A levlistáról

Kedves Mindannyian!

A mai nappal az Elnökség több tagjával együtt magam is lemondtam tisztségemről ezért a szövetség ügyvezetésével kapcsolatos feladatok Vida Péter főtitkár úrra hárulnak. Minden egyes ügyben – köztük az úti elszámolással kapcsolatosan is – forduljatok hozzá.

Budapest, 2005. november 15.

Szilczer Attila

46 thoughts on “A levlistáról

 1. Mike32

  Megmondom nektek őszintén. Amikor megjött a levlistára ez az okosság, én felhívtam a Vida Petit hogy lojalitásomról biztosítsam, illetve ha valamit tudok neki segíteni akkor szóljon.
  Kiváncsi vagyok hogy a Szent János Lovagrendben ezt hogy fogja előadni… azok a szemét bézbollosok, meggyanusítottak hogy igérgetek pedig nem is, hiszen a ti pénztárcáitokat nem piszkálhatom…
  Bár…. Az utiköltségeket akkor miből fizette volna? Zsebből? Vagy a beígért pénzekből…? Én elhiszem neki hogy ezzel a dologgal foglalkozni nem könnyű, hiszen amit HGY hagyott hátra az sok minden volt csak épp nem rend. De ha nem megy, és ezt biztos hogy már régen érezte, akkor mi a francért nem mondott le akkor, senki se hibáztatta volna…. Most viszont, részemről elmehet a búsba…. Olvassátok el Brecsi blogján a falucska történetét…

 2. gabesz

  …szövetség ügyvezetésével kapcsolatos feladatok
  Vida Péter főtitkár úrra hárulnak…

  magyarul oldja meg a Peti a dolgokat, kalap-kabát, szevasztok kispöcsök!

 3. Brecsi

  Az utidíj elszámolással kapcsolatban ne forduljon senki a Vida Petihez, mert eddig is saját zsebből finanszírozta a Szövetséget és tegnap elmondta, hogy már nincs pénze!!!!

 4. szenyo

  Faszikám a kortesbeszédében pont arra féynezte magát, hogy csőd közeli vállalatokat húzott ki a szarból, mivel válságkezeléssel foglalkozik.
  De gondolom, ott meg tudta tömni a saját zsebét közben.

 5. Brecsi

  Valahogy mindig volt. Olyan nincs, hogy nincs sehogy:) Csak mindenki legyen türelmes!! Előbb utóbb csak lesz valaki aki tényleg akarja ezt a dolgot. Vagy valaki megnyeri a lottó ötöst:)))

 6. mx08

  ha adott volna a külsőségekre, és ez az egész amit elvállalt jelentett volna neki valamit, akkor megvárhatta volna a közgyűlést!
  sajnos a magyar basebalt minősíti és annak az igen szomorú helyzetét ez az egész bohóckodás.

  legyen az a vége hogy hajrá előre.
  lesz még magyar baseball vizelés a nemzetisport hátlapján!

 7. Balu41

  Nem lett volna értelme tovább elnökösködni (nem lepődtem meg a lemondásán), a sportághoz semmi kötődése és sajnos már nem vagyunk ötkarikás sportág amiért ezt érdemes volt egy éve elvállalni. Továbbra is tenni kell mindenkinek a dolgát kicsiben ahogy idáig történt.
  A kreatív munkatársak azért írhattak volna valami indokot, hogy miért mondott le? Érdekelne!
  Szerintem ahhoz hogy tegyen valaki valamely sportágért valamit, azért nagyon kell szeretnie, kötődnie kell hozzá. Nem elég a pénz és a kapcsolatok

 8. Brecsi

  Az, hogy miért mondott le az nyílvánvaló. Ígért, de nem tudta teljesíteni. Semmit. Az évben befolyt összeg 300ezer forint, az 5millió helyett.

 9. csaber

  én személy szerint nem ismertem az új elnököt, és nem is ismerném fel.
  megértem, hogy lemondott, pont olyan okokat tudnék én is felhozni mentségére amit balu írt. nem hiszem, hogy lett volna vmi kötődése a sporthoz. ha fanatikusan rajong a baseballért akkor talán nem adja fel ilyen könnyen.
  az egészben számomra az a szomorú, hogy ezzel az éves “teljesítménnyel” megint sikerült a belső körben (itt a vezetőségre, játékosokra és bírókra gondolok) még nagyobb bizalmatlanságot kialakítani.
  tudom, hogy a pénz és a média szereplés viszi előre a sportágat, de ezek után jövőre melyik bíró fog elutazni SAJÁT pénzén meccset vezetni?

  tisztlet elnök úr talán feléjük tartozik minimum egy bocsánatkéréssel…

 10. gabesz

  a fő probléma az, hogy folyamatosan ígérgetett! egészen a legutóbbi elnökési ülésig… aztán ma bedobta a törölközőt, és szépen kisétált…

 11. seatos

  hááááát nekem sincs más véleményem mint a többieknek (sajnos) ez az ember is olyan volt, hogy jöttem láttam, de nem érdekelt ezért továbbléptem. Gondolom a lovagrendben nem vallja majd be hogy felsült, talán majd úgy is tálalja, hogy Ő mindent megpróbált, de hát a körülmények összejátszottak ellene.
  Voltelnökúr még tartozik nekünk a számlát ki kellene egyenlíteni.

 12. Balu

  Én azon a közgyülin voltam először, amin meg lett választva az új elnökség. Amiket az elődeikről hallottam, azt szemétségnek tartottam. Lassan egy éve én intézem a csapatom (JSS) dolgait, ami nem túl könnyű. Sőt vannak más problémáim is… De én legalább nem mondtam azt, hogy: basszátok meg, csináljatok, amit akartok…
  Bíztam, hogy végre komolyan rendbejön minden, helyreáll az, amit a “nagy elődök” elcsesztek, de csak egy év telt el, semmi nem történt… Voltak az évben pozitívumok (pl.: szentendrei döntő rendezése), de valószínűleg azokban nem sok keze volt az elnökségnek.
  Ígérgetések, azok vannak. Megvalósítani az ígéreteket? Minek? Majd jövőre lemondok!………..Most kérdezem: Így gondolkodik egy normális ember?
  Ha valami nem úgy sikerül, ahogy én először akartam, akkor nem hagyom úgy, hanem arra törekszem, hogy minél jobban a kitűzött célok felé haladjak. Már csak az a kérdés, hogy akartam- e igazán…..

 13. Dini

  akkor itt elmondom a véleményem.
  Megsúgom, hogy érett a dolog. Ha nem ő lép akkor pl. én léptem volna. (vagy a Peti, vagy a Vámi, vagy ti).
  Megint csak hivatkozom arra a megérzésemre, hogy pl. ha nincs még novemberben sem jóváhagyott költségvetés (én mint számvizsgáló biz. elnöke mondom) akkor nem mennek jól a dolgok. Minden elnökségin elmondtam ezt a félelmemet. Nem hagyott jóvá többszöri kérésünke az elnök prioritásokat, kértem, hogy a régi sarát a szövetség rendezze. Nem volt hajlandó az elnök elfogadni ezeket a félelmeimet. sajnos orrunknál fogva vezetett, ami részben a Sárosi Péter hibája is mert ő volt aki felelősséggel nyilatkozta, hogy ez a mi emberünk.
  Az nem derült ki hogy ígérgetései dacára miért nem nyúlt a zsebébe, lehet hogy amiatt, hogy lekerült a baseball az olimpiáról, de ez már nyár közepén történt, addigra már a pénz felét le kellett volna perkálnia. Jelzem, hogy a Vida Péter és a Vámos Attila voltak azok akik rendre próbálták őt szorongatni, hogy teljesítse ígéretét, de nme értek vele célt. a Peti tényleg optimista és ebben ne gyengítsük, hiszen most már igazán kellenek az optimista emberek. Ha valaki pesszimista kell legyen a ő hisze neki igazán van mit vesztenie, nagyon sok pénze van beragadva.
  Most egyébként a maximális összefogásra van szükség és szeretném ha eddigi sérelmeket, ellenségeskedéseket (ha van ilyen) tegyétek félre. biztos hogy egy nehéz év következik, nincsenek pályák, nincsen utánpótlás, nincs pénz. Abszolut magunkban bízhatunk és mindenki segítsége, együttgondolkodása elkél. Ne várjunk más segítségre, majdenm mindent előlről kell kezdeni. Én nem voltam jelen 1992/93-ban akkor a nulláról indultunk. Azt is lehet szeretni, ha a szervezésben, nevelésben vesztek részt és látjátok az eredményét évek múlva. Ne csüggedjetek hiszen szeretitek a baseballt ami egy csodás sport.
  Jól csöpögtem, de hát sok igazság van benne.
  Simonyi György

 14. Jovanni

  Tavaly a hatos lottón csak ötösöm lett, de ígérem ha az idén még vagy jövőre az ötös lottón ötösöm lesz a magyar baseball társadalom virágozni fog!!!

 15. Bánkuti Misi

  Urak (Hölgyek)!
  Ami várható volt,az bekövetkezett.No nem baj, azért feladni nem fogjuk.Jöhetnek az “alternatív válságkezelő emberek”: Szerintem minden megoldás, ami kicsit is szól a Baseballról (softballról) az jó: Mindenféle média szereplés már jó nekünk, csak beszéljenek Rólunk.Lásd Csaó Darwin.Állitólag megkeresték a szövetséget,várják a játékosokat,szúrkolokat stb.Nézett műsor (gondolom), és ha csak pár perc elejéig beszélnek valakikről,hogy hova tartoznak, az már jó.Hátha valaki ….Mivel én nem vagyok egy showman alkat, igy részemről nem teljesen o.k.De azért tudom,van egy-két ilyen kollega.Hajrá.Most minden “Őrültség” megfontolandó.De sajna ennél sokkal komolyabbak kellenének.Lesznek még olyanok is.Akkor is király ez az “AMERIKAI ŐRÜLET” (idézet a Debreceni televizíó müsorából.Jószándékkal mondták)

 16. Brecsi

  Annyiból viszont jó a dolog, hogy ha eddig valaki nem tudta, hogy mit jelent az a kifejezés, hogy segget csinál a szájából az most láthatja élőben a példát…:)

 17. benyo

  szerintem az volt a baj, hogy nem hoztunk neki rekettyést. ezért most csak annyit mondott: ni.

  de a bátor szőr Gavin-ről szóló nóta egy része is illik rá:
  “Sok segget kinyalt
  majd bátran elinalt”

  éljen a faszomfütty lovagrend seggfej-szalaggal kitüntetett rohadékja!

 18. szenyo

  Marci: de meg lehet a primlistám nézni a tagokat, ha be vagy jelentkezve, ott van a lista oldalán alul a
  link. (legalábbis nekem)

  És én pont tegnap néztem… akkor ott volt az info@frizek.hu, ma már nem…

  viszont borbely@, huszti@ még mindig tagok 😉

 19. gabesz

  ez jó volt Benyó:)
  gyűlnek a lovagrend tagok, Sir Elillanokalóvéval Huszti mellé most már Sir Ígérgetekaztánlelépek Frizek is büszkén lovagolgat, hogy törné ki a nyereg a seggüket!

 20. benyo

  hát, gabesz, az a baj, hogy kínunkban röhögünk.
  egy hozzáértő csapattársam azt mondta a huszti ügy után, hogy meghalt a baseball magyarországon.

  akkor nem értettem vele egyet, de most sajnos én is így látom. ebből az ütésből már nem állunk fel, hiába szereti ez a maroknyi sporttárs ennyire ezt a dolgot.

  nem kedvelem az idézeteket, de most idecsapok egyet, mert nagyon illik:
  “ha tudni akarod, mit gondol Isten a pénzről, csak nézd meg, kiknek adja”

 21. gabesz

  ezt gondoltam én is tegnap, aztán beszéltem Vida Petivel, meg gondolkodtam, és rájöttem, nem kell feladni!
  nagy szerencsénk van, hogy van egy Vida Petink!

 22. csubi

  Illett volna megvárnia a közgyűlést, nem egyenes dolog így lemondani egy elnöknek.
  jó lett volna ha eljön és elmondja miért nem sikerült, abból talán mi is tanulnánk, vagy a következő elnökség, mi volt tavaly az elképzelése és azokból mi miért nem valósult meg. Önhibáján kívül vagy nem jutott rá ideje lehetősége.
  Szerintem hívjuk el a közgyűlésre és tegyük fel neki ezeket a kérdéseket, hátha ad néhány támpontot a folytatásra.

 23. Brecsi

  A blogomból:
  Sziasztok! Előszöris Brecsi, köszi ezt az írást, és rettentőn örülök (tudom, hogy te kevésbé), hogy ott voltál. Lehetsz is majd a független jegyzőkönyv hitelesítő. No, a lényeg: bíztatok mindenkit, hogy jöjjön el szombaton és beszéljük meg közösen a tennivalókat. Elöljáróban annyit, hogy egészen kiváló jelöltünk akad várhatóan a polgármesteri székbe. Peták-ügyben is igen jártas, de ami ennél fontosabb: nagyon szereti és tudja is a baseballt! Még annyit, hogy megtaláljuk a módját, hogy a pénzeitekhez karácsony előtt hozzájussatok. Hali!
  2005-11-16 17:29:21 Vámi

 24. Brecsi

  Voltak rossz dolgok, jó dolgok. A rossz, hogy nincs lóve, nincs elnökség, nincs semmi. A jó az, hogy úgy néz ki, hogy lesz lóvé, lesz elnökség, lesz valami:)
  Csiga lett a softball MVP, Amigó pedig a baseball MVP.

  Elvileg január közepén közgyűlés!!

 25. m08x

  “Csiga lett a softball MVP, Amigó pedig a baseball MVP.”

  Gratulálok és szívesen látnám őket -nem csak kommentben megemlítve- a baseball.hu-n, vagy itt. Megérdemlik, kupa oklevél úgy sem volt 🙁 .

 26. csabiNAT

  en is off-olok (mivel primlistara nemtok irni, ill. mar 1x irtam, de suket fulekre talaltam):

  a http://www.baseball.hu oldalon a softball bajnoksak vegeredmenyet legyenek mar szivesek az illetekesek megfeleloen feltuntetni.

  koszonom

 27. Brecsi

  Megfelelően van:)
  Az adatbázisnak megfelelően:) De hírként ott van, hogy mi lett. A tabella meg ha megnézed akkor pl. nem az NBI végeredményét mutatja. Ez van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük