Hétvégi beharangozó

050608-beharangozo

Lassan a végéhez érkezik az NB I alapszakasza, így egyre közelebb jutunk a rájátszás párosításaihoz. A hétvégén már sok mindenre fény derülhet, hiszen sorsdöntő meccseket tartanak. Hogy mást ne mondjak, most lesz a Dr. Padló Ants – Óbuda Brick Factory mérkőzés, ami a tavalyi döntő visszavágója lehet, és most derül ki, mit tud igazán a Szombathely, hiszen hozzájuk látogat a Szentendre Sleepwalkers. Az NB II most kicsit csendesebb, ott a jövő hét lesz a vízválasztó. De ne szaladjunk ennyire előre, maradjunk csak a mostani hétvégénél.

NB I

DR. PADLÓ ANTS (8-2) – ÓBUDA BRICK FACTORY (9-1)
Nagykanizsa, szombat 11:00, kb.15:00

A rájátszás szempontjából sorsdöntő összecsapás áll a két csapat előtt. A Hangyák esetleges dupla vereséggel eléggé rossz pozícióba kerülhetnek, de ugyanez igaz az Óbudára is. Ha egy-egy győzelem és vereség lesz, az az óbudaiaknak előnyösebb, de egyértelműen mindkét meccset nyernie kell mindkét csapatnak, ha nem akar lemaradni, és 4. helyen zárni az alapszakaszt. A Dr. Padló mellett szól, hogy eléggé hosszú a kispadjuk, bár a kisebbik Kanizsa is mérkőzik, így sokan utaznak közülük ’vámosra, de a legjobbjaik várhatóan ott lesznek a meccsen. Az Óbuda kispadja sem rövid, bár minőségi cserékre sok lehetőségük nincsen. Dobó-poszton mindkét csapatnak van több bevethető játékosa is: kanizsai oldalról Daróczi, Németh, Darabos, míg ÓBF oldalról Zalabai, Xiaobo, Kalocsai lehetnek a kulcsemberek. Ami biztos, hogy hatalmas mérkőzések várhatóak, és egyértelműen a jobban támadó csapat fogja nyerni a derbiket. De hogy ki is a jobban támadó csapat? Egyértelműen egyik sem. Bár a Brick Factory-ban Zalabai mostanában már kezd belejönni, és a többiek is már ütögetnek, túlságosan meggyőző teljesítmény azért nem sokan mutatnak. A Hangyáknál ugyanez a helyzet. Tavaly minden párharcot a Dr. Padló nyert, egy kivételével, ami pechükre pont a döntő volt, így „csak” ezüstérmet zsebelhettek be. Most itt a nagy alkalom, hogy visszavágjanak, és megmutassák, véletlen botlás volt az egész.
Tippelni nem könnyű, de úgy érzem, a duplameccsen nem fognak tudni egymás fölé kerekedni a csapatok, és mindkét gárda egy-egy győzelemmel tér majd haza. Aztán majd kiderül…

» Dr. Padló Ants – Óbuda Brick Factory 6:10
» Óbuda Brick Factory – Dr. Padló Ants 10:9

NEMESVÁMOS SHARKS (1-12) – NAGYKANIZSA ANTS THÚRY (2-11)
Nemesvámos, szombat

Mindkét csapat idei utolsó mérkőzése lesz ez az alapszakaszban, és egyben az utolsó esélyük arra, hogy jobb pozícióból várják a play off-ot. Aki nyer, az majdnem biztos, hogy hazai pályán kezdheti a párharcokat, bár ebbe még a Sopron is beleszólhat. A kis Kanizsa esetleges győzelmével már utolérhetetlen lenne, de mivel a nagycsapat fontos meccseket vív, várhatóan egy tartalékosabb Thúry látogat Nemesvámosra. Ha a Sharks nyerne, akkor utolérné a kishangyákat, és mivel egymás elleni eredményeik a Cápáknak kedveznek, helycsere lenne a tabellán. A mérkőzés végeredményét nagyban befolyásolhatja a védekezési hibák száma. Ebben a Nemesvámos rosszabb, de nem lehet tudni, hogy a tartalékos Nagykanizsa mit tud majd teljesíteni.
Tippem azért van, és szerintem a Nemesvámos Sharks fog nyerni.

» Nemesvámos Sharks – Nagykanizsa Ants Thúry 9:0

SZOMBATHELYI ANYASZOMORÍTÓK (9-1) – SZENTENDRE SLEEPWALKERS (8-0)
Sé, vasárnap 11:00, kb. 15:00

Itt a nagy lehetőség az Anyaszomorítók gárdája előtt, hogy megmutassa, nem csak fellángolás volt a bajnokverés, és nem csak az alsóház csapatai ellen képesek a győzelemre. A feladat nem könnyű, de eddigi eredményei eléggé impozánsak. Aztán lehet, hogy ők azok a csapat, akik idén ellenfél nélkül maradtak, hiszen vagy nagyon nyernek, vagy kikapnak, de szoros meccsük nincs. Bár a múlt heti ÓBF elleni meccsük (12:4 az Óbudának) nem volt izgalmaktól mentes, de győzelmii esélyei nem igazán voltak a vendégeknek. A Szentendre eddig veretlen, ennek súlyát emeli, hogy kétszer győzték le már idén a Nagykanizsát. Ha most is kettős győzelmet aratnak, akkor szinte biztos, hogy mindenkinél jobb pozícióban várják a rájátszást. A Sleepwalkers kettős győzelme azt is jelentené, hogy a Szombathely visszacsúszhat a 4. helyre, így ismét egymás ellen játszhatnának a csapatok, de akkor már a döntő lenne a tét. Azért valljuk be, a realitás még ez, bár a jövőre nézve biztató az Anyaszomorítók idei menetelése, zsinórban 9 győzelmet véletlenül nem szerez egy csapat. A mostani duplameccs a Szentendrének kedvez, hiszen dobó-poszton sokkal erősebbek a Szombathelynél, bár ez leginkább csak a létszámra igaz. A séi gárda összesen 3 dobóval bír, míg ellenfelük 5-6 dobni képes játékossal rendelkezik. Ütésben is jobbnak érzem a Szentendrét, szóval meglepne, ha nem kettős Sleepwalkers siker lenne, de láttunk már ugye idén csodát Sén.
Ettől függetlenül a tippem: Szentendre Sleepwalkers kettős siker.

» Szombathelyi Anyaszomorítók – Szentendre Sleepwalkers 4:21
» Szentendre Sleepwalkers – Szombathelyi Anyaszomorítók
2:2-nél a mérkőzés eső miatt félbeszakadt

SOPRON WESTWIND (1-10) – JÁNOSSOMORJA RASCALS (5-8)
Sopron, vasárnap 13:00

Két csalódott csapat összecsapása lesz ez a mérkőzés – ráadásul a Rascals szempontjából tökéletesen mindegy a végkimenetel is, hiszen az 5. helyezésük az alapszakaszban már teljesen biztos, sem előrébb, sem hátrébb nem fognak már kerülni. A Sopron szempontjából viszont elég nagy jelentősége van a mérkőzésnek, hiszen esetleges győzelmükkel feljebb kerülhetnek a tabellán, már ha a Kiskanizsa nem nyer Nemesvámoson. Ha másért nem, azért is fontos lehet nekik a győzelem, hogy ne a tabella legalján zárják az alapszakaszt. Erőviszonyokat tekintve semmi konkrét nincs, hiszen ha a Sopron legerősebb kerete jön össze, akkor eléggé remi- gyanús a mérkőzés, de ha nincs ott mindenki, akkor a Sopronnak nagyon nehéz lesz a mérkőzés, már ha a Rascals is úgy akarja, és nem gálameccset tart, ahol mindenki olyan poszton szerepel, ahol amúgy nem szokott. Szimpátiatippem lesz most is, hiszen a soproniak mindig is közel álltak hozzám, ezért tippelek Westwind győzelmet.

» Sopron Westwind – Jánossomorja Rascals 4:15

A bajnokság állása és részletes csapatstatisztikák a baseball.hu-n olvashatók.

NB II

HUNGARIAN ASTROS (9-1) – A.E. 424 (1-9)
Szentendre, szombat 17:00

A bajnokság elején megtartott, home run-derbi visszavágója következik. A 424 azóta sem tudott túlságosan megerősödni, bár igazoltak le új játékosokat, de az Érd legyőzésén kívül komoly eredményt nem tudtak elérni. Az Astros egyre közelebb kerül a hőn áhított NB II bajnoka címhez, így nem engedheti meg, hogy mérkőzést veszítsen, ráadásul a jövő heti Debrecen elleni szuperrangadóra kell hangolódniuk. A cél a 424 számra elkerülni a megalázóan nagy vereséget, míg az Astros számára a győzelem begyűjtése. Tippem így: Hungarian Astros győzelem.

» Hungarian Astros – A.E. 424 39:9

ÉRD AEROS (3-6) – DEBRECEN DYNAMITES (8-2)
Érd, vasárnap 13:00

Érdekes mérkőzés lehet. Az érdiek jelenleg számomra kiszámíthatatlanok, bár igazán jó teljesítménnyel adósok maradtak mostanság. Ha úgy tudnak küzdeni, mint ahogy az Astros ellen tudtak, akkor meglephetik a bajnokaspiráns Debrecent, ha nem, akkor viszont megpecsételődik sorsuk, már ami ezt a meccset illeti. A Debrecen bajnoki címre tör, és elsőszámú üldözője a tabella élén álló Astrosnak. Veretlenek – két vereségük butaság miatti pontlevonásból adódik – pályán még senki nem győzte le őket idén. Céljuk e sorozat folytatása lehet, hiszen ha most vereséget szenvednek, kiszállhatnak a bajnoki címért folytatott versenyből.
Tippem:Debrecen Dynamites győzelem. (Remélem rossz tipp 😉

» Érd Aeros – Debrecen Dynamites 11:12

NEMESVÁMOS TIGERS (6-3) – RADLER PÉCSI BARBÁROK (0-10)
Nemesvámos, vasárnap 11:00

Az eddigi győzelmek magukért beszélnek, már akié beszél, hiszen a pécsieknek még nincs mi beszéljen. Sajnos egyre valószínűbb, hogy idén nem is lesz nagyon. Legalábbis hatalmas változásnak kéne beállni ahhoz, hogy végre sikerrel hagyjanak el egy mérkőzés helyszínét. Most is esély van arra, hogy komolyabb vereséget szenvednek, hiszen a Tigrisek lényegesen jobbak, ráadásul hazai pályán elég meggyőző a teljesményük. Tippem nem is lehet más, mint Nemesvámos Tigers győzelem.

» Nemesvámos Tigers – Radler Pécsi Barbárok 20:9

A hétvégére kiírt Békéscsabai Villámok – Emigrants SE mérkőzést a felek szeptemberre halasztották, így most erről a meccsről nem tudok beszámolni.

A bajnokság állása és részletes csapatstatisztikák a baseball.hu-n olvashatók.

4 thoughts on “Hétvégi beharangozó

 1. mx08

  “Tavaly minden párharcot a Dr. Padló nyert, egy kivételével, ami pechükre pont a döntő volt..” Elég vékony előnnyel de nyert, ez igaz. Igy talán árnyaltabb a kép:

  Óbuda Brick Factory 3
  Dr. Padló Thúry 4

  Óbuda Brick Factory 9
  Dr. Padló Thúry 10

  és ezt követte a döntő……..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük