audiq

Valamint a magyar baseball válogatott  2011-es barcelonai pólóit, illetve az elnök, a főtitkár és a szövetségi kapitány névjegykártyáit is én terveztem.

Q:  Magyar baseball-pályafutásod állomásai, posztod?

121228babyxl

 

A: 2005-ben ismerkedtem meg a baseballal, amikor Pécsen tanultam. Egy ismerősömmel mentem le az éppen akkor alakuló egyetemi csapat edzésére. Eleinte outfielder poszton játszottam, de gyorsan a dombra kerültem, és onnantól szinte egyedüli dobóként dobtam végig három szezont a Radler Pécsi Medikus Baseball Klub színeiben.

121228peppersx

A csapat a sok diplomát szerzett diák miatt megszűnt, viszont én nem szerettem volna szakítani a sporttal, ezért “átigazoltam” az A.E. 424 csapatába. Ott szinte minden poszton megfordultam, de a legtöbb időt a kettes és shortstop posztokon játszottam. Itt már jóval kevesebb időt töltöttem a dobódombon.

121228mickeyb

A 2011-es szezon rosszul végződött számomra, mivel egy szerencsétlen sérülés és azt követő műtét miatt ki kellett hagynom az NBIII-as döntőt, majd a teljes következő szezont is.

121228zidanepx

+++++

Matthew99 portfólióját az alábbi linken találod: matthew99.freeiz.com

+++++

Hasonló témájú írásainkat pedig az arts címke alatt olvashatod.

One thought on “Baseball art: Matthew99

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük