Meccsnéző-nézőben

Szombaton Szentendrén játszottunk – szoros meccsen egy kövér ponttal “simáztuk” a néhány alvajáróval megspékelt Outsiderst, majd meccs után kicsit maradtam, megnézni a Sleepwalkers szlovák pókok elleni összecsapását. Helyet is foglaltam a lelátón, egy kék szemeteszsák és a bringám társaságában, és átadtam magam a meccs élvezetének. Aztán mivel a meccs nem sok izgalmat hozott, és amúgyis tudtam, hogy a pálya környékén rohangáló és fáradthatatlanul fotózó Brecsi tollából úgyis elolvashatom mi történt pontosan, körülnéztem inkább a pálya körül.

Az outfield mögött lévő focipályán nagypapa focizott az öt, különböző méretű és hangerejű unokájával, látszólag ügyet sem vetve a mellettük zajló nemzetközi baseball-rangadóra. A másik oldalon lévő erdő csendes volt. Mióta reggel útba lett igazítva az erdőből érkező Becherovkával és sörrel felszerelt egyetemista kiránduló banda, nem dugta ki onnan senki az orrát. A kirándulók egyébként rácsodálkoztak a baseballra – igaz még csak bemelegítés volt amikor érkeztek – a Becherovka elővarázsolása közben komoly eszmecserét folyattak arról, hogy a futó akkor most hova is fut, tényleg körbe kell-e futnia a kerítés mellett az egész pályát, és egyáltalán ki fut? Ez is valami, apró kis érdeklődés, de azért az látszott, hogy a Bekeróká illata jobban izgatta a társaságot, mint bármilyen különleges amerikai sport. Koccintás után aztán el is tűntek, én meg egy kortyot sem kaptam.

Továbbtekintve a következő embercsoportosulás a hazaiak padja melletti lelátón volt. Ez a lelátó volt a legnépesebb, ha jól gondolom képviseltette magát a szentendrei softballcsapat – igazatok volt srácok, Lopez már nem férne be!. Itt foglalt helyet a jegyzõkönyvvezető, a szentendreiek tiszteletbeli 10. játékosa, Dudás Úr, és még néhány csapathoz közeli arc.

... egy kék szemeteszsák és a bringám társaságában ...
Szerző fülét ismerős csörömpölés üti meg, és öröm ül ki az arcára

Hirtelen félreismerhetetlen csörömpölésre lettem figyelmes, még mielőtt megláttam volna, már tudtam hogy sörösüvegek koccantak. És tényleg! A lelátó mögött fenn a parkoló szélén egy kisebb, majd később egyre népesebb társaság kezdett gyülekezni. Sörökkel, a gyereknek és az asszonynak üdítővel, néhány szatyornyi csipsszel, keksszel, igazi piknikhangulatot teremtve. Azóta azon gondolkodom, kik lehettek ők… Első gondolatom az volt, hogy biztosan valamelyik játékos haverjai, családtagjai, de hamar elkezdett érlelődni bennem a gondolat, hogy igazi, eredeti, a Magyarországon kevésbé honos, ritkaságnak számító baseballus turistus, azaz baseball-turistákkal van dolgunk! Egy éve, az ominózus Sé és a hátsó fertály hasonlat óta ismerjük ezt a fogalmat, de kevesen vagyunk, akik élőben is találkozhattunk eme érdekes faj élő egyedével. Nekem szerencsém van, két hete összefutottam egyikükkel pár sör mellett.

Felmerül a kérdés, mi késztethet egy magyar embert arra, hogy rászánja a szombat-vasárnap délutánját, a hűvös idő ellenére összecsomagolja kis családját, és kimenjen egy baseball-meccsre. És ami még jobb, nem tűntek tapasztalatlan meccsnézőnek, készültek pokróccal, szabályismerettel, és persze a már említett kalóriautánpótlással is. Minden tiszteletem a tiétek srácok!!!

Női néző
Női néző – softball-játékos? – érti a játékot, és öröm ül ki az arcára

A sörröl szememet nehezen levéve továbbtekintve még három állandó nézőt láttam, köztük a MOBSSZ elnökét édesapja társaságában, ami az utóbbi évek tapasztalatai alapján – egyetértve Brecsivel – valóban nagyon dicséretes dolog.

Kiegészítve a felsoroltakat a pályán és a padon lévő játékosokkal, na és persze az úton tekerő és időnként egy-két percre lefékező bringásokkal, ennyien szórakoztunk szombaton délután Szentendrén, a baseball-meccsen. Nem rossz így tavasz elején, de reméljük legközeleb mindenki hoz magával még egy embert. Közben a pályán történt néhány ütés, zajlott a meccs, de mivel kezdett egyre hűvösebb lenni, és a bringámon elromlott az ülésfűtés, összepakoltam és hazaindultam. Majd elovasom a blogon, mi történt még.

Hasonló témájú cikkeink:

9 thoughts on “Meccsnéző-nézőben

 1. Brecsi

  A meccs annyira volt izgi, hogy volt aki véletlenül egy Buda-Buda-Óbuda rigmust bírt előhozni magából:))) (Bár sokáig titokként kezelték, de kiszivárgot):))

 2. Brecsi

  Amúgy gabesznak tökéletesen igaza van. Nem fog csalódni senki, aki megnéz egy Szentendre softball meccset!!! (Frissebb, lágyabb, jobb…:)))

 3. Fábi

  El a kezekkel a szentendrei lányoktól!
  :))))))))
  Mindent a szemnek…:))

 4. Petra

  Az a “női néző” softball játékos 🙂 A naptár még készülőben…..

 5. Petra

  Ja és a szentendrés logót máskor ne hagyjátok le a képről (sapkámról) 🙂 az a lényeg!!!!!