A csapattársam csapattársának csapattársa

060110-barry bonds vs babe ruth

Hogy mi köze Babe Ruth-nak Barry Bonds-hoz? Nagyon egyszerű kérdés, biztosan mindenki tudja a választ, azért leírom: Babe Ruth 1930-ban együtt játszott Art Jorgens-sel a New York Yenkees-ben. Jorgens aztán kilenc év múlva még mindig ugyanezt a csapatot erősítette, amikor odaigazolt a kettes baseman Joe Gordon. Gordon tíz év múlva, 1949-ben …

…már a Cleveland Indians játékosaként csapattársa volt Minnie Minoso-nak, aki még 1980-ban is beállt az ütőboxba a Chicago White Sox színeiben. Ekkor már két éve a csapatnál szerepelt Jim Morrison, aki aztán később, 1986-ban csapattársa volt Barry Bonds-nak a Pirates csapatában.

Hogy ti másra gondoltatok? Ja persze, hisz Babe Ruth 1934-ben csapattársa volt a Yankees-ben Don Heffner-nek is, aki 1943-ban a Philadelphia Athletics-ben játszott együtt Vern Benson-nal. Vern Benson aztán 1953-ban a St. Louis Cardinals játékosaként csapattársa volt Dick Schofield-nek. Dick még aktívan játszott, amikor 1971-ben a csapathoz érkezett Jerry Reuss, aki aztán később 1990-ben csapattársa lett Barry Bonds-nak a Pittsburg Pirates-nél.

Kevesen tudják azonban, hogy a korábban említett Don Heffner, aki 1934-ben csapattársa volt Babe Ruth-nak a jenkiknél, 1944-ben a Detroit Tigers játékosaként csapattársa volt Dizzy Trout-nak, aki 1957-ben az Orioles-nál csapattársa volt Milt Pappars-nak, aki 1972-ben a Chicago Cubs-nál csapattársa volt Rick Reuschel-nek. Rick pedig 1987-ben a Pittsburg Piratest erősítette, ahol együtt játszott Barry Bonds-sal.

Na jó, bevallom puskáztam kicsit.

20 thoughts on “A csapattársam csapattársának csapattársa

 1. Balu

  Elekes Péter csapattársa Gyurkó Géza a JSS-ben. Gyurkó Géza csapattársa volt 2004 -ig Gáspár Henriknek az Egri Csillagok-ban. Gáspár Henrik csapattársa Szabó Sándornak az AE424-ben. Szabó Sándor csapattársa Murányi Istvánnak szintén az AE424-ben, akinek a testvére Murányi Csaba az Érd Aerosban játszik. Murányi Csaba csapattársa volt 2005 végéig Nagy Barnabásnak az Aerosban. Nagy Barnabás 2006-tól Csík Adrián csapattársa lesz a JSS- ben, ahol még Szabó Gábor is játszik, aki az Egri Csillagokban…… és így tovább… :))))
  Ilyen Magyarországon is előfordul :))))

 2. marci

  X csapattarsa volt Y-nak a Budapest Islanders-ben. Aztan Y csapattarsa volt X-nek a Budapest HotShots-ban. X egyutt jatszott Y-nal a Budapest United-ban. Aztan Y jatszott X-szel a Szentendre Sleepwalkers-ben.

  De ha vki pontosabban emlexik, irja meg!
  😛

 3. Mike32

  És Csík Adrián nem fog csapatot váltani? 🙂 Mert ő lehetne csapattársa x-nek és ő Pedónak és a kkor Pedo lehetne az én csapattársam… és és és és…

 4. Balu

  Ne is álmodj ilyenről Mike! :))) Két ilyen dobót nem fogunk csak úgy elengedni sehova… :)))) Csak egy esetben lehetnének ők a csapattársaid, de akkor sokat kéne utazgatnod… :)))) Különben sincs annyi pénzünk, hogy bárkit is kivásároljunk bármilyen csapatból :)))

 5. Mike32

  Ezt most végig olvastam….

  Szemetek, eladnátok néhány gombért???? :)))) Hát ennyit érek nektek???
  Hálátlan dögök…. Szenyo, Brecsi, ki fogja a szétszórt dobásaitokat összekapkodni????????? Hálátlan népség, és én még kitartottam mellettetek…..:))))))))))))))))

  És mit játszhatok a JSS-ben?
  Amúgy Jurki nekem is csapattársam volt, 1xUnitedben (nem is tudom mit kerestem ott), 1x meg a playersben. Ja igen, Óbudában is. Astrosban nem járt??? mintha onnan is rémlene…..:)

 6. Mike32

  Ja. Fogyasztás. Rászoktam a házi kosztra. Elég csak hetente háromszor Mekibe menni…:))) A mennyiség oké….

 7. Mike32

  Ja érteeeeeeeeeem……!!!!!!

  Én leszek a titkos fegyver…:))) (vizesfiú, labda gyűjtögető, törülköző hordó, miegyéb…:)

 8. Balu

  És ha rendesen végzed a dolgodat, akár még a gazt is kapálhatod a pályán holtszezonban, hogy akkor se unatkozz :))))))
  (mondjuk az nehéz lesz, hiszen a “pályát” borító növényzet inkább gaz, mint fű)
  :)))))))))))))))))

 9. popsza

  Ha lehet licitálni még a Mikera akkor a Kanizsai softball csapatnak mint kabalafigurának talán kéne, Nan 3 átlátszó, meg 1 pöttyös gombunk! Habár lehet hogy még alkudnánk, kéne egy fénykép Mikéről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük