New Market Mallers

Rém rendes család - Unnatural

Írtunk már – nem is egyszer – a Bundy família és a baseball kapcsolatáról. Na ez az a szál, ami soha fel sem fog bukkanni a Bándi család sztorijában, amit meg úgysem sokáig “élvezhetünk”, mert még ebben a hihetetlenül erős mezőnyben sincs az az arcpirító szemét, ami a magyar kereskedelmi televíziózás történetének nagyon nagy és jól megérdemelt bukásainak dobogójáról a következő években letaszíthatná. (A magyarítás résztvevőinek minimum öt év Zone Romantica járna kipeckelt szemekkel. De nem, ezek pofátlanul, az ementálira emlékeztető CV-jükkel jelentkeznek többszázezres fizetési igényt megjelölve “kreatív” állásokra.) Node az eredeti. Aki fanyalog, az max az asszony, mert végre leesik neki, hogy hiába tűntél az első randin szofisztikáltabbnak, mint az előző pasija, te is csak a sörödre és dudákra vágyol. Meg egy saját szobára a legnagyobb plazmatévével, örökös MLB előfizetéssel, és egy terülj-terülj hűtőre a kedvenc söröddel – bár ezt utóbbit kiváltja a haverokkal teli kanapétól csupán egy karnyújtásnyira lévő saját sörcsap is.

Amíg kedvenc szerzőnk, Atya előáll a “Sé úgy kábé a világ segglyuká“-hoz hasonló örökbecsűvel, addig is elárulom, hogy Bernard Malamud Őstehetség (The Natural) c. könyvének kritikai összegzésével van elfoglalva – úgy egy éve. Láttam a vázlatot, komoly munka kemény gondolatokkal sok sör után. Amiért ez most érdekes számunkra, van a Rém rendes családnak egy The Unnatural c. epizódja. Hááááhááááhááá.

A cipőboltot is magában foglaló üzletház alkalmazottaiból összeálló New Market Mullers nevű softball-csapatnak természetesen oszlopos tagja a középiskola focisztárja, Al Bundy is. Ebből adódóan a világ legnagyobb lúzerei, akik ha nyerni akarnak akár csak egy meccset is, szükségük lenne egy ütőképes – háááháááhááhá – játékosra. Akit meg is találnak Sven-ben, a bundesliga-frizurás szőke Village People pótlékban. Ám ha ő játszik, valakit le kell cserélni, és ő Al. Hiába nyal a családnak, még ők is a szőke köcsögre szavaznak, így Bundy a kispadon találja magát. A meccsen azonban eljön az igazság pillanata, Sven lesérül, Al pedig beüti a walk-off homárt, és visszavonul a csúcson.

Az epizódot temetik minden Bundológus fórumon, mert tényleg igen gyenge, viszont…

Halál Bándi Sanyiékra!