Klónozzunk baseball-legendákat!

060216-gattaca

az illusztráció a ferron design munkája

Ha már néhány bejegyzéssel ezelőtt előkerült Ted Williams neve, akkor hadd említsünk meg egy elég fura sztorit a halála utáni “életével” kapcsolatban. Pályafutásáról címszavakban: .344-es ütőátlag (1941-ben .406), 521 HR, 16× All-Star vállogatott és 2× MVP, 1966-tól pedig Hall of Fame tag. Mikor még egyben volt. Aztán…

A Red Sox legendás játékosa 84 évesen 2002. július 5-én hunyt el, és a testét azon nyomban az arizonai Scottsdale-be, az Alcor Life Extension Foundation nevű céghez szállították fagyasztásra. A fejét és a testét külön-külön hűtötték be folyékony nitrogénbe, és jópár DNS-mintát is vettek tőle. A játékos fia és egyik lánya 136 000 dollárt fizettek az eljárásért – a cég szerint 110 000-rel még mindig lógnak nekik.

Harmadik testvérük, Bobby-Jo Williams Ferrell azonban apjuk végrendeletére hivatkozva a kezdetektől ellenezte az egészet, mivel az öreg állítólag Florida partjainál, kedvenc horgásztanyáján akarta szétszóratni a hamvait. Aztán egyszer csak a Sports Illustrated leközölt egy cikket a fagyasztócég egykori vezetője, Larry Johnson dokumentumai és hangfelvételei alapján, miszerint a fejet tartalmazó hengert néha földre ejtették, néhány DNS-minta nyomtalanul eltűnt – és még pár kegyeletsértő csekélység.

Az egész hercehurca tökéletesen illik abba a családi perpatvarokkal és pereskedésekkel tarkított történetbe, ami a baseball-legenda halála után kezdődött a három testvér között, akik csúnya nagy hasznot szeretnének húzni édasapjuk egykori hírnevéből. És mivel Ted Williams kivételes képességei jelentős részben genetikalag kódoltak voltak, a Princeton Egyetem molekuláris biológusa, Dr. Lee Silver szerint ha klónoznák, az utódok is kiváló baseball-játékosok lehetnének. Mindez persze csupán elméletileg.

John Henry Williams, Ted fia azoban hisz a jövőben és annak üzleti lehetőségeiben, mert ha eljön a Gattaca c. filmben vázolt szép új génkezelt világ, lesznek talán, akik súlyos pénzeket fizetnének a legendás apa DNS-ért. Vagy nem is kell annyit várni?

Ron Harris, a ron’s angels nevű spermium és petesejt aukciós (?!) oldal tulajdonosa szerint voltak már jelentkezők, akik 50-60 000 dollárt is megadtak volna Ted Williams DNS-ért.

8 thoughts on “Klónozzunk baseball-legendákat!

 1. gabesz

  a következő licitálási tárgyunk Ted Williams bal füle, mirelitáru, szavatosságát megőrzi a zacskó alján jelzett időpontig 🙂
  kicsit morbid dolgok vannak…

 2. Tibi

  Sziasztok ha valaki tudna VÁMOSRA kéne még legalább 10 ember.
  Mert nincs kedvem azon rágódni hogy a régi nb1 mikor játszik, ők is haverjaim és nem szívesen vennénk el előlük a játéklehetőséget.
  Mennyibe kerül 10 ember.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük