MLB 2018 online meccsnézés

Minden eddiginél korábban, március 29-én, csütörtökön már elkezdődik az idei MLB-szezon, íme a lehetőségek, hogyan tudunk meccseket nézni 2018-ban.

Mindenekelőtt: bármelyik oldalon is nézitek (MLB, ESPN, Yahoo, stb.), mindenhol amerikai keleti parti időben (ET) vannak megadva a kezdési időpontok. Mivel most hétvégén mi is órát állítunk (03.25.), mire elkezdődik a bajnokság, ismét hat óra lesz az eltérés a közép-európai időzónához képest. De a FB-oldalon és a FB-csoportban úgyis CET idő szerint fogom megadni a kezdéseket.

Nos, még mindig a legegyszerűbb és legpengébb megoldás, ha előfizetsz / előfizettek az MLB.tv-re.

Az évi 116 dollár (kb. harminc magyar pénz) ugyan soknak tűnik, de a rendszer simán engedi, hogy ketten-hárman használjatok egy előfizetést, és úgy már sokkal barátibb. Így egy nem is olyan meredek péntek esti tivornya árából egész évben mind a 2430 alapszakasz-meccset plusz a rájátszást élőben és archívból is nézheted – HD minőségben, választható hazai vagy vendégkommentárral, kompin, tableten de akár játékkonzolokon is. Jár mellé egy mobilapp, az AtBat is, ami évi 20 dolárért külön is megvásárolható.

Ha még mindig sokallod az árát, év közben többször is akcióznak, pl. apák napja hetében (június vége felé) vagy más amerikai ünnepek körül féláron lehet előfizetni. De ha csak az ingyenmeccsek miatt már úgyis regisztráltál, kapni fogod az emailedre az ajánlatokat. Az All-Star szünet után már fixen féláron, szeptembertől pedig negyedáron szokták adni.

A régi előfizetők már vágják, az újak pedig ne felejtsék, hogy ha nem akartok +27 ÁFÁ-t is fizetni (cakkumpakk 148 dollár), akkor a számlázási címedet érdemes átírni egy 0%-os forgalmi adókulcsos (VAT) ország tetszőleges város tetszőleg utcájára. Az MLB.tv-s profilodban kell ezt átállítanod, levelet úgysem fogsz kapni. Páran Makaót választottuk, kinéztünk egy-egy utcát a Google Street View-n, gugliztunk hozzá egy irányítószámot, és simán elő tudtunk fizetni semmi plusszal, az eredeti 116 dolláros áron.

Az MLB.tv beetetésként minden nap ingyenesen ad élőben egy meccset – Free Game of the Day avagy FGOTD. Nagy szerencsénkre gyakran ezek délutáni kezdések, amik nálunk kora estét jelentenek. Néha pedig a kinti főműsoridős, itteni idő szerint hajnali meccseket adják ingyen. Ezeket itt érdemes figyelni:

Media Center | MLB.com: Multimedia

Természetesen ez az infó is szerepelni fog a Facebook-oldalunk napi meccsajánlójában (FGOTD) jelzéssel. Ezeket a mérkőzéseket szokta a YouTube is adni, azok a linkek is be lesznek dobálva a szezontopikba.

Az ingyenmeccsek nézéséhez is szükség van (ingyenes) regisztrációra az MLB oldalán, de ez nem több, mint egy emailcím, egy jelszó és a születési dátumod megadása, pont úgy mint bárhol máshol.

Na, ennyit azoknak, akik pénzt is áldoznának a folyamatos meccsnézésre.

Okostévézést nem vágom, akik abba fektettek, majd elmondják. Butatévézéshez pedig elég egy HDMI-kábel 😉

A spúroknak idén már nem csak az ingyenmeccsek és streamoldalak vannak, hanem!

A fenteziligánk tavalyi bajnoka dobta be a csoportba az alábbi kis programot: LazyMan

Alapvetően hokimeccsek streamelésére fejlesztették, de nyáron nincs jégkorong, úgyhogy baseballt is adnak.

Csak a windowsos telepítésről írok most – egyébb oprendszerre ott a wikije.

Java és egy médialejátszó szükséges hozzá, ők a VLC-t ajánlják, de a beállításokban át tudod irányítani Media Player Classictól a KMP-n át a Kodiig, szóval csak emiatt nem kell VLC-t is installálnod. Leírás és letöltési linkek a telepítési segédben.

Elolvastál mindent, telepítetted, indíthatod…

Ahogy látszik, az NHL fül mögött ott az MLB, és tadamsz, máris pörgetheted a naptárt akár archív meccsekért is. A tavaszi felkészülésről nem mindent közvetítetnek, ezért meg kell nézned az MLB Medicenterben, adják-e vagy sem, de ez úgyis már csak pár nap, ugorjunk!

Ahogy az archívumukból is látszik, szezonban minden meccset streamelnek, ráadásul mindkét kommentárral. Alul tudod kiválasztani a közvetítő csatornát, a képminőséget – és hogy az Akamai vs Level 3 CDN micsoda, vagy csak elolvasod, vagy el is mondod nekem, mert lövésem sincs róla.

Élőben is játszhatod a streamet, akár archívból is, vagy le is mentheted a Save stream opciót bepipálva, hogy később nézd meg fájlból. Érdemes felkészülni rá, hogy egy 720p kisHD minőségű, három órás meccs simán karcolni fogja az 5 GB-ot, ergo korlátozott netforgalommal igen hamar lefogy a kereted.

Amúgy rákenroll, köszi bajnoksrác, fényesítsd a tavalyi trófeádat, idén kicsavarjuk a kezedből 😉

Egyéb streamek:

Ha bármi eszetekbe jut, valamit kihagytam volna, kommenteljetek, frissítem a posztot, ha fontos az infó. Köszi. Jó meccsnézést mindenkinek, elő a sörökkel, a fenteziligánk 16 tagjával meg vasárnap este 8-kor találkozunk a draftasztalnál 😉

Torrentről pár éve már írtam, azt itt találod:

http://playball.hu/2015/04/05/mlb-2015-online-meccsnezes/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük