Ausztrál bajnoki döntő ’12/13

130207abldonto

Az ausztrál bajnokság történetéről, csapatairól, lebonyolításáról és az elődöntőről az alábbi két posztban olvashatsz:  Ausztrál baseball bajnokik élőben illetve Az ausztrál bajnoki elődöntő elé

Perth Heat @ Canberra Cavalry

A Perth Heat két meccsen simázta a Sydney Blue Soxot, így ők fognak a hétvégén Canberrába utazni a Cavalryval döntőzni. A Heat az ausztrál liga, az ABL eddigi két szezonjának bajnoka, így ők már harmadszor, míg a Cavalry először játszik bajnoki döntőt. Ami az elődöntőhöz hasonlóan best-of-three lebonyolítású, azaz két nyert meccsig fog tartatni.

Az alapszakasz meccseihez és az elődöntőhöz képest újdonság, hogy ezúttal nem – az időeltolódás miatt nálunk – reggeli órákban és nem a Freezone oldalán fogunk streamet találni. Mivel Ausztráliában az ottani Fox Sports közvetíti a meccseket, így a – szintén hivatalos ABL partner – Freezone nem streamel. Viszont mivel az MLB Network is adja a két – vagy három – mérkőzést, mi ott fogjuk tudni nézni a döntőt.

Az MLB Networköt StreamTorrenten keresztül tudjuk fogni, erről itt olvashatsz bővebben: Napi 24 órás baseball-csatorna

Amerikában viszont délutáni időpontokban sugározzák a meccseket, ami azt jelenti, hogy fél napos késéssel adják, tehát nem élő közvetítés lesz. A mérkőzések közvetítésének időpontjai magyar idő szerint:

péntek 19:00

szombat/vasárnap 21:00

A két csapatról röviden: ahogy azt írtam, a Perth az eddigi mindkét kiírást megnyerte, míg a Cavalry idén jutott először egyáltalán a rájátszásba. Az alapszakaszban mindkét párharcukat behúzta a Canberra – hat meccset nyerve a nyolc találkozójukból.

130207canberra

A döntő helyszíne a canberrai Narrabundah Ballpark, a Cavalry otthona

A csapatütőátlaguk jobb a ligaátlagnál: Cavalry:.295 vs. Heat:.276, azonban dobásban mindkét csapat erősen közepes: Cavalry: 4.02 vs. Heat: 4.04 ERA. Ezek alapján pontokban gazdag mérkőzésekre számíthatunk a liga két legjobb támadósorától. De ahogy az elődöntőben megadta magát a Sydney híresen jó dobósora, úgy most is bármi előfordulhat.

A döntő dobói lesznek: (a nevük alatt az ausztrál statisztikáik, alatta pedig az amerikai pro statjaik, a sorrend pedig Heat @ Cavalry)

1. Anthony Claggett (4-5, 3.31) vs. Brian Grening (4-2, 2.87)

Clagett ex-Pittsburg MLB, Grening pedig AA Kansas-dobó

2. Warwick Saupold (1-1, 2.59) vs. John Holdzkom (4-3, 4.10)

Saupold A-A+ Tigers, Holdzkom pedig A+ Mets-dobó

És ha szükséges harmadik meccs, akkor:

3. Daniel Schmidt (7-3, 3.72) vs. Chris Motta (3-3, 5.39)

mindketten csak ABL-dobók

Múltkor már írtam, a Perth csapatában tizenegy kisligás játékos van kilenc MLB-klubtól – itt a teljes lista. Ráadásul az első meccsen kezdő Clagett mellett a kettesük, Luke Hughes is egykori MLB-játékos, a Twinsben és az Athleticsben játszott 106 meccsen az elmúlt három szezonban.

A Cavalryban öt kisligás játékos van négy klubtól, ráadásul a legjobbjukat, az első ausztrál Triple Crownt összeütő 2B Adam Buschinit a héten leigazolta a San Diego Padres.

Jack Frawley - Heat

És ahogy ő volt az utolsó forduló ütőjátékosa, úgy a Perth kezdője, az utolsó fordulóban nyolc inning shutoutot szóró, AA független kisligás Jack Frawley (a képen) lett a hét dobójátékosa, őt azonban csak a Heat bullpenjében fogjuk látni most hétvégén.

A hamarosan kezdődő World Baseball Classic ausztrál keretében egy Canberra és hat Perth játékos szerepel. De erről majd a WBC előtt bővebben.

A Heat az elődöntővel együtt már hat meccses nyerési szériában van, a Cavalry is megnyerte az utolsó három meccsét, azonban ők már két hete pihennek. A Facebook-csoportban minden meccs előtt jelzem, hogy itt az idő az MLB Networkre hangolni, ide pedig kommentbe fogom szórni az eredményeket.

Jó szorakozást a meccsekhez, alig három hét, és kezdődik a WBC!

8 thoughts on “Ausztrál bajnoki döntő ’12/13

 1. roboter Post author

  oh, csak most esik le, hogy az MLB Networkön nem aussie english lesz, nem lesz “bájzból gájm” a hétvégén 🙁

 2. roboter Post author

  kezdek kétségbe esni, mert bekapcsoltam az MLB Networköt StreamTorrenten egy órával meccs előtt, és finom szólva is kib q szaggat, leáll, akad.

  még rosszabb hír: MLB.tv Support Forum Admin: “World Baseball Classic coverage will not be included with MLB.TV.”
  http://www.forums.mlb.com/n/pfx/forum.aspx?tsn=1&nav=messages&webtag=ml-help01&tid=17924

  ha nem lesznek streamek, csak a StreamTorrent, akkor ennek csúnya sírás lesz a vége. 2kib13 van, nem 2002, mondjanak egy számot, átutalom, és HDben akarom nézni a WBCt.

  update: szenyo dobta fácséra: “From other bits I’ve read it does look as though MLB.com will be showing live streams of the WBC, just that it won’t be included in the annual MLB.TV subscription.” http://www.baseballgb.co.uk/?p=15367

 3. roboter Post author

  @makoG: bájzból gájm! nem közvetíti az MLB Network, hanem csak kazettáról leadja az ausztrál felvételt, szóval maradtak az ausszi bemondók 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük