MVP 2006 NCCA MLB?

Idén sokunkat meglepett, hogy az EA Sports méltán népszerű MVP sorozata valami NCAA dolgot akart ránk sózni. Nos, tavalyelőtt az Electronic Arts exkluzív szerződést kötött az NFL-lel, mire legfőbb konkerenciájuk, a Take-Two Interactive (GTA, 2K Games) megtette ugyanezt az MLB-vel, így 2012-ig kizárólag ők fejleszthetnek MLB címkével ellátott játékokat PC-re ill. konzolokra. Az EA Sports ezért a főiskolai baseballt teszi meg fícsörnek az MVP új kiadásaiba, ami valljuk meg, nem igazán hoz lázba minket.

Szegab hívta fel múltkor a figyelmünket arra, hogy ez a világ baseballal bővebben megáldott részeiben sem okozott felhőtlen örömet, ezért sokan az MVP 2005 átdolgozásába kezdtek. A lázongó rajongók az MVP Mods nevű oldalon gyűltek össze, hogy megosszák egymással és velünk újabbnál újabb munkáikat. Mindenekelőtt a folyamatosan frissülő roster-eket. Így, ha még nem fektettél konzolba, hogy az idei összeállításokkal játszhass, akkor elég, ha letöltöd a nem kicsi fájlokat (~300MB), majd a megfelelő helyre behegesztve azokat, máris tolhatod az elmúlt szezon szerint. Azonban ez még nem is minden.

Akinek jobban bejött vagy a gépe esetleg csak az MVP 2004-hez elég, az is megtalálhatja az idei roster-eket, bár ezek még a januári állapotokat tükrözik, így felettébb hiányosak. Az MVP 2004 továbbgondolásával már le-leálltak, de ez később részletezendők miatt még fontos lehet számunkra.

Az oldalon található fórum mellett minket igazából inkább a letöltések érdekelnek, nézzük, mit találhatunk. A játék szinte összes eleméhez letölthetünk frissített vagy újragondolt dolgokat: zenéket, kameraállásokat, arcképeket, stadionokat, mezeket, szerkesztőprogikat. Vannak a csak egy-egy csapatra koncentráló kisebb pakkok illetve a komplett csomagok. Csekkoljuk csak az utóbbiakat, a többit ki-ki ízlése szerint megkeresheti.

A legeslegkomolyabbak az egész játékot frissítő mod-ok. Az idei szezon teljes frissítése, az MVP 06: MLB for the PC kismillió újdonságot tartalmaz a roster-eken kívül, részletek erre. De ha akarsz, játszhatsz az 1994-es, az 1967-es vagy akár az 1961-es szezon szerint is. A klasszikusok műfajában azonban verhetetlen a Total Classics 2005 nevű kiegészítő, ami nemes egyszerűséggel a valaha volt 60 legjobb csapatot teszi eléd. Tolhatod Babe Ruth-tal, Cal Ripken Jr.-ral, összeeresztheted a ’62-es Dodgers-t a ’70-es Reds-szel miközben indie-rock helyett örökzöldek bömbölnek.

És itt jönnek a problémák. Az MVP 2006-os mod néha fagyogat, ezért a legbiztosabb csak a legújabb roster-eket feltenni. Ha frissíted a programot, a telepítős mod-ok már nem fognak felmenni a gépre, így a Total Classics sem. Mivel egyszerre két MVP 2005-öt nem rakhatsz a gépedre, választanod kell, hogy a jövőre kijövő új összeállítások érdekelnek inkább, vagy Babe Ruth vigyora. Azonban ha, felteszed az MVP 2004-et, amihez úgy sincsenek új roster-ek, és ahhoz telepítesz egy Total Classic-ot, akkor a 2005-ön tolhatod a következő szezont, a 2004-en pedig Mickey Mantle-lal.

Szegab az online üzemmódot már tárgyalta, és bökött hozzá egy linket, hogy ők hogy tolják. Wow! És ezt, hogy mented ki a játékból, mert abban nincs ilyen featúra. Nos úgy, hogy telepíted a BoxScore Extractor-t, ami kétféle dizájnban prezentálja neked a teljes jegyzőkönyvet, hogy egy komolyabb sújtás után a monitor felett bekeretezve lógva idegesíthesse állandó játszópajtásodat. Mivel ennek elkészítéséhez Alt+Tab kombóval ki kell lépned a progiból a meccs után, ezért az MVP 2004-hez nincs ilyen, hisz az azonnal kifagy az efféle kísérletekre.

Még egy mod-ot találtam említésre méltónak, a menü Jukebox-ának frissítését az MVP 2006 NCAA-ére. A letöltésben leírtak szerint azonban te is nekiállhatsz összeállítani a kilenc kedvenc nótádból álló privát zenedobozodat, csupán .asf formátumba kell konvertálnod őket, becserélni, majd átírni a számok előadóit és címeit. Segédanyag .asf konvertáláshoz.

Ha komolyabb elszántságot érzel magadban, hogy efféle mod-okat és kiegészítőket gyárts, akkor a Szerkesztők topikban sokféle hozzávalót, a fórumban pedig minden segítséget megkaphatsz. A mod-okhoz pedig jó szórakozást mindenkinek. És ha már ennyit beszéltünk a roster-ekről, nézzük, hogy állnak a jövő évi összeállítások a Winter Meetings után.

6 thoughts on “MVP 2006 NCCA MLB?

 1. Szegab

  Nekem 2 XP van a gépemen, különböző partíciókon. Így lehet több MVP Baseball 2005 is a gépemen. 🙂 Az egyik mondjuk 2006-ra MOD-olva a másik marad mondjuk a régi 2005-ös. 🙂
  Szóval akkor mikor tolunk online gamet?? 🙂

 2. rr.)

  az emilcímemen keress msn-en, én küldtem a tiédre hejhó, itt vagyok-ot.
  néztem, elég komoly szabályokkal tolják.

 3. Szegab

  Felvettelek akkor, de azóta nem nagyon szoktalak látni online.
  Mikor tudlak elérni esetleg?