Az újonc csapat első meccse

Szombaton, jobb dolgom nem lévén, kilátogattam Óbudára (no nem egy jó túros csuszára) az Emigrants – Békéscsaba mérkőzésre. Úgyis ellenfeleink lesznek, gondoltam megnézem, mit is várhatok majd tőlük.

Mire kiértem, egy inning már lement, így sajnos csak hírből hallottam, hogy a Békéscsabai catcher, Bíró Tamás egyből két lopást is elkapott. Mint később kiderült nagyot vesztettem vele, hiszen az inningek onnantól szinte ugyanolyanok voltak. Papp János, a csabaiak dobója mattolta az Emigrants támadóit, és összesen 18 strike out-ot hozott össze. (8 inning alatt összesen 24 kiejtést lehet csinálni.) A másik oldalon Versényi Zsolt (Inter) kezdett dobni, és ahhoz képest, hogy nem túl sokat dobott, eddig szépen dolgozott. 10 strike out-ot produkált, és nem mondanám, hogy szétütötték volna.

Apropó ütés.
Na az az, ami szombaton nem volt jellemző a mérkőzésre.
A hazaiak összesen kétszer bírták jó helyre ütni a labdát, míg a Villámok ötször. Azért ennyire nem volt jó egyik dobó sem…

A védekezés része sem mindig működött úgy, ahogy kellett volna. Ha a csabai dobó labdáját elütötték, az azért okozott némi zavart a Villámok védelmében. Ez szintén igaz az emigránsok védekező játékára is. Összességében több error (védekezési hiba) volt a mérkőzésen, mint biztos ütés.

Az biztos, hogy ennél jóval több pontot és ütést vártam a mérkőzéstől. Viszont így pergősre sikeredett a játék, és nem jelentkezett az NB II-es meccseken oly gyakori 4-5 órás játékidő. A játékvezetők sem fáradtak el, és végig remekül kézben tartották a meccset.

Emigrants SE – Békéscsabai Villámok 0:11

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük