World Series – Game 1

Upsz, kicsit lemaradtunk az eseményekről, pótoljuk gyorsan az eddigieket. A Tigers 1-1 után 3 meccsben lenyomta a Yanks-t, majd a Ligadöntőben nemes egyszerűséggel lesöpörték az Athletics-t, akik ezek után menesztették is menedzserüket, Ken Macha-t. A Detroit így hét meccses győzelmi sorozattal és egy hét pihenővel érkezett a döntők döntőjébe.

 • Detroi Tigers – Oakland Athletics 5:1
 • Detroi Tigers – Oakland Athletics 8:5
 • Oakland Athletics – Detroi Tigers 0:3
 • Oakland Athletics – Detroi Tigers 3:6

A Cardinals drámai csatában verte meg a favoritnak számító Mets-t, akik kétszer is visszahozták a már elveszettnek tűnő ligagyőzelmi álmaikat, azonban a hetedik mérkőzés kilencedik inningjében Molina 2 run homárja véget vetett a Mets idei, kétségkívül fantasztikus szezonjának.

 • St. Louis Cardinals – New York Mets 0:2
 • St. Louis Cardinals – New York Mets 9:6
 • New York Mets – St. Louis Cardinals 0:5
 • New York Mets – St. Louis Cardinals 12:5
 • New York Mets – St. Louis Cardinals 2:4
 • St. Louis Cardinals – New York Mets 2:4
 • St. Louis Cardinals – New York Mets 3:1

Nézzük hát a két csapat esélyeit, idei szezonját és múltját.

A Tigers-nek ez a 10. World Series-e, eddig négyszer nyertek, utoljára 1984-ben a Padres ellen. A Cards 17-ik WS-ébe jutott be, kilencet nyertek, az utolsó döntőjükben tavalyelőtt kaptak ki a Red Sox-tól. A két csapat utoljára 1968-ban találkozott a WS-ben, és a Detroit 1-3-ról fordítva nyerte meg az utolsó három mérkőzést. A St. Louis az eddigi második leggyengébb győzelmi mutatóval jutott el a döntőig, idén mindössze 83 meccst húztak be, mindezt a leggyengébb divizióban. Rajtuk kívül mindössze öt csapat jutott be valaha is a WS-be 90-nél kevesebb győzelemmel. Ahogy azt már említettem, a Detroit egy hete pihen a derbire. Az utolsó hat csapat, akik legalább öt napos szünet után érkeztek a WS-re, mind meg is nyerték azt. Sokan gondolják úgy, hogy az utóbbi időkben az Amerikai Liga mezőnye sokkal erősebb a Nemzeti Ligánáénál, pláne idén. Nos, az ő véleményüket támasztja alá a tény, hogy az utóbbi nyolc Series-ből hatot nyert AL csapat, a másik kettőt pedig a Yanks vesztette el.

Vannak hangok, miszerint a Cards nagyon elkapta a fonalat, és megállíthatlanok lesznek a nagy pihenésbe belerozsdált Tigrisek számára. A Cards utoljára augusztus végén nyert zsinórban három meccset, azóta max két-két meccs behúzását hozták, igaz azokat a legjobb pillanatokban. Minden mutatóban veri őket a Detroit, de a baseball nem (csak) a száraz statisztikáról szól, főleg nem a rájátszásban, és pláne nem a World Seriesben.

Sorolnám a két csapat meghatározó dobójátékosait: Verlander, Rogers, Bonderman és Robertson (DET) versus Carpenter, Suppan, Weaver és Reyes (STL). Lehet fanyalogni, én a két kezemet összetenném, ha egy, őket csak távolról megközelítő kaliber is szórna az Orioles-ban. Suppan az NL Ligadöntő MVP-je, Carpenter pedig nemes egyszerűséggel a legjobb dobó aki valaha megfordult a WS-ek környékén, a Tigers dobók pedig ugye – sokadszorra is, de – egy hetet pihentek. A két ütősor két nagy neve: Albert Pujols ill. Carlos Guillen. Mindezek tudatában a legtöbb helyen szoros küzdelemben, de Tigers-gyűrűt tippelnek.

Tegnap pedig lejátszották az első meccset.

Amin a Tigers előrukkolt az októberi leggyengébb támadásával, a Cards ütősora, élén Pujols-lal pedig hozta a szokott legjobb formáját, ezzel a St. Louis simán hozta a meccset 7-2-re a Comerica Park-ban.

Folytatás ma hajnalban, fél kettőkor a FOX-on. (Kötelező segédanyag.) Ahogy Tommy Lasorda mondaná:

Le a fáról rájátszást nézni a FOX-on!

3 thoughts on “World Series – Game 1

 1. csabiNAT

  valaki nezte TVUplayerrel? en akartam volna, de fel 2 elott 1 percel a csatorna listabol eltunt a 10011-es (FOX) ado!?!?!? azota se jott vissza