Hétvégi eredmények

NB I – 12. forduló »

 • Szentendre Sleepwalkers – Nemesvámos Sharks 23:2
 • Nemesvámos Sharks – Szentendre Sleepwalkers 11:31
 • Jánossomorja Rascals – Nagykanizsa Ants Thúry 8:7
 • Dr. Padló Ants – Sopron Westwind 17:2
 • Sopron Westwind – Dr. Padló Ants 0:9
 • Óbuda Brick Factory – Szombathelyi Anyaszomorítók 12:4

NB II – 11. forduló »

 • Debrecen Dynamites – A.E. 424 24:4
 • Békéscsabai Villámok – Érd Aeros 26:2
 • Érd Aeros – Békéscsabai Villámok 0:13
 • Pécsi Barbárok – Hungarian Astros 10:40
 • Jászberény Stinky Sox – Nemesvámos Tigers 13:3

Softball »

 • Nagykanizsa Ants – Hajdúnánás Rózsaszín Párducok 26:5
 • Nagykanizsa Ants – Hajdúnánás Rózsaszín Párducok 18:8

statisztika a baseball.hu-n az Eredmények menüpont alatt

29 thoughts on “Hétvégi eredmények

 1. Brecsi

  Trükk:)
  Gondolom nem volt kedvük dupla meccset tolni, így az első lement, a másodikat elkezdték, de egyből az első ütő lesérül a Sopronból, ahol nincs csere, így a meccsnek vége, 9:0 a vétlennek, pontlevonás nincs.

  Láttunk már ilyet:)))

 2. Fighting

  Jó volt az Óbuda-Szombathely, csa jó lenne egy fedett lelátó, mert szénné égett a hátam.:)))))

 3. csaber

  szasz mindenki.

  az utóbbi pár meccs alatt megfogalmazódott bennem egy-két gondolat.
  igazából nem ide illik, de a “májki szörtitús bíró-s” cikke már archívumba kerül és nem tudtam odaírni (vagy csak én vok béna).

  előszőr is leszögezném, hogy nem akarok személyeskedni és nem beolvasást szeretnék tartani, de a példák természetesen valódiak és személyesek, egyszóval nem szeretnék ebből fortyogó vitát és “anyázásokat”.

  első dolog: vannak itt emberek akik elég sokat dolgoznak (gondolom én) ingyen és szabadidejüket (vagy esetleg munkaidőben sutyiban) áldozzák arra hogy jobban működjön az a magyar bézbólszekér. készítenek játékvezetőknek, bíróknak különböző segédletet. de azt kell észrevennem, hogy mitsemér az egész, nem jut el azokhoz akik számára készülek ezek.
  az utóbbi meccsünk a bírók tök bénán mozogtak, tudom, hogy nehéz 2 meccset 30 fokban 6 órán át vezetni hibátlanul, de nem is ezt firtatom, hanem, hogy miért nem lehet elolvasni azt a kis segédletet ami pár hete készült?
  a jegyzőkönyv vezetéssel ugyazez a dolog. most már annyi minden le van írva, és olyan részletesen, hogy végigolvasva már talán én is tudnám írni.
  ráadásul ha kinyomtatnám azt a kis “segédletet”, akkor meg pláne. de egyes csapatok még mindig nem jutottak el idáig…

  második a pálya: tudom, nagyon nehéz pályát szerezni. főképp olyat amin lehet bézbólozni is. de 15 “röpke” év után még mindig azon megy a meccs felénél a vita, hogy dupla vagy miegymás, például rolling-grand slam, de azért ez egy labdajáték, és nem futóverseny, nem akadályverseny, és főképp nem tájékozódási futás. ez utóbbi nem olimpiai sport, a többiben is csak az a hasonlóság.
  szal, visszatérve, miért van az, hogy egy kezdő csapat mint a pécs kerek-perec 4szer 300Ft-os cövekből és 250Ft-os 150méter hosszú madzagból ezt a problémát orvosolni (nem csak azért, mert POTE) tudja? és más “mi már enbé egyesek is voltunk” csapat meg …
  miért van az, hogy egy dobógumi nincs lerögzítve? nem volt nyitva az obi?
  hogy nincs “felfestve” az alapvonal? tudom, pont elfogyott a mész…
  pedig ausztriában, németországban is sok helyen focipályás bézbólt űznek és ott a “mobil” dobódomb kötelező (talán) de itthon is örülnék neki ha lenne.
  persze lehet mondani, hogy ez pénz és pénz és pénz… mert kell ugye a kocsmára az nyomorult ezres.

  bárki bármit is fog erre mondani, csak annyit üzennék neki, hogy: próbáljuk igényesebbek lenni önmagunkkal a másik csapattal, akkor amikor bíráskodunk és akkor örömteli és színvonalasabb időtöltésben lesz mindenkinek része.

 4. Balu

  Hali!
  Csaber! Te Érden játszol? Ha igen, akkor sejtem miért írod ezeket…
  Békescsaba- Érd, Érd- Békéscsaba:
  Ezúton is elnézést kérek mindkét csapattól a bakikért. Mivel először bíráskodtunk a JSSből (ne is kérdezzétek miért 🙂 ), ezért bízom benne, hogy nincs harag.. :))) Majd legközelebb már lesz egy minimális rutin, és jobban oda tudunk figyelni. ( És megígérem, hogy többször is átolvasgatom, azt a segédletet 🙂 )../ Amúgy ha jól emlékszem a JSS- 424 meccsen két kezdő érdi bíró bírált. Azért az egy picivel könnyebb volt.. :))) /
  Hétvége: Jól jött ki, hogy pont ezen a hétvégén nem játszunk.. Pénteken szóbeli érettségi :((( …Este meg bankett :))) /ha sikerül azért iszunk, ha nem meg azért 😀 /… Érdekes lett volna kómásan játszani :))
  Mindenkinek jó mérkőzést! Sziasztok
  Balu

 5. Mirage

  Balu!

  Nem a bíráskodáson múlt a meccs! Nem is haragudhatunk rátok csak egy kicsit határozottabnak kell lenni! És majd jobb lesz a bíráskodás is!

 6. Brecsi

  Csaber!

  Rendben van, hogy vannak gondok, meg igazad is van, de kérdezném, hogy te mikor mutatod meg, hogy hogyan is kell ezt a bíráskodást nyomni:)?
  Én még nem láttalak bírónak, csak kritizálásokat a bírók felé tőled:))))

 7. csaber

  balu: nem akartam személyeskedni. tényleg nem bántásból írtam, és nem akartam, hogy csak rólad szóljon. ez úgy mindenki felé szólt, még felém is.

  brecsi: nem érted. (mint mindig) nincs kedvem elmagyarázni még egyszer, oldvasd el és hátha…
  voltam bíró. és nem a strike vs ball vagy a safe vs out-ot nehezményeztem, hanem van egy segédlet, itt: a
  ami jasi készített. és kiváncsi lennék, hogy eljutott-e az emberekhez?
  mert a neten ott van, de a hír attól hír, hogy a hírforráshoz tartozik egy megfelelő “relé” is. és én ebben kételkedem

  a probléma az, hogy ez a kritika pont azokhoz az emberekhez jut el akik leglelkesebbek.

 8. Brecsi

  Értem a problémádat, meg egyet is értek vele. Sok minden nem úgy működik még, ahogy egy 12 éve működő sportban elvárható lenne, kezde ott, hogy a két csapat mikor érkezik a mérkőzésre, és hogy a játékvezetők mennyire vannak tisztába a dolgukkal, valamint a körítés is igencsak gyengécske.
  A jegyzőkönyvvezetőket is kiemelhetjük, hiszen néhol kritikán aluli a munkájuk (sajnos az Érd is ilyen csapat) de azt is, hogy még mindig nem sikerül a csapatoknak előre lefixálni a kezdési időpontokat, és pénteken találják ki, hogy hánykor is játszanak.
  Ezzel együtt kell élni jelenleg, és hozzá kell szokni, hogy a sportág tökéletesen AMATŐR, és még sokáig úgy is marad, sajnos a csapatok hozzállása miatt. (minden szinten)

 9. csaber

  jaja.

  de ezen MI tudnák csiszolni.
  egy csomó ötlet van, egy csomó szabály van és semmi. lásd a gyerek csapatokra mennyit kellett várni, és még mindig nem kötelező az nb1ben.
  pedig most nézve a játékos állományt igencsak felnőtté váltak a csapattagok.
  és amit kaptunk “gyerekként” (bár 14-20on éves korig nem annyira a gyerek az a gyerek, de az önálló kereset, blabla hiánya) azt lassan illene vissza is adnunk a jövő generációjának.

 10. benyo

  az utolsó mondatod nagyon érdekes! mi is így éreztük veszprémben, csak aztán kiderült, hogy a jövő generációja nem annyira fogékony, mint anno mi voltunk. pedig volt köztük nagyon ügyes srác is (ifi válogatott is volt), aztán az évadzáró bankett után elhatároztuk, hogy mi, “nagyok” már csak mint kiegészítőként veszünk részt a fireballsban, játszanak a kicsik…
  a nevezés előtt egy héttel derült ki, hogy nem tudunk elindulni, ha mégis, az méltatlan lett volna a fireballs hagyományaihoz (borítékolható ki-nem-állások, bírómizéria, stb…) szóval néha a legjobb szándék is kevés, pedig voltak köztünk (álljon itt a nevük: buczkó paya, szabó grizligéza bálint és jung zsinórbohóc tibor), akik komolyan foglalkoztak velük. elhihetitek, nekünk, veszprémieknek a szívünk szakad meg, hogy veszni látjuk, amit évek alatt felépítettünk.

 11. Kinya

  Én tudom mit éreztek én is megprobáltam még hamvaiból feltámasztani a Fehérvár Nightmares-t hatalmas anyagi és erkölcsi áldozatokat hozva és mégsem tudtuk befejezni a tavalyi bajnokságot… szomorú

 12. Mike32

  Hogy én se maradjak ki a sorból…
  A tavalyi Players szereplés is nagyjábol a béka segge alá sorolható.Ha csak azt veszem alapul hogy az év elején közel 35 nevet írtam össze, és az alapszakasz végére éppenhogy ki tudtunk állni 9 fővel, az maga volt a csoda. Ami összeget meg csak a telefonálásokra költöttem, nos abból lehet hogy kiférne négy-öt karton labda… És mondom, csak az alapszakaszt csináltuk végig, azt is siralmasan. Volt eg yidőszak amikor belevágtam én is a gyerek csapat alapításba, de Jasy, Erzsó és néhány Astros fiú segítsége is kevés volt ahhoz hogy egy működő gyerekcsapatot hozzunk létre. Iszonyat meló, bár hozzáteszem, nem tettem még le róla…:)

 13. Brecsi

  Csaber!

  Itt az ideje, hogy te is cikkíró legyél!!! Látod milyen komoly hozzászólás áradatot indítottál!:)) Szerintem egy Miért beteg a Magyar baseball cikk elférne:))

 14. gabesz

  ez nem jó cím Brecsi, én előző évben indítottam egy ilyen nevű fórumot, és kaptam a fejemre rendesen, a negatív hírkeltés miatt…

 15. szenyo

  akkor “Miért jó a magyar baseball?” címmel 😉

  Egyébként asszem tizenvalahány éve Új Péter cikkének is ez volt a címe a Népszabiban, hogy “Miért beteg a magyar baseball?”…

 16. kismike

  csao mindenkinek

  Naggyából mindig olvasom a blog minden cikket és hozzászólását de csak most érzem úgy hogy írok is.Jómagam is mondhatom azt hogy elég sok meccset vezettem mint fő- és basebíró és minden félét, nemzetközitől masodikligáig mindent, azt kell mondanom hogy minél magasabb liga annál élvezetesebb a meccs vezetése.Nézni az akciókat, duplajátékokat nagyon jó.Lehet hogy azok kevesek közé tartozom akik szeretnek bíráskodni:)Szerintem az egyik legnagyobb baj az hogy nincs tisztelet a bírák felé.Ez talán a magyar mentelitásból jön hogy nekem senki se parancsoljon pedig de.
  Ha nem is parancsolok de döntök.Mindenben.Talán nem tudják hogy a bíró is végig állja! futja és figyeli a meccset.Nem könnyű és emelett még végig jól ítélni.Úgy gondolom hogy a magyar játékosok többsége nem tiszteli eléggé a bírókat és ez az egyik legnagyobb gond.Én már vezettem Kanizsa-Óbuda döntőt és hát had ne mondjam… nem túl jó érzés.Akkor ez volt talán a 3.vagy 4. bíráskodásom ettől függetlenül még mindig szívesen csinálom. Kiváncsi vagyok erről mi a véleményetek…

  Viszont mindenkinek ajánlom a softball meccseket mint főbíró!!Isteni ha jó a catcher:P

 17. brecsi

  Miért beteg a Magyar baseball volt a cikk címe, de sajna a Népszabi onlineon nincs fent… Egyik csapattársunknak elvileg meg van, ha még meg van.

 18. Roberto

  Hali kismike én holnap megyek biráskodni Softball meccsre,igaz csak Bázis Biró leszek de az sem rosz:))))))))

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük