Hétvégi beharangozó

050413-beharangozo

Kicsit csonka beharangozó ez a mostani, hiszen az NB I alapszakasza befejeződött. Azért lesz még első osztályú mérkőzés, hiszen a Duna Kupa miatt elmaradt Sopron Westwind – Szentendre Sleepwalkers mérkőzéseket most fogják pótolni a csapatok. A második vonalban teljes forduló lesz, bár ott is ez az utolsó, aztán nyári szünet és az elmaradt mérkőzések pótlása következik.

NB I

SOPRON WESTWIND (2-10) – SZENTENDRE SLEEPWALKERS (10-1)
szombat 11:00, kb. 15:00

Nehéz mérkőzések várnak a soproni csapatra. Az idén egyértelműen bajnoki címre törő Sleepwalkerst kell fogadnia, ráadásul duplameccsen. Szinte biztos, hogy a Westwind nem fogja nagyobb erőkifejtésre kényszeríteni a Szentendre csapatát. Idén eléggé meggyengültek, több meghatározó játékosuk szereplése is kétséges, hiszen néha elmennek meccsre, néha meg nem. Dobásban jelenleg csak Nagy Gábor az, aki ilyen szinten felveheti a verseny az ellenfelekkel, míg szentendrei oldalon több ilyen kaliberű játékos is van. Támadásban is egyértelműen jobb a Sleepwalkers. Hatalmas csoda lenne, ha akár csak az egyik mérkőzést is megnyerné a Westwind. Bár szerintem már az is meglepetés lehet, ha a két meccs közül valamelyik nem 7 inning alatt ér véget leléptetéssel.
Tippem egyértelmű Szentendre Sleepwalkers kettős győzelem.

» Sopron Westwind – Szentendre Sleepwalkers
» Szentendre Sleepwalkers – Sopron Westwind

NB II

EMIGRANTS SE (2-8) – JÁSZBERÉNY STINKY SOX (2-8)
szombat

Mit modjak? A két csapat azonos győzelmi aránya nem igazán a valóságot tükrözi. Az Emigrants múlt héten vereséget szenvedett az Érdtől, ami nagyban köszönhető annak, hogy védelmük még mindig nagyon sebezhető. A Stinky Sox is kikapott múlt héten, de mekkora különbség. A Békéscsabai Villámokkal játszottak egy nagyon komoly mérkőzést, melyet 3:1-re végül is a Villámok nyertek. Igazi dobócsata volt ez a mérkőzés, ami előrevetíti az Emigrants ütési esélyeit is. Elekes és Csík roppant keményen dobják a labdát, az Emigrants viszont támadásban sem túl erős. Véleményem szerint ez a mérkőzés remek alkalom lesz arra, hogy a Jászberényi dobók újabb strike outokat gyűjtsenek az eddig sem gyenge gyűjteményükhöz: Elekes-76, Csík-35.
Tippem: Jászberény Stinky Sox győzelem.

» Emigrants SE – Jászberény Stinky Sox

NEMESVÁMOS TIGERS (6-3) – DEBRECEN DYNAMITES (8-2)
szombat

A forduló legnagyobb rangadója lehet ez a mérkőzés. Hazai pályán nagyon erős a Tigrisek csapata, a Dinamitok viszont hajlamosak gyengébb szereplésre idegenben. (1 ponttal tudták csak legyőzni az Emigrants és az Érd csapatát is.) A bajnoki cím szempontjából sem lesz érdektelen a mérkőzés, hiszen egy esetleges Debrecen vereség jól megkutyulná a tabellát. Debrecenben 13:2-re tudtak nyerni a Dinamitok, de most nekik kell utazniuk egy keményebbet, ami azért hátrányt fog jelenteni. Érdekes lehet a Nemesvámos játékoskerete is, hiszen az NB I-es csapatnak már nincs mérkőzése, és a jelenlegi szabályok szerint akár ők is játszhatnak – már ha akarnak. Ami biztos, hogy érdekes, jó meccs kerekedhet ki ebből a párosításból, ahol most még nagyon nehéz megtippelni, hogy kerülhet ki győztesen. Azért egy tippeléssel megpróbálkozom: Nemesvámos Tigers győzelem születik szerintem. (Remélem:))

» Nemesvámos Tigers – Debrecen Dynamites

HUNGARIAN ASTROS (9-1) – ÉRD AEROS (4-7)
vasárnap 13:00

Nem akármilyen mérkőzés visszavágójára kerül sor Szentendrén. Érden nagyon megszenvedett az Astros a győzelemért, és csak a rutinjának köszönhette, hogy nem lett vereség a dologból. Igaz, az akkori Érd dobóposzton meggyengült, mivel Jurkuliák Zsolt ismét Amerikába távozott. Most Majercsikre és Simora hárul ez a feladat. Utóbbi amúgy egy tehetséges, fiatal játékos, akinek még hasznára válhat, hogy már most dobóként játszatják. Támadásban is érezhető Jurkuliák hiánya, bár ebben a játékelemben azért már a többiek is egyre ügyesebbek. Az Astros inkább a támadásában bízhat, bár ha Szendi jó napot fog ki, akkor dobóposzton sem lesznek gyengék.
Tippem kötelező jelleggel: Hungarian Astros győzelem.

» Hungarian Astros – Érd Aeros

BÉKÉSCSABAI VILLÁMOK (7-2) – PÉCSI BARBÁROK (0-11)
vasárnap 12:00

Ismét egy egyértelmű mérkőzés. A pécsi csapat tisztes helytállásban bízva utazhat Békéscsabára, hiszen jelenleg nem képviselnek számottevő játékerőt. Papp Jánosnak lehetősége nyílik viszont arra, hogy strike outjai számát 100 fölé emelje, ami remek teljesítmény lenne. (Jelenleg 93-at sikerült összehoznia.) A múlt héten a Jászberény ellen 19(!)-et hozott össze, de ez a szám ezen a mérkőzésen akár még nőhet is. Bár valószínű a 7 inning, így ehhez az kéne, hogy Papp ejtse ki az összes pécsi támadót. (Max egy outot csinálhat a védelem).
Tippem, talán nem meglepő, Békéscsabai Villámok győzelem.

» Békéscsabai Villámok – Pécsi Barbárok

Mivel a bajnokságokban most kisebb szünet következik, ezért a jövő héten már nem jelentkezem a beharangozóval. Helyette egy kis elemzéssel készülök, melyben áttekintem majd a csapatok eddigi teljesítményét.

11 thoughts on “Hétvégi beharangozó

  1. Brecsi

    A két állítás nem függ össze. Nem kellene annyit vedelni a VOLTon:)) 93ja van és 100 fölé érhet, valamint a mult meccsen 19-et dobott de most még javíthat is!

  2. gabesz

    Hege, a versenykiírásban benne van, hogy meddig kell pótolni a meccseket!
    a VJB-nek szólni kell, ha egyeztetve lett az időpont, és mehet a játék!
    asszem augusztus végéig kell lejátszani,de ezt nézd meg pontosan

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük