8:6 először, 8:6 másodszor

Újabb játéknap ért végett a WBC-n. A nap Panama-Kuba meccsel kezdődött. Castro fiainak ez volt az első fellépésük a tornán, mindenki nagy érdeklődéssel várta a karibi sziget csapatát. Ellenfelük az a Panama volt, akik előző nap csak szoros csatában vesztettek Puerto Rico ellen. Nekik már az életük volt a tét, Kuba, az olimpiai és világbajnoki címvédő pedig a renomé megőrzéséért játszott. A Team USA pedig elvesztette a sajátját.

0603009-CepedaWBC

Kuba megnyerte az athéni olimpiát és a tavalyi hollandiai vébét is, de azon nem voltak ott a profi játékosok. A WBC-n viszont mindenki játszik aki számít. Persze vannak nagynevű hiányzók, de a közép-amerikai térség válogatottai a lehető legerősebb csapataikkal érkeztek. És ugye Kubában csak az otthoniak játszanak, disszidensek nem erősíthetik a csapatot.

A mérkőzés elején gyors ütésváltás eredményeként 2:1-re vezetett Kuba, viszont a 6. alján villant a panamai CF Rivera, és zúzott egy 3 run homert – 4:2 Panamának. Kuba rögtön a hetedik tetején egyenlített némi panamai segítséggel. A 9-ik tetején a kubaiak legjobbja, Y. Gourriel egy 2 run homerrel úgy tűnt eldöntötte a meccset.

Az inning alján viszont a panamaiak feltöltötték a baseket, majd egy kubai védekezési hiba után feljöttek egy pontra. Jött Carlos Lee, a Brewers nagyágyúja. De a fiatal kubai dobó, Maya nem ijedt meg, és 3 dobással kivégezte Lee-t: 2 out. Ezek után a következő ütőt az első dobásnál eltalálta: 6-6. Majd miután ismét sikerült majdnem HBP-t elkövetnie, 3-2 lett – full count. És jött a dobás, az ütés, és jött Gourriel, aki egy szenzációs mentéssel megmentette a meccset a kubaiaknak.

Hosszabítás, amiben végül a 11-ikben a kubaik csináltak ismét két pontot, és erre Panama már nem tudott válaszolni. Ezzel valószínűleg elbúcsúznak a további küzdelmektől. Kuba meg Puerto Rico továbblépnek, aztán Dominikával és Venezuelával fognak majd összecsapni a következő körben. A fantasztikus négyes.

Mire véget ért a meccs, a másik derbin, a Kanada–USA meccsen elég valószínűtlen eredmény állt az eredményjelző táblán, a negyedik inningben 7:0 Kanadának. Mi van? Már nem csak jégkorongban oktat az északi szomszéd? Mindezek után a következő inningben egy inside the park home run, és máris 8:0.

Hála az internetnek és az mlb.tv-nek, az elmúlt két szezont sikerült végigkövetnem, azonban nem emlékszem klasszikus inside the park home runra. Már ezért megérte nézni.

060309-canada

A hatodik alján úgy nézett ki, feltámad a hazai csapat, és Varitek grand slamjének köszönhetően egy 6 pontos játékrészt produkáltak. De ezek után a kanadaiak lehúzták a rólót. A vége itt is 8:6, és ezzel megszületett a torna eddigi legnagyobb meglepetése. Kikapott a hazai csapat, így még az a szégyen is megeshett az amerikaiakkal, hogy a csoportból sem mennek tovább. Ha a mexikóiak 1:0, 2:1 vagy 2:0-ra verik a kanadaiakat, akkor a Team USA mindenképpen kiesik.

Közben további hullámokat vet a Barry Bonds könyv. David Wells, aki tegnap még Seliget küldte volna haza, ma annak kapcsán nyilatkozott, hogy ő dobta a labdát Bonds 701. HR-jához.

“Ha Hank Aaron doppingolt volna, talán meg sem áll 1000-ig. (755 HR-nal övé az MLB rekord, a szerk.) A játék szégyene, hogy egy ilyen ember, mint Bonds Babe Ruth rekordjára (714 HR) tör.

Ha kiderül róla, hogy tényleg doppingolt, semmiképpen nem érdemli meg, hogy ezekkel a játékosokkal egy lapon említsük, és a Hall of Fame tagság sem jár neki. Ha bűnös, álljon ki az emberek elé, és mondja el nekik, a rajongók többet érdemelnek, semmint hogy hazudjanak nekik.”

Egyéb vélemények itt olvashatók.

Tegnapi eredmények:

 • Kanada–USA 8:6
  W: A. Loewen (1-0, 0.00); L: D. Willis (0-1, 16.87);
  SV: S. Green (1)
  HR: CAN: A. Stern (1). USA: J. Varitek (1)
 • Dél-Afrika–Mexikó 4:10
  W: F. Campos (1-0, 6.75); L: D. Smith (0-1, 19.29)
  HR: MEX: J. Cantu (1)
 • Kuba–Panama 8:6
  W: Y. Maya (1-0, 0.00); L: J. Cortes (0-1, 9.00);
  SV: Y. Marti (1)
  HR: CUB: Y. Gourriel (1). PAN: R. Rivera (1)
 • Puerto Rico–Hollandia 8:3
  W: O. Roman (1-0, 0.00); L: J. Jurrjens (0-1, 27.00)
  HR: PUR: C. Beltran (1), J. Lopez (1), I. Rodriguez (1)
 • Venezuela–Olaszország 6:0
  W: F. Garcia (1-0, 0.00); L: L. DiNardo (0-1, 6.75)
  HR: VEN: M. Cabrera (2)

Hasonló témájú cikkeink:

WBC day 4

World Classic beharangozó II.

World Classic beharangozó

16 thoughts on “8:6 először, 8:6 másodszor

 1. rr.)

  Jeff Francoeur (ATL/USA): “Maybe it’s a wakeup call, and we’ll realize we’re not just going to walk out there and win it.”
  Ja, kicsit nagyképűek voltunk?
  Adam Loewent meg az O’s nagycsapatába! AA dobóként szépen kiette az amik szemét az elején.

 2. Fighting

  S mindezt a legfiatalabb játékos adja elő.
  Remélem Bobby majd jól elzavarja egy kicsit Richmondba!:))

 3. csucsu52

  segítsetek, please!!!

  Előfizettem a WBC-re az mlb.tv-n.
  Ha letöltöm a meccset a wmrecorderrel nem tudom visszanézni, mert csak no signal felirat van végig.
  Valaki próbálta már így? vagy valami más megoldás?

 4. rr.)

  valamit nem értek. a wmrecorder nem felvételre van?
  belépsz az mlb.tv oldalára, klikkolsz egy meccsre, felugrik egy kis ablak, jelszót kér, aztán nézheted a meccset. és onnan tudod lementeni wm rec-kel.

 5. csucsu52

  Le tudom tölteni a wmrecorderrel, de ha vissza akarom játszani valamivel, (mondjuk bsplayer), akkor azt írja, hogy Bt6 no video.
  Tehát élőben tudom nézni, de ha letöltöm utána nem tudom visszajátszani.

 6. rr.)

  szerintem kérdezd meg vagy a prím levlistán vagy az index fórumon is, két éve vettem egy dvd-t egy sráctól, aki a komplett 2004-es rájátszást (az összefoglalókat) kiírta. de ha dobsz rám egy mélt, akkor megkérdem tőle, mert még megvan az e-mail címe.

 7. borsos laci

  Hello,

  Amikor én letöltöttem azokat, akkor még a kódolatlanul, MMS protokollal adták ezeket. Azóta fokozatosan átálltak a kódolt RSTP protokollra, és tavaly már nem is tudtam letölteni és megőrizni. Tudomásom szerint nem lehet semmilyen letöltéskezelővel leszedni. A wmrecordert nem ismerem. De a WMV formátumot a Bsplayered kezeli? WM Playerrel sem jó?

 8. csucsu52

  Nem jó semelyik playerrel.
  Elindul a lejátszás, de csak 1 színes csíkos képernyőt látok és rajta ez a szöveg: Bt6 no video.
  ha viszont úgy veszem fel a meccset, hogy közben nézem, akkor tökéletesen működik a dolog…
  X-AKTA.

  Valaki, akinek van WBC előfizetése megpróbálhatná, hogy le tudja-e tölteni a meccseket és vissza is tudje-e nézni. Nem kell az egészet letölteni, elég az első percet, akkor már kiderül, hogyjó, vagy nem.

 9. csucsu52

  Na, erre varrjatok gombot!!!
  Ha elindítom a tegnap esti CUB-NED meccset, akkor meg tudom nézni, de ha letöltöm(wmrecorder\url’s\record url), akkor teljesen más videót tölt le. Ugyanennek a meccsnek 1-2 órával a meccs előtti képei 1 rögzített kameraállásból. Na most ez akkor mi?

 10. rsk

  egyik csapattársam leszedi a wbc meccseket és vissza is tudja nézni
  majd megkérdezem mi a titka 🙂 hétfőn jön majd a válasz.

 11. rsk

  ezt most vettem észre:

  “ha viszont úgy veszem fel a meccset, hogy közben nézem, akkor tökéletesen működik a dolog…”

  ha megy neked is akkor nem kérdezek senkitől semmit 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük