Cox & Forkum

Ha már tegnap előkerült Mike Peters, az egyik leggyilkosabb humorú karikaturista, nézzünk meg egy párost, akik hasonlóan vitriolos, bár kicsit sötétebb hangulatú rajzokkal bombázzák rekeszizmunkat. Allen Forkum írja a poénokat, majd John Cox önti őket rajzos formába, általában az amerikai közbeszédet érintő témákat boncolgatnak – a bevándorlóktól az iraki háborúig, és az amerikai közéletből a baseball sem hiányozhat. Rajzaikhoz mindig mellékelik az alapanyagul szolgáló cikkeket, illetve röviden kommentálják is azokat. Archívumukat böngészve az alábbi karikatúrákat találtam baseballal kapcsolatban.

2003. október 27.

A Florida Marlins Yankees elleni Wolrd Series diadala után.

Cox & Forkum: Marlins fanatikus

2004. január 08.

Pete Rose sok éves hazudozás után önéletrajzi könyvében bevallotta, hogy tényleg fogadott a csapatára. (Róla mi is írtunk már.) De vajon mi motiválta?

Cox & Forkum: Pete Rose

2004. augusztus 17.

Az athéni olimpián nem csak a mi Fazekasunk bukott meg doppingvizsgálaton, hanem a görög baseball-csapatból is ketten.
(És más sportágakban is még egypáran.)

Cox & Forkum: Athéni Olimpia

2005. február 14.

Jose Canseco egy interjúban azt nyilatkozta, hogy Mark McGwire-rel lehet, hogy nem voltak országos barátok – még az Oakland Athletics-ben játszottak együtt –, de rendszeresen lőtték be egymást szteroiddal. McGwire tagadott, tagad, és tagadni fog.
(A South Park idevágó epizódjáról.)

Cox & Forkum: McGwire

Hasonló témájú cikkeink: