Q&A: Jánossomorja Rascals

060326-rascals

Háromkérdéses idény előtti sorozatunk negyedik válaszadója Fekete Csaba a Jánossomorjától.

1. Mi változott a csapat háza táján a tavalyi évhez képest?

Számunkra szomorú eseménnyel kezdődik a 2006-os év, edzőnk Yamashiró Ryosuke mandátuma lejárt, ezért haza kell utaznia Japánba. Az idei évben is csak saját nevelésű játékosokra számíthatunk, más klubtól nem történt igazolás. Az első osztályú csapat belevág az idén kicsit zsúfoltra sikeredett bajnokságba, melyben a fiatal játékosok tapasztalatszerzése lesz a fő cél. Emellett neveztünk egy nemzetközi tornára Ausztriába. Ez év elején elkezdtünk egy közeli településen baseballt oktatni. Egyenlőre sikeres – de remélhetőleg tartós is lesz – a dolog, és a későbbiekben ebből tovább fejlődhet csapatunk.

2. Mit vártok az idei évtől?

Az idei évben a legfontosabb feladat a felnőtt és serdülő csapat zökkenőmentes edzése és versenyeztetése lesz. Az NB I-es csapat 2005-ben későn került lendületbe, többször is egy pontos vereséget szenvedtünk a liga legjobbjaitól. Ebben az évben ezekből a mérkőzésekből szeretnénk néhányat mi megnyerni egy aprócska ponttal.

3. Mit vártok az új elnökségtől?

Mivel az elnökség és a klubok közötti kapcsolatot a főtitkár látja el, én tőle várnék több precizitást, átláthatóságot és előrelátást. Az elnökséggel szemben csak reményeim lehetnek, de új elnökünk baseball-szeretete igazán bíztató. Örülnénk, ha a nagy gyerektömegeket megmozgató csapatokhoz újra központilag lehetne szakembert igényelni, aki át tudná vállalni az edzések nagy részét, mivel heti hat edzést nem lehet munka mellett megoldani!

Hasonló témájú cikkeink:

Q&A: Nagykanizsa (Red) Ants

Q&A: Szentendre Sleepwalkers

Q&A: Hungarian Astros

3 thoughts on “Q&A: Jánossomorja Rascals

 1. vida péter

  A Szövetség főtitkáraként én is várnék néhány dolgot a jánossomorjai csapat vezetőitől:

  – ha hívom őket, vegyék fel a telefont
  – ha nem vették fel, hívjanak vissza, mivel a számomat minden esetben elküldi a telefonom
  – ha e-mailt küldök nekik, válaszoljanak

  Azt hiszem, az együttműködésnek ezek az alapjai.

 2. Balu41

  Ilyen gyorsan kellene reagálni mindenre!!! Köszönjük a villám választ.

  Telefonon ÉN hívtalak és jelezted hogy a Vásárcsarnokban vagy később visszahívsz!!! Öt óra múlva visszahívtál amire a dolog már nem volt aktuális.
  Csak rövid kiegészítés….

  Fekete Csaba

 3. Míhe

  Már a piacon is lehet baseball cuccot venni? Ha ezt tudom nem megyek Brno-ig. Na majd jövő szombaton kinézek, talán még alkudni is tudok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük