És az USA is kiesett

Tegnapi eredmény:

 • Mexikó – USA 2:1
  W: E. Gonzalez (1-0, 4.50); L: R. Clemens (1-1, 2.08); SV: D. Cortes (1)
  HR: None

Csak emlékeztetőül, hogy az amerikaiak milyen produkcióval rukkoltak elő a WBC-n:

» Az első körben:

 • USA – Mexikó 2:0
 • Kanada – USA 8:6, 7:0
 • USA – Dél-Afrika 17:0

» A második körben:

 • USA – Japán 4:3
 • Dél-Korea – USA 7:3
 • Mexikó – USA 2:1

Mindkét csapatnak volt esélye továbbmenni, de ez az eredmény a japánokat vitte elődöntőbe, ahol megnézhetünk egy harmadik Dél-Korea–Japán meccset. Szerintem sokunk örömére, mert a második körben mindössze 8 pontot összehozó amerikai sztárokat nézhetjük majd a lassan kezdődő szezon meccsein.

A japánoktól egy pontot elvevő Bob Davidson bírónak ismét sikerült az amikat segíteni egy érdekes ítélettel, a harmadikban vett el Mexikótól egy home runt, de ez sem segített rajtuk, Roger Clemens így vesztes meccsel fejezte be pályafutását. A japánok kicsomagolhatták már bepakolt bőröndjeiket, a sajtó meg köszörülheti a nyelvét.

Mi a fészkes fene folyik itt? Túl sok pénz? Túl sok marketing? Túl sok Nike?

A nagy globális píszi miatt meghívott Dél-Afrikát kiütni tényleg nem nagy teljesítmény, a szomszédok meg – Kanada, Mexikó, Kuba – hát … jobbak? A-Rod szerint nem a legjobb formájukat mutatták a tornán. Majd talán három év múlva.

A kubaiaknak mindenesetre annyira megtetszett az egész – , hogy legszívesebben két évente játszanák, és rendeznének is egyet majd. Nem zavarja őket a politika meg az embargó, szerintük ők sportemberek, nem politikai agitátorok.

A WADA komolyan zabos lett a WBC doppinglistája miatt – mint tegnap megírtuk, pár alavető különbség fedezhető fel a két szervezet tiltólistája között, és nem az MLB-lista a hosszabb. Richard Pound WADA elnök és Rob Manfred WBC laborfőnök között komoly ping-pongozás kezdődött, aminek természetesen a legfőbb tétje, hogy visszakerülhet-e valaha a baseball az olimpiák műsorára, ami a WADA ajánlása nélkül elképzelhetetlen.

060318-chinaruty

Puerto Rico sajnos kiesett a WBC küzdelmeiből, biztos nagy a szomorúság emiatt az országban, de a latin vért ismerve sejthetjük, hogy nem a takaró alatt sírva fogják elfojtani bánatukat. Elmehetnek például egy igazi latin táncelőadásra, mondjuk a “Puerto Rico Ever After” című musicalre, melynek egyik fergeteges epizódjában megnézhetjük hogyan is táncolnak a ricói baseballjátékosok!

A Nationals új stadionja mellett a másik hír, hogy Thomas Magnum kedvenc csapata, a Detroit Tigers 1912-ben épült és 1999-ben bezárt régi stadionját, a Tiger Staduiumot elbontják. New Yorkban pedig a csapatoknak majd másfél milliárd dolláros támogatást (engedélyt adómentes kötvénykibocsátásra) ígért a városvezetés a majdani tervezett új stadionjaikra.

Ben Jacobs publikálta a szerinte első tíz májer csapat sorrendjét az igazolások alapján. (A második illetve harmadik harmadról már korábban megtette.)

Barry Bonds háromszor:

Az “antikrisztus” készen áll a teljes 9 inninges meccsekre.

Turk Wendell véleménye róla és Sammy Sosa-ról.

Bud Seliget meg már a kongresszusból cseszegetik.

Ha te is gyérnek találod a hazai sporttévék baseball-kínálatát (höhö, a mijüket?), akkor együtt kezdhetünk bizakodni, mert az MLB és az NASN (North American Sports Network) szezononként több mint 275 meccs sugárzását akarja megkezdeni Európában. Igaz egyelőre csak Nagy-Britanniában, Írországban, Németországban, Svájcban, Hollandiában, Belgiumban és Izlandon.

Írországon én a helyetekben nem röhögnék: The Irish Baseball Movie

+++

Hasonló témájú cikkeink:

A csoportkör vége

WBC day 4

2 thoughts on “És az USA is kiesett

 1. D-Sun

  “…wait, whose idea was it to let Alex Rodriguez play for us, anyway? What, Peyton Manning wasn’t available?” <— EZ MEKKORA!!! :D:D:D

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük