Q&A: Hungarian Astros

A szezonkezdet közeledtével új sorozatot indítunk, első körben az NB I-be nevezett csapatok vezetőit kértük meg, válaszoljanak három kérdésünkre. A három kérdés:

  • Mi változott a csapat háza táján a tavalyi évhez képest?
  • Mit vártok az idei évtől?
  • Mit vártok az új elnökségtől?

060322-astros

Első válaszadónk Brecska Péter, Brecsi, az “újonc” Hungarian Astros edzője.

1. Mi változott a csapat háza táján a tavalyi évhez képest?

A tavalyi évhez képest némileg változott a játékoskeret, hiszen kiszálltak jónéhányan a csapatból, hogy ismét életre keltsék a Budapest Players nevű gárdát. Emiatt az elsődeleges cél az volt, hogy lehetőleg pótolni tudjuk a kieső létszámot. Szerencsénkre sikerült is új emberekre szert tennünk, többek közt négy ex-Fireballs játékosra, és egy ex-Villámok játékosra. Rajtuk kívül még igazultunk pár új embert, bár játékosmúltja mindegyikőjüknek van már. Így a 2006-os bajnokságnak egy közel 30 fős rosterrel tudunk nekivágni, amire szükségünk is van.

Pályánk továbbra sincsen, így idén is – ha lehetőség lesz rá – az Izbégi pályát fogjuk használni hazai pályaként.

Újdonság a csapat életében, hogy sikerült támogatóra is lelnünk. Az egyik budapesti szórakozóhely, a Picasso Point gondolta úgy, hogy érdemes anyagilag támogatni klubunkat. Az együttműködés a többi baseball játékosnak is gyümölcsöző lehet, hiszen több, baseballhoz kapcsolódó akcióra készülnek a helyen.

Utánpótlás téren is léptünk előre. Sikerült létrehozni egy gyermekcsapatot, akik egy általános iskola csapata is egyben. Sokat segített a “létrejöttükben” Barkaszi Zsuzsanna, akinek a lelkesedése nélkül most nem biztos, hogy be tudnék számolni a gyermekcsapatról. Természetesen az igazi megmérettetés nem is a létrehozása egy ilyen csapatnak, hanem a rendszeres versenyeztetése, minőségi fejlesztése, képzése. Úgy érzem, hogyha 1 év múlva is együtt lesz a csapat, akkor beszélhetünk arról, hogy tényleg van utánpótlása a csapatnak.

A sportegyesületünk bővítése nem állt meg a korosztályos csapatnál. Idén a Hungarian Astros BSC tagjaként indul a softball bajnokságban a korábbi Bp. Honvéd United. Mikor a lányokat kiette a Honvéd Sport Egyesület, szinte adta magát a dolog, hiszen edzőjük, Gál Sándor a klubunk elnöke.

Azt hiszem a fentebb leírtak jól mutatják, hogy elindultunk egy úton, amire a koronát egy budapesti pálya jelentené. Ha minden jól alakul, akkor egy-két év múlva felvehetjük a versenyt a legjobbakkal, legálibbis szervezettségi szinten.

2. Mit vártok az idei évtől?

Az idei évtől? Hm… Érdekes év lesz ,annyi biztos. A felnőtt csapatunk soha még ilyen igénybevételnek nem volt kitéve. A versenynaptár, igaz még nem jelent meg, de lehet rá számítani, hogy sok olyan hétvégét fog magában rejteni, amikor mindkét nap mérkőzéseket kell játszanunk, ráadásul a magyar baseball krémje ellen. Ehhez jön még hozzá, hogy Szlovákia legjobbjaival is megmérkőzünk. Bízom benne, hogy a már említett 30 ember megállja a helyét, és nem hagyják cserben a csapatot. Célunk a tisztes helytállás, bár ez kicsit sablonosan hangozhat. De aki ismeri a magyar viszonyokat, az tudja, hogy csapatunknak minden egyes győzelmet úgy kell majd ünnepelnie, mint magát a bajnoki címet. Azért nem írnám le magunkat, és nem ajánlom az ellenefeleinknek sem! 🙂 Remélem az Astros lesz az idény meglepetés csapata, pozitív értelemben!

A serdülőcsapat még meccset sem látott, nemhogy játszott volna. Sajnos az időjárás nem kedvezett a felkészítésüknek, egy egészen pici teremben próbáltunk felkészülni a szezonra. Kiváncsian várom, hogyan sikerült. Amolyan tanulóévnek szánjuk az ideit, hiszen nekünk is meg kell tanulnunk kordinálni egy gyermekcsapatot, és a gyerekeknek is meg kell tanulniuk a baseballt. Természetesen nem elégszünk meg a “részvétel-a-fontos” hozzáállással. Mindenképpen szeretnénk mérkőzést, mérkőzéseket nyerni.

A softballcsapat révén pedig egy igazi bajnokaspiráns csapatról tudok beszámolni. Eddig több, mint 5 bajnoki címet szereztek a lányok, többnyire saját örömükre. Ha idén is sikerülne a dobó tetején végezniük, akkor már az Astros “dicsőségvitrinébe” kerülhetne a serleg. Úgy legyen!

3. Mit vártok az új elnökségtől?

Egyértelműen csak a saját nevemben tudok nyilatkozni, hiszen a csapatnak nincs egységes kialakult véleménye. Elsősorban egy budapesti pályát várok, várunk. Az az alapja mindennek. Amíg nincs, addig reklámozni sem nagyon tudjuk a sportot, a média sem lesz ránk kiváncsi. Az utánpótlásnak is nagy szüksége lenne egy ilyen létesítményre. Személy szerint úgy vagyok vele, hogy ha betartanák amiket ígértek, már az is nagy előrelépés lenne.

14 thoughts on “Q&A: Hungarian Astros

  1. Brecsi

    újonc Astros:)) Fura. 14. szezonunk lesz, ebből egyszer nem az NBI-ben:))) Bár tény, hogy a tavalyi évhez képest újoncok leszünk:)

  2. gabesz

    ami nekem a Picaso Pointról megmaradt: kivetítőn BL meccsek, alul meg karaokee party 14 éves kislányokkal!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük