Q&A: Jászberény Stinky Sox

Harmadik válaszadónk Kovács Balázs.

1. Hogy látod, hogyan sikerült az idei évetek?

A klub legjobb éve volt, hiszen az NB II-ben bajnokok lettünk, és két igazán jó meccsen az osztályozón is legyőztük az Astrost, ezzel kivívtuk az NB I-ben indulás jogát. Az év elején kicsit féltünk, hogy a másodosztályban is bevezetik a
dobószabályt, de végülis könnyen túltettük magunkat rajta. Egyéni teljesítményeket nem szeretnék kiemelni, hiszen, ha a húzóembereknek nem igazán ment a játék, mindig volt, aki tudott „helyettesíteni”. Vicces pillanatokat sem szeretnék kiemelni, hiszen szerintem minden meccsen volt ilyen.

A serdülő csapatunk első éve sajnos nem volt teljes, nem sikerült minden mérkőzést lejátszani. Szerettem volna, ha azért nem nyeretlenül végeznek a bajnokságban, és ezt a kívánságomat teljesítették is a srácok.

2. Mik a terveitek a jövőre nézve?

A felkészülést már a télen elkezdjük az erőnléti edzésekkel. Januártól tornateremben, és amint javul az idő, és használható lesz a pálya, kimegyünk a szabadba. Apropó pálya. Sajnos a terület, amit szerettem volna, nem felel meg,
hiszen régen focipálya volt, és a méretei nem tették lehetővé, hogy egy baseballpályát alakítsunk ki rajta. A másik terület sajnos nagyon sok földmunkát igényel, így biztosnak tűnik, hogy egyenlőre nem költözünk, és a mostani pályánkat szeretnénk felszántatni, és lehengerezetni.

Bízom benne, hogy a lejátszott utolsó két mérkőzésünket tényleg osztályozónak nevezhetjük. Szerintem ezt érti mindenki 🙂 Sokan azt mondják, hogy nagy a szakadék az első és a másodosztály között. Szerintem azzal, ha 4 csapatosra szűkítik az NB I-et, csak növelik a szakadékot. Sajnos ezt többen nem így látják.

A serdülőcsapattal jövőre is nevezünk. Remélem 2007-ben több sikernek örülhetnek a „tesók”, aminek sok esélyt látok, hiszen az idei erősebb csapatok fiatalodnak. Idén több igazán tehetséges kissrác is jelentkezett a csapatba, így a következő szezonnak már egy erősebb csapattal vághatunk neki.

3. Mi a véleményed a szövetség, elnökség, VJB körül tapasztalt fejetlenségről?

Szövetség? Nem is tudom. Nagy reményekkel megválasztottuk az új elnökséget. Ígéretek azok voltak. Nem tudom, a pénzt megkapta-e a szövetség, de a többi ígéret megvalósításáról sem sokat hallottam. Először is a havi hírlevél? Volt egy. Aztán utánpótlás-nevelés? Népszerűsítés? Én sehol nem olvastam, pedig kerestem, hogy Taróczi Balázs valahol is hirdette volna a baseballt a fiatalok között. Elvileg ő felelt volna ezért. És nem is lett Budapesten új baseballpálya sem, no meg műsor a tv-ben. Egyetlen ember nem tud mindent elintézni, ez már a Péternek is nehéz.

Ennek ellenére én úgy látom, hogy az elnökség munkájától, a VJB hiányától függetlenül volt baseball, volt bajnokság. Voltunk serdülőtornán és U21-es EB-n Olaszországban. Esetleg ha a versenykiírást is ehhez igazították volna az év elején, akkor megfelelő KÖZÖS felkészüléssel jobb eredményt is elérhettünk volna.

Megoldás? Végre olyan embereket kellene beszervezni a hazai baseball életbe, akik tényleg tesznek is valamit, hogy a szövetség jól, és szervezetten működjön. Igaz, ez nem ilyen egyszerű, de bízom benne, hogy 2007-ben már valami előrelépés lesz látható.

A jászberényi csapatok eredményei és statisztikái a Baseballfanon:

Az őszi válaszok:

A tavaszi kérdések és válaszok:

One thought on “Q&A: Jászberény Stinky Sox

 1. pako

  A nb I. és nb II. között nagyon nagy a különbség ezt nekem elhihetitek.
  Szombathelyen játszom most már 6-7 éve , volt lehetőségem belekóstolni
  mind a két csoportba.
  Az élvonalbeli csapatok nagyon erős játékoskerettel bírnak.
  Sokszor még csak megszorítani sem tudtuk őket,de a Jászberény idén mutatott lelkes játéka nem véletlenül vezetett az első osztályba.
  Velünk is hangulatos ,izgalmas mérkőzéseket játszottunk és vereséget is szenvedtünk tőlük.
  Lehet hogy erős lesz az nb I. de mindenképpen próbáljátok ki magatok
  mert ez alapján ki fog derülni hogy a csapat hol szenved hiányosságokat.

  Gratulálok az idén elért eredményetekhez!
  További jó játékot és sok sikert!

  pako