Gullible info

A gullible szó szerint hiszékenyet, könnyen becsaphatót jelent, a Gullible.info pedig olyan adatokat, tényeket gyűjt csokorba, amik hihetőek is meg nem is, mindenesetre rövidek és általában teljességel hasztalanok. Ma azzal az infóval örvedendeztettek meg minket, hogy a’szondi:

060328-baseball-moon

 • NASA tudósok kiszámolták, ha egy profi baseballjátékos a Holdon dobna, könnyedén kivágná a lasztit az űrbe az alacsony gravitáció és a legköri ellenállás hiánya miatt.

Ha már ilyen okossággal gazdagodtunk a kávénk mellé, nézzük, hátha van talán még több baseballal kapcsolatos hasztalan adatuk. És lám, még egynéhány semmiség.

 • A baseballsapkák 18,4%-át hordják hátrafele fordítva, 14%-át pedig oldalra csapva.
 • Húsz afro-amerikai játszott profi baseballt a nagyligában az 1880-as 1890-es években, mielőtt Jackie Robinson 1945-ben leigazolt volna a Dodgers-hez. (A kettő között a feketék a negro ligákba voltak száműzve.)
 • Három csapat – Chicago, Cincinnati és Milwaukee – volt elnökét választották meg ottani regnálásuk után az MLB főbiztosává.
 • 1939 óta tilos a ligákban információszerzési céllal játékosokat venni. Akkor igazolta a Brooklyn Dodgers Merrill Hendrick elfogót a Yankees-től azért, hogy megtudják, hogyan lehet megütni a Yankee-sztár Foster Tate curveball-jait. Azóta a csapatoknak fel kell fedniük terveiket és elképzeléseiket a játékosok igazolásáról a főbiztos irodája felé.
 • Egy kilenc inninges meccs alatt átlagosan három ember bújik felváltva a klubok kabalafiguráinak bőrébe.
 • Az amerikai foci és a baseball után a Nascar a harmadik legnépszerűbb sport az Államokban.
 • Az első baseballsapkák inkább hasonlítottak lovaglókalapokra, mintsem a mai baseballsapkákra.

A sapkadivatról Gabesz írt már egy szösszenetet: There goes my baseball cap…

2 thoughts on “Gullible info

 1. gio

  A Nemzetközi Űrbázison a napokban fogják minden idők legnagyobb golfütését megcselekedni… A labda több százszor fogja a Földet megkerülni. Egyre kell vigyázni a Nasa szakemeberei szerint: a labda az első földmegkerülés után még a másik irányból eltalálhatja az űrbázist… 🙂 Elméletileg lennének olyan dobók, akik simán körbedobnák a Földet… 36000 km magasban…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük