Q&A: Jánossomorja Rascals

Fekete Balázs válaszai:

1. Hogy látod, hogyan sikerült az idei évetek?

A 2006-os bajnokságban sok meglepetés nem történt, a kötelező győzelmeket sikerült begyűjtenünk, a felzárkózás – ami a dobogós csapatok legyőzéséhez szükséges – pedig egy lassú folyamat, amin dolgozunk. Az Interliga mindenképpen nagy kihívás volt számunkra, szerencsére győztes mérkőzésekben nem volt hiány, és aminek nagyon örültünk, hogy sok fiatal játékost kipróbálhattunk a bajnokságban. A tavalyi év sikere, hogy Magyar Kupa négyes döntőjéből a Sleepwalkers legyőzésével továbbjutottunk, és kupadöntőt játszhattunk.

Serdülőcsapatunk végigjátszotta az évet, és az elődöntőben csak 1 ponttal kapott ki a későbbi bajnok Szentendrétől. Egész évben keményen készültek, bízom benne, hogy kitartásuk töretlen marad, és folytatni tudják a felkészülést a következő szezonra.

2. Mik a terveitek a jövőre nézve?

A serdülő csapatot fel kell töltenünk, új játékosokat kell toboroznunk, ami a lehető legnehezebb feladatunk lesz. Utánpótlás nélkül már 2006 ban is gondjaink lettek volna. A múlt évi bajnokság nagyon sűrű volt, ezért a pályán nem sokat tudtunk dolgozni, ezt idén mindenképp pótolnunk kell. Kilátásban van a pályán történő villamos hálózat kiépítése.

3. Mi a véleményed a szövetség, elnökség, VJB körül tapasztalt fejetlenségről?

A VJB munkája rendkívül nehéz feladat volt, tették a dolgukat, mígnem az teljesen ellehetetlenedett. A bajnokság befejezése csak a csapatok komoly játszani akarásán múlott. Ezért köszönet illeti őket! Sajnos nincs külön bírói stábunk, akikkel könnyebb lenne a dolgunk. Az időközben megalakult ligának sok sikert kívánok. A szövetségről ill. elnökségről nem sokat lehet mondani, nem sokat tudunk róluk. Egy biztos, az ominózus §HGY-ügy óta nem sikerült megtalálni a balanszot a közös munkához, a bizalom messze elkerül bennünket.

Az somorjai csapatok eredményei és statisztikái a Baseballfanon:

Az őszi válaszok:

A tavaszi kérdések és válaszok: