Wii – wooooow

Csak hogy tudd, mit kell beleírnod Jézuskának szánt leveledbe mindenképpen: Nintendo Wii.

Miután úgy tűnik, hogy a PS3 elcseszi a karácsonyi rajtot, az Xbox 360 meg már rég tejeli a milliókat Redmondnak, az idei karácsonyi játékpiac legnagyobb dobása valószínűleg a Nintendo új, Wii névre keresztelt konzolja lesz. Elöljáróban csak annyit, hogy a Japánban mindig is erős Nintendo legújabb fejlesztésének a munkaneve Revolution volt, merthogy nem a grafikus teljesítmény, proci, satöbbi geek-háborúba szálltak be, hanem gondoltak egyet, és forradalmasítani készülnek a játékélményt. Ahogy a Playstation nagyot dobott anno a klasszikus botkormányt leváltott és immár szabványossá vált kétgombás, kétszer négygombos kontrollerjével, úgy a Wii is hasonlóan forradalmi váltásra hivatott a gyártó szerint. Ugyanis a Wii csuklódra erősített – leginkább távirányítóra hajazó – kontrollerje a kezed mozgását fogja lekövetni játék közben. Tehát ha mondjuk baseball-játékkal játszol, dobásnál dobómozdulatot, ütésnél ütőmozdulatot kell imitálnod a szoba közepén, mert azzal is szakítana a konzol, hogy besörözve, becsipszezve a kanapén zombulva nyomulj gépfegyverrel a kezedben.

Csak hogy tiszta legyen:

Az ára 250 dezső (50 pénz) körül lesz, ez a fele az Xbox vagy a PS3 árának, mivel teljesítményben meg sem fogja közelíteni Pakssal vetekedni kívánó konkerenseit, viszont a nyitásra beígért 15 játékért – sportok + Super Mario, Donkey Kong, és a többi hagyományos Nintendo márkanév – komoly zsetonokat kell majd fizetni, 50-60 ojróról (14-17 pénz) szólnak a hírek. Ahogy az már-már kötelező, böngészésre is alkalmas lesz a gép, jópár előre programozott csatornával – időjárás, hírek, stb. plusz alap digikép-szerkesztő funkciót is beleépítenek.

Nem kaptunk se pénzt, se Wii-t a Nintendo-tól ezért a posztért, bár ha valakinek van oda kontaktja, szólhatna nekik az érdekünkben.

7 thoughts on “Wii – wooooow

 1. szenyo

  ja, az Év partikonzoljának harangozzák be…

  egyetlen hátrány, hogy itt nincs elterjedve a letölt/kiir/játszik cucc, mivel itt spécik a gamelemezek…

  Érdekes, hogy a PS2 kvázi megbukott az Eye-toy-jal, ami ugyanezt a koncepciót találta ki évekkel ezelőtt, Airdee-nél még láthattuk is, ahogy a tv előtt hadonászik, hogy eltalálja a fastballt, kiüsse Tysont, összerakja a szendvicset, vagy wishi-washizza a kirakatot…

  Jópofa a hadonászós, de csak kardozós-b**** (bocs ) lengetős játékokhoz….

  De azért must-have!

 2. aIRdEE

  hja… a baseballos eyetoy játékban úgy kellett futni, mintha szeletelnél a kezeddel… vicces volt, de azért a nindzsás-karatés meg a visivasi volt a mindentvivős 🙂

 3. gabesz

  azért azt a b**óst megnézném, ott hova kell a konzolt szerelni? 🙂

 4. rr.)

  index-teszt:

  “Kipróbálom a baseballt, könnyű visszaütni a labdákat, de fogalmam sincs, hogy merre kell célozni. Összesen annyit tudok erről a sportról, hogyha megfilmesítik, akkor biztosan a szereplők közt lesz Kevin Costner vagy Charlie Sheen, úgyhogy inkább betöltöm a teniszt. Végre nem kell a szabályokra koncentrálni, meg tudom figyelni munka közben az irányítót.”