Puhára főtt győzelem

Szentendre Seepwalkers – Apollo Bratislava 9:8

A tegnapi napon került sor a kinti meccs visszavágójára, amelyet 6:4-re nyert az Apollo. A Szentendre helyzetét nehezítette, hogy a pozsonyiak elnézték az időpontot, így 11 helyett délután 3-ra készültek. A 9-0 helyett arra szavazott a csapat, hogy lejátsza a meccset, ez az árnyékban 35 fokot figyelembe véve rossz döntés volt. Mire fél 3 után el tudtuk kezdeni a játékot, a szentendrei csapat nagy része megfőtt. Mind ütésben, mind védekezésben hibák sorát vétette. Az első 2 inningben plö 6 strike outot dobott az Apollo. Közben meg a pozsonyiak folyamatosan ütöttek, míg a Szentendre csak hibákból tudott pontot szerezni. Egyedül Németh “Gazsi” bírt egyenletesen ütni, de mivel nem voltak társai, ezért sok pontot nem sikerült csinálni. A hetedikben Fujiwara-t Gyurcsek váltotta a dombon – ekkor 3-7 volt az állás – és ez utólag remek döntésnek bizonyult.

Gyurcsek egy pontot engedélyezett csak, míg Fujiwara a kettesen bravúrok sorát mutatta be. Közben hibákból ismét sikerült pár pontott szereznie a Szentendrének. A 9. inning elején 5-8 volt az állás. Eddigre már erős kiszáradásos, gutaütéses tüneteket mutatott a Szentendre, és az Apollo játékosai sem voltak valami jó állapotban. A szlovákok második dobója már kifejezetten indiszponált volt. Fujiwara-t, azaz Jozót el is sétáltatta volna, ha a 4. ballt nem mondja a bíró úr strikenak, amitől – japán embertől furcsa módon – Jozó elvesztette a türelmét, és a következő fej feletti lasztira rálengetett, és strike out lett a sima séta helyett. Majd Nikolits ütött egy erőset a shortstop felé, de ezt is megoldották. 9. inning, 2 out, futó sehol, 8-5 oda. Reménytelennek tűnt a helyzet.

Ezután Markolt Fábi sétált, majd “Csubi”na Peti ütött egy szép base hitet, majd a Szentendre legújabb japánja, a kicsit pocakos könyvelőre emlékeztető (ám annál ügyesebb) Toda sétált. Ekkor érkezett Berecz Attila ütni – tele pályánál. Előszőr egy home run közeli foul ballt ütött, majd amikor már mindenki azt hitte, hogy ellőtte a puskaporát, akkor ütött egy gyönyörű home runt a left field pózna mellé kevéssel. 9-8, nyert a Szentendre.

Stílusos befejezése egy nem túl színvonalas meccsnek “A nagy meleg rányomta a bélyegét a mérkőzésre” írta volna a Nezeti Sport, ha írnának baseball-meccsekről. Úgy is lehet mondani, hogy a debreceni igazolások (Berecz és Csubi) nyerték meg ezt a meccset. Mindenképpen gratuláció illeti Attilát, aki első szentendrei home runját éppen ilyen jókor ütötte.

5 thoughts on “Puhára főtt győzelem

 1. csubi

  Nekem gyanús a szlovák csapat időpont-elnézése. Szerintem nem voltak meg 9en, és reggel próbálták vhogy összekaparni a szükséges létszámot.
  Ugyanis azt mondták, h az ő meccsnaptárukban 3 óra volt megjelölve és e szerint indultak otthonról. Ezek után megérkeztek a pályára fél 3-kor. Tudhatták, h ez lesz a legnehezebb meccsük az interligában ahol nem úgy kéne kezdeni a meccset, h a kiírt időpont előtt 35 perccel érkeznek meg a pályára. Pozsony-Budapest autopályán max 2,5 óra. Ha szlovák csapat reggel 10-kor indul, ahogy ezt a telefonba Mikinek mondták, akkor 15:00 helyett13:30-kor lehetett volna kezdeni a meccset.

 2. Földessy Miki

  Sajnos más schedule van a szlovákoknál és nálunk.

  A Trnava elleni halasztott meccsünk lett volna délután, de nem lett, mert a szlovákok elfeledkeztek róla.

  Nekem legalábbis egy ilyen schedule-öm van és Vida Petinek is.