Q&A: Óbuda Brick Factory

060331-obuda

Az NB I-es csapatok közül utolsóként következzenek a bajnoki címvédő Óbuda válaszai megszokott három kérdésünkre:

1. Mi változott a csapat háza táján a tavalyi évhez képest?

A tavalyi év végén igazán kellemetlenül értintett minket, hogy az önkormányzat hosszú bírósági huzavona után elvette a pályát a csapattól. Ennek részleteibe inkább nem mennék most bele, elég annyi az esetről, hogy a területre egy vállalkozó vetett szemet, amiben az önkormányzat $pénzt$ látott… Ezzel persze nem csak az óbudai csapat került nehéz helyzetbe, hanem a többi budapesti csapat is, akik használták a pályát. A pálya története néhény hete érdekes fordulatot vett, történt ugyanis, hogy a szövetség meg tudta szerezni a pályát, az önkormányzat egy évre bérbe adta a pályát a MOBSSZ-nak. De ennek ellenére – a magyar viszonyokat ismerve – tovább folytatjuk a munkát, hogy megfelelő területet találjunk a kerületben, és egy saját pályát építsünk.

A 2006-os szezontól az NB I-ben serdülő/utánpótlás csapat szerepeltetése kötelező, így a tavalyihoz képest jóval nagyobb létszámmal vágtunk bele a téli felkészülésbe. A nagycsapathoz új játékos nem érkezett idén, de nem is távozott senki. Az utánpótláscsapatunk pedig a hosszabb-rövidebb ideje a csapattal edző fiatalabb játékosokra épül, akik jónéhány lelkes újonccal egészültek ki.

Szponzori szinten csak egy kis lépést tettünk egyelőre, a Norbulusz Webdesign Studio díjmentesen vállalta mindkét csapatunk honlapjának elkészítését és karbantartását. További szponzorok keresése majd csak a saját pálya megszerzése után várható.

2. Mit vártok az idei évtől?

Mivel a tavalyi játékoskeret együtt maradt, így bízunk a további jó szereplésben a magyar NB I-ben. Persze az idei, jóval nagyobb terhelést jelentő versenynaptárt ismerve a fő cél a csapataink zökkenőmentes versenyeztetése lesz. A szlovák-magyar közös bajnokságban igyekszünk majd jól helyt állni, de nehéz nyilatkozni erről, mivel egyáltalán nem ismerjük szlovák ellenfeleinket. A csapatunk hosszabb szünet után tér vissza a nemzetközi porondra, lelkesen készülünk, és reméljük izgalmas, szoros meccseket tudunk majd játszani mindenkivel, és sikerül majd jópár skalpot begyűjtenünk.

Az utánpótláscsapatunkkal az idei cél elsősorban az lesz, hogy tapasztalatot gyűjtsenek a srácok, jó meccseket játszanak, még jobban megszeressék a baseballt, és minél több ismerősüket csábítsuk a pályára és a pálya szélére 🙂 Célunk ugyanis a csapat és a baseball ismertségének növelése a fiatalok körében, és következő évtől a serdülőcsapat elindítása az utánpótláscsapat mellett.

Igazi nagy mérföldkő lesz ez az év a csapat életében, reméljük sikerül egy olyan klub alapjait lerakni idén, ami a következő években is meghatározó szerepet tud majd játszani a magyar baseballéletben.

3. Mit vártok az új elnökségtől?

Mindössze annyit, hogy teljesítsék amit ígértek, vállaltak. Se többet, se kevesebbet. És itt elsősorban nem arra gondolok, hogy vezető európai baseballnemzet leszünk néhány éven belül, hanem a többi „apróságra” 🙂

Hasonló témájú cikkeink:

Q&A: Jánossomorja Rascals

Q&A: Nagykanizsa (Red) Ants

Q&A: Szentendre Sleepwalkers

Q&A: Hungarian Astros

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük