Hétvégi beharangozó

050413-beharangozo

A hétvégén ismét összemérik erejüket a magyar baseballcsapatok.
Az NB I-ben a 3., míg az NB II-ben a második fordulót rendezik meg. Megpróbálok egy kis segítséget adni azoknak, akik tippmixen szeretnének fogadni a meccsekre, ha lehetne ilyet:)

NB I

SOPRON WESTWIND – ÓBUDA BRICK FACTORY
szombat 12:00

A tavalyi bajnok harmadik idegenbeli meccsét fogja játszani zsinórban (1W-1L). A soproniak eddig kétszer idegenben játszottak, és hasonló mérleggel rendelkeznek. Ha a tavalyi eredményeket nézzük, akkor a Brick Factory a tuti befutó, sima leléptetéssel (tízpontos különbség a 7. inningben), de ha az ideit, akkor korántsem ez a helyzet. A Brick Factory meglepetésvereséggel kezdte a szezont Szombathelyen, pedig a teljes játékosállományát felvonultatta (kubai és kínai játékosok). Esélyüket viszont növeli, hogy idén életbe lépett egy szabály, ami alapján egy dobó csak 5 játékrészt dobhat. A Westwind csapatában jelenleg nincs két azonos szintű dobó, ezért én Brick Factory győzelmet tippelnék.

» Sopron Westwind – Óbuda Brick Factory 9:17

NAGYKANIZSA ANTS THÚRY – SZOMBATHELYI ANYASZOMORÍTÓK
vasárnap 15:00

Az Anyaszomorítók eddig csak egy meccset játszottak, mert az előző fordulót elmosta az eső. Viszont az az egy meccs egyből egy bajnokverés volt, ami meglehetősen nagy meglepetést jelentett. A Nagykanizsa második számú csapata eddig három mérkőzést vívott, Szentendrén kezdtek egy dupla meccses hétvégével, amit sikertelenül zártak, majd otthon fogadták a Sopron Westwindet, akiket pedig nagy arányban legyőztek. A papírforma mindenképpen az Anyaszomorítók győzelme lenne, de a nagykanizsai tartalék is képes lehet meglepetést szerezni. Bár ha az összes hadrafogható játékosuk Interligázni fog, akkor hatalmas zakóba is belefuthatnak.
A tippem: szombathelyi győzelem.

» Nagykanizsa Ants Thúry – Szombathelyi Anyaszomorítók 1:13

EMIGRANTS SE – BÉKÉSCSABAI VILLÁMOK
szombat 11:30

Két “fekete ló” összecsapása lesz ez, hiszen idén még egyik gárda sem lépett pályára. Az Emigrants SE a Veszprém visszalépése miatt ellenfél nélkül maradt, míg a Villámok eső miatt nem tudtak mérkőzni. Az összecsapást nagyban befolyásolhatja, hogy kik lesznek a csabai csapat utazó keretében. Ha el tudják csábítani a mérkőzésre kubai játékosukat, akkor nagyon erősek lesznek, ha nem, akkor sem lesznek gyengék, de bármi lehet. Az Emigrant SE-ről igazán semmit sem tudok, sem, hogy kik milyen poszton játszanak, sem azt, hogy hogyan.
A tippem: békéscsabai győzelem.

» Emigrants SE – Békéscsabai Villámok 0:11

A.E. 424 – HUNGARIAN ASTROS
vasárnap 11:00

A 424 idén egy vereséggel indított, ami valljuk be nem meglepetés. Immár több mint 10 éve működik a csapat, de kiugró eredményt még nem tudtak produkálni. Mostani legyőzőjük az NB I és NB II között ingázó Debrecen Dynamites csapata volt. Az Astros sima szezonkezdést tudhat a hát mögött. A szintén “régi” csapat a teljesen újonc Pécsi Barbárokat fogadta, és nem okozott meglepetést. A papírforma egyértelműen az eddig mindig NB I-ben szereplő Astros mellett van, akik idén szeretnének visszakerülni a felső osztályba. Ehhez természetesen ezt a meccset is komolyan kell venniük, és győzniük kell. Tippem is ehhez igazodik, és sima Astros győzelmet várok.

» A.E. 424 – Hungarian Astros 8:48

DEBRECEN DYNAMITES – ÉRD AEROS
vasárnap 11:30

A Debrecen immár második alkalommal lép pályára. Eddig sikerrel szerepeltek, és most sem hiszem, hogy meg tudná őket fogni az Aeros. Mondom ezt annak ellenére, hogy idén még nem szerepeltek az érdiek eső miatt. Érden jelenleg egy lelkes csapat működik, de tudásban még nem érik utol a rutinosabb csapatokat. Ez a sport pedig olyan, hogy puszta lelkesedéssel még nem lehet meccset nyerni. Szerintem a Debrecen sima leléptetéses győzelemmel térhet majd haza.

» Debrecen Dynamites – Érd Aeros 12:2

PÉCSI BARBÁROK – NEMESVÁMOS TIGERS
vasárnap 11:00

A pécsi csapat eddig egyetlen meccsen van túl, az sem hozott nekik túl nagy sikert. Viszont lelkesedésük nem lankad. A Nemesvámos második számú csapatát fogadják, akiket idén még nem láthatott a közönség. Sok fiatal játékosuk van, akik viszont némi rutinra már szert tettek. Legalábbis a pécsieknél többre. Ha tippelnem kell, egyértelműen a Tigers csapatára tippelnék.

» Pécsi Barbárok – Nemesvámos Tigers 7:38

10 thoughts on “Hétvégi beharangozó

 1. zsarga

  Nagyon tuti, már látom magam előtt a nemzeti sportban a cikkeket, eredmény tippeléseket, minden héten lehetne ilyen!

 2. Attila

  Örülök, hogy írtál.
  Nagyon jó lett.
  Az esélyekhez annyit, hogy ha minden igaz akkor az Emigrans nem lesz gyenge csapat. Én valahogy bízok bennük. Igaz elfogult vagyok, mert az Emigransben játszik egy szombathelyi alapító Láng Csaba.
  A kezdeményezés nagyon jó. Sok sikert hozzá!

 3. Brecsi

  Hamarosan jön az új beharangozó!!!:) Kicsit izgibb lesz, mert rangadó dús hétvége elé nézünk. Bevallom, az előző forduló elég egyértelmű volt, így nem volt nehéz eltalálni az eredményeket. A mostani azért izgibb, pl. Brick factory – Jánossomorja, vagy Astros-Debrecen…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük