Mit üvölt az edző a bírónak?

A látványos tömegbunyót hozó bench-clearing brawlokon kívül az egyik legszórakoztatóbb jelenség az MLB közvetítésekben, amikor az edző felrohan a pályára, és kivörösödött fejjel öt centiről üvölt a bíró arcába. Természetesen az az igazi, amikor a felpaprikázott edző egyedül azt éri el, hogy a bíró izibe kivágja a meccsről. A műfajnak vannak legendás klasszikusai, mint például a pár hete elhunyt Orioles edző, Earl Weaver, akit HoF pályafutása alatt legkevesebb 91-szer zavartak le a pályáról. (Egyes források szerint 98-szor.)

A Baseball Prospectus a hallássérült Evan Brunell segítségével szájról olvasással rekonstruálta nekünk a tavalyi év emlékezetes kiállításainak szövegeit. Vastaggal szedve jelölték azokat a mondatokat, amik a konkrét kiállítást eredményezték. Nem szűzlányok füleinek való szonettek. A videókkal illusztrált “párbeszédeket” itt olvashatod:

Overthinking It – Understanding the Umpire-Manager Arguments of 2012

2 thoughts on “Mit üvölt az edző a bírónak?

  1. Gida

    Az egyik legjobb Wally Backman, be is mikrofonozták párszor olyan jó 😀 Kemény csávó… Egyik kedvenc idézetem is tőle van mikor a bíró benézettet egy HRt , you minor league mother fcker!!! 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük