Hangulatok, gondolatok…

Tegnap baseballmeccsen jártam. Szép idő, napsütés – mondhatnánk stílusosan ‘szánsájn reggi’, ugyanis a gyönyörű helyen felépített nagykovácsi baseballpálya volt a meccs helyszíne. A két egymásnak feszülő csapat pedig a Nemesvámos Tigers Jr. és a helyi iskola többnemzetiségű, főleg amerikai és japán játékosokból álló kiscsapata. Érdekes párosítás, érdekes élmény. Tanulságos és elgondolkodtató, így úgy döntöttem, hogy a pontos meccskommentár helyett álljon itt inkább néhány hangulat és gondolat…

Hangulat:

A helyszín: a Nagykovácsiban lévő oktatási centrum igazán irigylésre méltó. Hatalmas birtok, szép épületek, uszoda, focipálya, softball-pálya. És mindehhez gyönyörű környezet, szép kilátás, tiszta levegő. Mit is várhatnánk persze egy ilyen iskolától? Jó volt ott lenni.

NV Kistigrisek-BP Cardinals

Gondolat:

A csapatok: mit válaszoltok, ha felteszik a kérdést, mit tud csinálni húsz tizenéves gyerek egy fél napon át, ha nem beszélik egymás nyelvét, és még soha nem találkoztak? Hát persze hogy sportolni. Pár évvel ezelőtt még biztosan senki nem gondolta volna, hogy néhány magyar kislurkó majd gond nélkül eljátszik néhány amerikai, japán, mexikói gyerkőccel egy baseballnak nevezett játékot. Ez most megtörtént, és még meg is fog párszor, ugyanis az amerikai iskola csapata idén indul a magyar serdülőbajnokságban, így a mai barátságos meccs után tétmeccsek következnek majd. Ha az esélyeket nézzük, egyértelműen favorit a helyi csapat, főleg a dobóinak köszönhetően. Van köztük néhány olyan kissrác, akik úgy mozognak a pályán, mintha oda születtek volna. Ez azért volt érdekes számomra, mert azt természetesnek vettem, hogy a nálunk játszó külföldiek nagy része profi módon csinálja ezt a sportot. Na de ugyanezt teszi egy 13 éves japán kissrác is. A kesztyűt úgy fogja mintha a kezére nőtt volna, a dobómozdulata olya, mintha a TV-ben látnám, na és a dobásai? Hihetetlen volt, pláne mikor a sistergős fastballokat megspékelte a csavart labdáival. Le a kalappal! És le a kalappal a magyar fiúk előtt is, volt néhány igazán ügyes, jó mozgású srác a ‘vámosiak között is, nagyon reméljük, pár év múlva már a nagycsapatainkat erősítik.

NV Kistigrisek-BP Cardinals

Hangulat:

Öröm volt hallgatni a hazai csapat kispadját. A főállásban amerikai katonaként dolgozó edzőt jópár japán, amerikai, és ki tudja még honnan érkező apuka segítette a biztatásban. Igen a biztatásban, egész meccs alatt mást sem lehetett hallani, csak dícséretet, lelkesítést, de olyan mértékben és olyan hatásosan, hogy a végén a labdát addig alig felismerő (jelzem nem sok ilyen volt a pályán) cserejátékos is bele tudott pöckölni a labdába. Talán érdemes lenne ezt a hozzállást nekünk is megtanulni.

Gondolat:

Központi téma most az utánpótlásnevelés. Évek óta ugyan, de talán most méginkább. Ez nagyon rendjén van így, de nagyon sokan nem tudják, mit is jelent kissrácokkal foglalkozni. Minimum dupla energia- és munkabefektetés, ráadásul nagy felelősség. Megtettem már, de most még egyszer megemelem a kalapomat mindenki előtt, aki utánpótlással foglalkozik, foglalkozott, és reméljük még sokáig foglalkozni is fog Magyarországon.

– Robi, bevetted a gyógyszeredet?

Hülyén hangzik, de tilos röhögni. Ha valaki gyerekekkel foglalkozik, akkor még ilyen mondat is elhangzik a kispadon, mert mint mondtam a gyerekekkel felelősség foglalkozni, Anyuka pedig ugyanolyan állapotban várja vissza gyermekét, amilyen állapotban reggel, a használati utasítással együtt átadta.

NV Kistigrisek-BP Cardinals

Hangulat:

Utoljára ősszel volt a kezemen kesztyű. Most felvettem végre, dobáltam kicsit, még egy ütőt is meglengettem. Hiányzott már. Mikor lesz már végre jövő hétvége?!

Gondolat:

– Nem bírsz eldobni 10 méterre egy labdát!? Még a négyéves kishúgom is eldobna legalább 20 méterre!
– Nincs is húgod!
– Az igaz! De ha lenne eldobna!

Hangulat:

NV Kistigrisek-BP Cardinals

Mindenkinek ajánlom, ha ideje engedi, nézzen ki egy-egy serdülő meccsre. Szerencsére a csapatok számának gyarapodásából ítélve egyre több alkalom lesz rá – megéri! Nagyon nagy hangulata van.

6 thoughts on “Hangulatok, gondolatok…

 1. Tibi 87

  Sziasztok
  Én is csak azt tudom mondani hogy sokan menjetek ki a kissrácok meccseire hisz nagyon ügyesek!!!
  Remélem lesz még nagyon sok alkalmam látni a mi srácainkat játszani a nagykovácsi fiatalokkal.
  Üdv Tibi

 2. Mike32

  Sziasztok!
  Kis késéssel de én is beértem a Péterbácsimiklósbácsi edző felállású Astros JR meccset. Itt köszönöm meg Szenyo és Gál kolégának hogy segítettek a srácainknak kijutni a pályára, illetve üzenem a gázolaj tolvajnak aki megberhelte reggelre a tragacsom tanksapkáját, remélem azt hitted benzin és betöltötted az 1.3i-be…. Ezzel együtt a szentendrei fiúknak is köszönöm hogy ennyire segítően álltak neki játszani a JR-ekkel. És igen, mindenkinek érdemes végignéznie egy gyerek mérkőzést, hihetetlen módon tudnak beindulni a kölykök… Egyszerűen nagyon nagy arcok meccs közben!!!!!! :)))))))

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük