Ne több fagyasztott káposztalevelet!

PARK

A dél-koreai baseball liga megtiltotta a nemzeti eledelnek számító kimchi alapanyagául szolgáló káposzta használatát a baseball pályákon.

“A káposztalevél alkalmas a megtévesztésre, és egyébként sem része a baseball ruházatnak.”

A liga szabálybiztosa Heo Koo-youn azért volt kénytelen meghozni ezt a “szigorú” döntést, mert a Doosan Bears dobojátékosának Park Myung-hwan-nak a sapkája alól múlt vasárnapi meccsük alatt kétszer is kipottyant az agyvizének hűtésére szolgáló fagyasztott káposztalevél.

Elképzeltük, hogy mindez a World Series-ben történik meg. Ha kiesik valami a dobó sapkája alól, az megzavarhatja az ütőjátékost, és akkor a bíró mit ítél, strike-ot vagy ball-t? – indokolta sebtiben meghozott – Amerikára kancsalító – döntésüket a Reuters-nak.

A dobójátékos pedig elmondta, hogy a fura ötlet feleségéé volt, és bár tudomásul veszi a liga döntését, nem hiszi, hogy dobásaiban bármi változás állna be káposztalevél hiányában.

Az mti hírével ellentétben sehol máshol nem említik, hogy sérülést okozott volna a káposztalevél – “A zöldségen megcsúszott és elvágódott egy másik játékos.” – mert ugyan már, de ki a franc rohangál a dobójátékos körül?

4 thoughts on “Ne több fagyasztott káposztalevelet!

  1. gabesz

    fagyasztott káposzta kevés helyen van, az igazi agyvízhűtéshez elő kell készíteni, szóval vedd meg még ma!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük